Ilmu kita kena cari dan pelajari..

Friday, March 06, 2015 PCL 8 Comments

mamaD pagi lagi dah siap menu paling kurang satu menu untuk sarapan dan makan tengahari..almaklumlah mamaD jaga baby yasmin..kalut dah.

kalutnya masa dah tak menentu..yasmin masih baru dalam jagaan mamaD. Hari pertama mamaD dah mengadu sakit pinggang..lama dah tu sakit nya sesekali datang.

hurm.. semalam sesaja dia bertanyakan adik ipar aku yang buat rawatan islam cara berbekam...haha cuak gak mamaD dengar pasal bekam tu, tak pernah lagi dia tapi aku dah buat tahun lepas. Bekam sunnah Nabi..kalau boleh buat la sekali seumur hidup kita.

ada seperkara kami belajar semalam tentang bagaimana nak check dalam badan kita melalui visual ; tengok dengan mata dan kenali bahagian luaran yang boleh jadikan sebab kita menderita..

ni bab sakit pada bahagian pinggang ; cuma belajar melalui 'kitab' yang ipar share...dapat tau sikit jadilah...

ilmu kita kena cari dan pelajari...kalau boleh hari-hari dapat tak banyak sikit pon jadilah...apa bidang sekali pon,
bila sudah faham betul-betul baru la boleh diamalkan..dan berkongsi , alaa..macam ilmu berblog jugak lah....kan.

p/s..menu best mamaD hari ni; bergedil ! , aku dah post kat instagram @nazleeismail tadi pagi..gi la tengok n like :)


8 comments:

  1. tiada batasan untuk mencari ilmu ni...
    begedil tu,ada soto sedap jugak tu PCL

    ReplyDelete
  2. PCL share lah jugak kat sini. Boleh kitorang blaja sikit-sikit jugak. Ilmu susah nak dapat tu :)

    Begedil sedap makan dengan soto. ^^

    ReplyDelete
  3. cari ilmu selagi hidup...berbekam ni xpernh cuba...takut pula.

    ReplyDelete
  4. saya suka bergedil daging..erm..makan pulak dengan sup..wah..terangkat2 meja makan..heheheh

    ReplyDelete
  5. Ilmu memang kena dicari - pembelajaran sepanjang hayat.

    ReplyDelete
  6. Sedap badan lepas berbekam... kalau kena gaya memang ringan rasa badan and kepala (kalau buat kat kepala skali la...)

    ya, setuju kata PCL.. paling2 buat la bekam sekali seumur hidup pun.. jgn takut darah berkurang.. sebab yg disedut keluar tu darah kotor/tak elok..... :)

    .

    ReplyDelete
  7. rajin nye mamaD buat bergedil ,

    ReplyDelete
  8. Ilmu yang ada kita perlu cari..klau tak mencari bagaimana diri nk berilmu..sama2 kita mencari dan berkongsi ilmu..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.