GST ; sembang santai ..

Tuesday, March 24, 2015 PCL 14 Comments



ramai orang kalut nak membeli barangan ..entah apa barang semuanya nak beli sebelum GST..
ambil peluang..hurmm, sementara murah sikit katanya.

kami beli barang dapur seminggu sekali..beli tak banyak, jadi idea ikut jejak mereka membeli sakan sebelum harga naik berikutan pelancaran GST 1 April ni bagi aku tak berbaloi..

beli barang mewah mungkin ada kesannya..masyarakat kita ni bagus sebab menjadi pengguna yang lebih berhati-hati dalam berbelanja.

anda bagimana?
.

14 comments:

  1. Kakcik beli barang ikut keperluan. Beli banyak2, takut terbuang akhirnya...

    ReplyDelete
  2. Ikut keperluan je barang dapur.. Hehe.. Tak pernah lagi la memborong buat stok banyak2.. Hehehe..

    ReplyDelete
  3. Kawan2 Nurul yang ada baby terutamanya memang shopping sakan barang keperluan baby, lampin pakai buang dan susu khasnya..

    ReplyDelete
  4. ha'ah... ain pun belanja barang dapur seminggu sekali ikut keperluan..
    bagi yang ada anak kecil, anak bersekolah.. mungkin paling terkesan selepas GST ni.. errmmm... semoga Allah permudahkan urusan kita semua.... :)

    ReplyDelete
  5. jarang jarang beli barang dapur.

    ReplyDelete
  6. transfer duit dari maybank ke cimb sblum gst hehe

    ReplyDelete
  7. stress pk kan GST ni, especially topap laaa. ketara

    ReplyDelete
  8. stress pk kan GST ni, especially topap laaa. ketara

    ReplyDelete
  9. Huhuhu byk barang yg naik dari turun camnooo tuuu

    ReplyDelete
  10. Tulah mkn ikn wadi jerlh.., atau timba telaga kt kmpung

    ReplyDelete
  11. mmmm..kita tunggu dan lihat

    ReplyDelete
  12. gst menjadikan kita lebih berjimat cermat ;)

    ReplyDelete
  13. Assalam abang nazlee,
    iols dok pulun beli pampers n susu anak sajork he3

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.