Slim sikit dah mula la nak tayang badan ? ..jangan !

Friday, February 27, 2015 PCL 19 Comments


sejak follow mamaD on diet atkins..banyak dah susut berat badan ni..kalau dulu aku makan produk diet untuk bantu dan gigih bersenam saja..Dan ada jugak sampai tak larat nak keluar masuk tandas huh... tapi sekarang tidak lagi. Kira okay banyak la..

cumanya kena kuat semangat...dan pantang ambil makanan berkarbohidrat.

kalau bab pantang makan ni selalunya susah nak ikut betul-betul apa yang disarankan..kejap je beberapa minggu je pon nak pantang habisan..selepas dapat target..kita dah serasi dengan cara kita...mudah dan nak cheat diet pon boleh..

Lelaki tak sama ye...kalau nak compare kadar metabolisma dengan wanita. Sesetengah orang, ada yang makan sikit tapi naik berat badan mendadak..atau susah nak turun..

Hurmmm...cerita pasal diet ni suka la bagi yang dah capai target tu, mula la nak tayang badan !!  ..ini masalah yang kita tak suka tengok..eh aku ke? . Lelaki takpa la kot sado tayang body atas pusat.

okay..takmo cakap pasal tu..sendiri mau ingat halal haram dan aurta.

ni ada enam perkara yang memberikan penawar segala penyakit :
Agama, ilmu pengetahuan, kekayaan, harga diri, sikap dan kesihatan.

#mungkin ada yang tanya kenapa kekayaan? .. ada duit/harta yang banyak boleh buat dia lupa kepada penyakitnya.. ada duit boleh berubat sana sini .. barangkali?


19 comments:

  1. betul sgt tu ..
    nak tegur,,, tp kang tegur kata jeles plak..
    hmm.. apapun btul apa yg abg ckp tu...
    setuju sangat!

    ReplyDelete
  2. saya pun masih dalam induction,, tak pernah lepas T_____T sedih!!,, hari cuti pasti terbabas hihihi.. apakah rahsia wahai encik PCL

    ReplyDelete
  3. setuju... niat dah lari.. diet untuk sihat.. bukan cantik... >_<

    ReplyDelete
  4. pehh kuat semangat mamaD ni. nani dah stop buat lepas berat dah turun. :D

    ReplyDelete
  5. betol tu . sekarang ramai dah abg2 pakat nak jadi sado. tapi ok la . lelaki x de la org kate seksi kan

    ReplyDelete
  6. perbetulkan niat kan PCL, biar sihat In Shaa Allah.

    ReplyDelete
  7. untunglah dah kurus pcl. saya ni? sobsobbb

    ReplyDelete
  8. Rahsia awek muda adalah kena bersaiz kurus..ehehhee xnmpk umo sbenar lgsg! Tahniah pcl

    ReplyDelete
  9. Sebenarnya kan, xyah tayang pon org akan perasan kurus. Yg tayang2 tu, ermmm kena tengok balik la niat kurus tuk apa...

    ReplyDelete
  10. Amboi...turunkan berat badan...nyah lemak2 jahat ye uncle...hihi...

    ReplyDelete
  11. BETUL. setuju 200%. klu slim malu nk selfie. da slim asek tayang gmbr selfie je. tp utk motivasi apa salahnya. yg penting NAWAITU

    ReplyDelete
  12. tayang badan utk mata sendiri dah la..hihi.. :D

    ReplyDelete
  13. betul2..x tayang pun orang akan perasan badan tu kurus..huhu tapi tahniah pcl..usaha lagi sampai dpt apa yang diidamkan..hehe

    ReplyDelete
  14. pada rara, kesihatan mmg sangat sangat penting.xsihat apa pun xleh jd kan bro.

    ReplyDelete
  15. biasanya tengok di iklan iklan pelansingan badan sebelum dan selepas

    atau produk bekung kuruskan badan

    ReplyDelete
  16. mama nak try lah gak diet mamaD..

    ReplyDelete
  17. Huhuhu kalau kurus nak tayang2 baik tak perlu..tu kira nak menunjuk2 tuu.kalau dah kurus alhamdulillah tak yah la nak tayang2 sangat hehehe..sabor jer la ngan org gtu..tak gtu pcl..pcl jgn buat camtu ya krikk krikkk

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.