ULAR ?

Monday, February 09, 2015 PCL 11 Comments



Belakang rumah aku.. terkejut bila ternampak kulit ular menyalin, tinggal bekas dia...huh risau sangat bila nanti sesuatu yang tak jangka berlaku.

Kawasan ni dah rupa macam zoo dalam taman, alkisahnya kuarters kami duduki ini bukan saja didatangi ular malah biawak, musang, monyet dan burung hantu ...hurm dah macam Farm In The City yang pernah aku dan keluarga lawati bulan lepas.

Bab ular ni kan...aku akan ambil serius sebab ia boleh datangkan bahaya untuk keselamatan penghuni kuarters.

Kebetulan pihak agensi sudah melantik kompeni baru untuk kerja pest control, ..apa lagi perlu komplen lah.. tanggungjawab sebagai penghuni untuk melaporkannya.

Kalau aku berani dengan binatang berbisa memang dah lama kena cekup dah semua tu..hihi

kalau la ...kan. hurm .


11 comments:

  1. Huwaaaaa takutnya nengok pcl...harap cepat2 dapat berkas tuu...semoga pcl n penghuni kat situ dilindungiNya

    ReplyDelete
  2. pernah belakang rumah,ada ular sawa yang besar dan panjang..ngeri jugak..cepat-cept panggil bomba datang untuk tangkap ular tu..mungkin baru lepas kenyang makan kucing.

    ReplyDelete
  3. tak tengok gambar terus scroll ke bawah baca. hahaha. alah betul dengan binatang yang satu tu

    ReplyDelete
  4. Di kawasan rumah saya juga dah banyak kali jumpa kulit ular bersalin. Sekali tu 2 bulan lepas rumah dikunjungi ular tedung (ada saya cerita dalam entri). Mujur anak nampak ia berada di bawah kereta, jika tidak tak taulah. Cepat2 panggil JPaM yg berjaya menangkapnya...

    ReplyDelete
  5. Erks. Ular. Kecik-kecik berbisa jugak. Fuh!

    ReplyDelete
  6. geli betul kalau ular nie.. seram.. tak tengok gambar pon..geliiii...

    ReplyDelete
  7. ..kalau jeeb dah pindah kott...hahahaha...mmg fobia gila ngan ular... grrrr!

    ReplyDelete
  8. Waaa sggah lagi .bab2 ular ni kita mmg geli laaa huhuhu blh meremang bulu tengkuk ..

    ReplyDelete
  9. Pcl mmbuatkn sy seram nk bjiran dgn pcl. Huhuuu. Nnt rumah k7ri kanan pokok klapa sawit

    ReplyDelete
  10. hoho...scroll cepat2 sebab takut ada gambar ular...memang tak boleh dengan binatang ni..takut,geli,scary yang amat..huhu

    ReplyDelete
  11. tengok tajuk entry ckp ular..fikir 2 3 kali jgak nak msuk ke x..hehe den ni pnakut ular yg teramat..hehe tp berjaya msuk sbb kulit ular je..hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.