Buaian Elektrik Untuk Bayi

Wednesday, March 04, 2015 PCL 8 Comments


Ramai pelawat yang singgah blog aku ni nak cari info pasal buaian elektrik untuk bayi mereka, ..tapi sayang tak ada info berkenaan pada entri sebelum ni .

buaian elektrik untuk bayi

mungkin ibu-ibu nak tahu pasal kebaikan keburukan dan kebaikan penggunaannya atau nak semak harga atau nak beli buaian terpakai..sebab apa aku tengok key words untuk "buaian elektrik" memang ramai yang masuk..

Buaian.. Apa agaknye kelebihan dan kekurangan tidurkan bayi dalam buai ye..yg pernah dgr setakat ni kalau tidurkan baby dalam buai baby akan tidur lama.ibu2 nak wat kerja rumah pun senang.keburukannya pulak kalau bawak baby g mana2 susah nak tidurkan dia sebab kalau ada buai je br dapat tidur .dan biasanya sampai brp tahun ye anak ibu2 tidur buai?tq ~ kelabsoaljawabibu&bakalibuhamil

di antara komen yang dorang catatkan ;
[Hazlina Ieyna] poyo la..suke btul org ckp klau pkai buai otak bleh gegar..kte,mak nenek kte dlu pn rmai jgk yg bebuai otak tk gegar pn..itu smua poyooo je..ape pun ank hak masing2 kn so hak msing2 la nk yg mcm mn..ank aku dr bby smpai skrg 2 thn tdo buai kt umh tp klau kt luar die tdo jgk wlaupn tnpa buai..so mmg tk de la istilah kburukan or ksusahan tu ye..

kalau nak baca perbahasan / perbezaan pendapat ..boleh la baca di permalink tu...

Kat rumah aku pun ada baby-baby. Ada yang baru nak daftar dengan mamaD, memang tak menjadi masalah kalau dengan buaian elektrik ni bila kita menjadi pengasuh bayi...mana cukup tangan kalau nak kendong seroang saja.

 ...kalau tanyakan mamaD apa kelebihannya buaian elektrik ? hurmm... 1) baby boleh tidur lena, 2) mama senang nak buat kerja lain. kalau nak buat itu, ini tak boleh ...susah nak bergerak ! rasanya ibu bayi tu sendiri pon tak sanggup...kan ?

Buaian Elektrik seperti dalam gambar atas tu...harganya boleh tahan jugak mahal dekat Rm300 lebih..; patut dapatkan yang original dan kualiti. Ibu bapa perihatin memang mencari yang terbaik untuk anak-anak mereka.

Okay..saya tak jual Buaian Elektrik untuk bayi mahupun untuk orang dewasa :) hihihi..
Tapi kalau nak juga saya boleh usahakan

PM page Fb saya : P.C.L


8 comments:

  1. sy pun pakai. utk anak sy tdo siang je. klu mlm xpki. tp xde mslh pn klu blk kg. elok je tdo xde buai.

    ReplyDelete
  2. Anak pertama irra tak pakai buai. Anak jadi dua, irra perlukan buai. Sbb tak dapat buat apa. Abang bising bila adik tdo. Adik tdo xpuas. Adik mengamuk. End up mommy pon ngamuk. Tapi xdela dia sepanjang mana nak tdo buai. Ada masa dia ok je tdo bawah. Ada masa mmg dia xnak tdo buai. Kiranya buaian tu hanya digunakan apabila perlu. So far xde guna enjut letrik tu lagi.

    ReplyDelete
  3. memang guna buai ni..tapi guna buai biasa bukan elektrik..macam ngeri pulak nak pakai yang letrik punya

    ReplyDelete
  4. Pernah nampak kat kedai jual barangan baby, buai tu gerak je sepanjang kedai buka, sampai naik hitam kain buai tu.. adess.. mungkin nak tunjukkan betapa lama dah masih hidup lagi machine tu kan.. hehee

    ReplyDelete
  5. setiap benda ni pasti ada baik buruknya,pengawasan amat penting...

    ReplyDelete
  6. senang la kalau pakai ni . boleh la buat kerja rumah .

    ReplyDelete
  7. Huhuhu tak penah pkai yg ni..kita pkai manual punya hahaha

    ReplyDelete
  8. best juga kalau dapat buaian elektrik untuk dewasa

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.