Nurain Yasmin #0006

Friday, March 20, 2015 PCL 9 Comments


Nurain Yasmin #0006 


anak jagaan mamaD


mamaD mengasuh baby yang ke enam, bukan kesemuanya anak-anak tu ada sekali dalam satu masa..(silih berganti) jangan silap faham ya..nanti orang ingat camana la mamaD jaga reramai tu..boleh ke?

boleh ke tidak itu sudah menjadi kenyataannya. Penat dengan tugas pengasuh ... semua ibu ibu sedia maklum bab nak jaga budak ni kan?..aku sendiri tengok pon kesian..sebab peel budak ni ada masanya baik..ada masa meragam.

tengok gambar yasmin..buat aku geram, pagi lagi mood memang ceria..senang lah mama nak buat kerja memasak, awal awal dah boleh siap untuk menu makan tengahari. ..bila letak dia tak menangis. Akak hanis pun ada bantu mama jagakan ..

Kenapa mamaD sanggup nak jaga ramai budak dalam suatu masa?

hanya dia boleh jawab..

tapi mamaD pernah masa awal dulu...kata nak jaga seorang dua saja, tapi ramai pulak yang mintak tolong mamaD jagakan anak mereka..


9 comments:

  1. sekali orang senang dengan jagaan kita..mesti orang akan cari lagi =) terbaik la mamaD

    ReplyDelete
  2. semoga murah rezeki MamaD...

    ReplyDelete
  3. buat side income . part time yg ni x stress . i like . huhu

    ReplyDelete
  4. pasti mamaD punyai tahap kesabaran yang tinggi dan seorang yang penyayang... Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  5. Salute ngan mamaD bole jaga reramai gitu

    ReplyDelete
  6. terbaik mamaD boleh jaga baby ramai2..msti meriah rumah pcl kan dengan suara budak2 kan?

    ReplyDelete
  7. Wah best lah ada baby kat umah...

    ReplyDelete
  8. Seronok la kan bila ada baby kat rumah.mesti MamaD happy ada kawan hehehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.