Aku mahu puaskan hati pelanggan iklan di blog ini.

Monday, March 30, 2015 PCL 6 Comments

Blog mesra mobile


"View web version" kalau anda masuk baca blog pcl guna smart phone anda..., anda boleh skrol ke bawah dan klik perkataan tu. Nanti lepas tu anda akan dibawa kepada paparan sama macam anda tengok blog ini di skrin laptop atau komputer.

gambar 1

gambar 2

Google beri keutamaan kepada blog mesra mobile


Untuk makluman anda juga blog ini sudah mesra mobile (mobile-friendly) sepertimana yang dikehendaki oleh enjin carian Google. Google akan memberikan lebih keutamaan kepada mana-mana laman web serta blog untuk muncul top rank di enjin carian mereka.

Ini sebagai usaha ke arah itu, jadi ikutkan saja lah.., apa kesannya jika tidak buat demikian? kita sama-sama akan buat kajian..haha.

Blog ini dulunya mesra versi web di peranti mudah alih seperti mobile smart phone..

Jangan pening kepala okay,  aku sebenarnya mahu menampakkan kembali segala iklan, terutama untuk banner iklan berbayar nampak di skrin mobile phone pembaca.

Puaskan hati pelanggan iklan 

Aku mahu puaskan hati pelanggan yang beriklan di blog ini.
Banner pengiklan boleh kelihatan di skrin komputer/laptop dan skrin mobile phone juga.

Ini versi untuk template blog ini sahaja.
Peluang untuk promosikan iklan lebih tinggi keran pembaca, pencari info dan ramai lagi sudah menggunakan mobileh phone selain laptop dan komputer.

Blog Mesra Mobile
gambar 3


Gambar 1, selepas di set kepada blog mesra mobile.
Gambar 2, selepas skrol ke bawah.
Gambar 3, selepas anda klik "View web version"

.


6 comments:

  1. semakin hari semakin banyak penambaikan pada blog PCL, tahniah.

    ReplyDelete
  2. Getting more and more and more improvements. Canggih PCL. :)

    ReplyDelete
  3. bagus blog mobile friendly. senang nak bw ^^

    ReplyDelete
  4. ok best tgk kat mobile.. good PCL

    ReplyDelete
  5. Terbaikkk pcl.. Chaiyok2..

    ReplyDelete
  6. bila blog mobile version masih kemas, lancar dan "berat"... ok lah kan...
    saya pun nak tukar juga... nanti eh.. :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.