Cakap pasal Blog !

Thursday, March 12, 2015 PCL 6 Comments


alhamdulillah..
segalanya berjalan lancar, apa yang diharapkan menjadi kenyataan.. semuanya bermula dari blog .

aku dan blog kadang macam susah nak berpisah.. ada yang kata aku macam orang tak betul...gila blogging?

bukan kalangan blogger memang tidak memahami macam mana penulis blog itu sendiri maksudkan.

Blog , kehidupan blogger


umpamakan sebagai kaki pancing.. sanggup tunggu ikan makan umpan , tak dapat bawa balik hasil tidak mengapa tapi hati rasa sudah puas untuk sekian kali walau berpanas terik.

umpamakan pemikat burung..sanggup tunggu burung yang seekor datang hampir kepada denak..


kaki pancing berkata kepada pemikat burung "apa lah kau ni..sanggup tunggu berjam-jam nak pikat burung seekor...lebih baik tangkap ayam ..besar pon besar dapat lagi puas hati.."

bila kita yang bukan kaki pancing melihat orang ditepian pantai/sungai memancing .. tak berani tegur cuma dalam hati berkata "alangkah bagus kalau pi beli ikan kat pasar..takyah susah payah berpanas untuk dapat seekor ikan..atau kenapa tak guna pukat saja? ..."

kesimpulannya ...hanya kita sendiri tahu apa yang kita nak buat dan kita yang meraskannya.

apa pon pekerjaan yang kita lakukan janganlah sampai ia melalaikan diri dari tanggung jawab yang Utama....

.

6 comments:

  1. Whoaaa daebakk perumpamaan pcl :D

    ReplyDelete
  2. betul jugak aekk pcl. ibaratnya macam org x minat coc. tgok pun x mau. hihi

    ReplyDelete
  3. betul tu..cn enjoy menjadi blogger ;)

    ReplyDelete
  4. perenggan akhir paling tepat untuk jadikan peringatan untuk diri sendiri,best of luck PCL .

    ReplyDelete
  5. betol tu ./ yg x blogging mesti cakap, apa tah blog pasal kehidupan sndiri . nak bagi tahu satu dunia ke ?

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.