PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM / #KAKIPANCING - 2015

Thursday, March 12, 2015 PCL 6 Comments

INFO KEPADA PEMANCING LAUTAN DALAM / #KAKIPANCING

Pihak kami ada meyediakan trip memancing dengan Tekong-tekong bot yang berpengalaman

1) Pakej 3H2M ; memancing di sekitar Perairan Kuala Kemasin, Bachok, Kelantan.
Target Ikan : Jemuduk, ebek, Jenahak, Tanda, Tenggiri, Kerapu, Kaci, Alu-alu, Cermin, Aruan Tasek dan ikan-ikan karang.
Naik bot : Jeti Kuala Kemasin, Bachok Kelantan
Perjalanan : Bertolak dari jeti pukul 4 ptg (day 1) dan sampai balik jeti dalam pukul 4 ptg (day 3)

Kos Peserta : Rm270/orang  (10 org/trip)

Kaedah/ Peralatan perlu anda sediakan sebelum memulakan trip memancing  ;
Peralatan bottom : Rod PE-4 ke atas, mesin saiz 4000 ke atas, mainline tali braided 50lb ke atas, tali sekurang-kurang 150-200m ke atas, mata kail saiz 3-5/0, ladung saiz 8-16 (bergantung kpd arus).

Peralatan Jigging : Bagi penggemar jigging boleh cuba teknik jigging. Rod, mesin dan kelengkapan ikut kesesuaian. Disarankan set jigging utk light dan micro-jig. Teknik slow jig lebih praktikal. Berat 60g ke bawah. Cari warna jig yang terang dan menawan seperti warna silver, kuning, hijau, pink dan oren.




2) Pakej 4H3M ; memancing di Pelantar minyak di sekitar Perairan Kuantan dan Terengganu
Target Ikan: Ikan Ebek, Jemuduk, Jenahak, Merah, Ibu Kerisi, Kerapu, GT, Cupak, Pisang, Merah Suman, Tanda, Tenggiri, Kaci, Alu-alu, Cermin, Aruan Tasek dan ikan-ikan karang.
Naik bot : Jeti LKIM, Tumpat Kelantan
Perjalanan : Bertolak dari jeti pukul 4 ptg (day 1) dan sampai balik jeti dalam pukul 4 ptg (day 4).

Kos Peserta : Rm500/orang  (10 org/trip)

Kaedah/ Peralatan perlu anda sediakan sebelum memulakan trip memancing  ;
Peralatan bottom: Mesin letrik atau multiplayer, spinning pun boleh digunakan tapi saiz 8000 ke atas. Rod PE-4 ke atas, mainline tali braided 60lb ke atas, tali sekurang2 200m ke atas, mata kail saiz 4/0-6/0, perambut 60lb-100lb, batu ladung saiz 16-32(bergantung kpd arus).

Peralatan Jigging: Bawa rod, mesin dan kelengkapan ikut kesesuaian. Disarankan set jigging utk light jig, kalau arus perlahan boleh guna micro-jig. Teknik slow jig lebih praktikal. Berat jig antara 30g-150g. Cari warna jig yg terang dan luminus utk malam dan warna silver, kuning, hijau, pink dan oren utk siang.


KAKI PANCING



Hubungi :  
Wan Ghafar (tel/wa : 010-9282086)
Nazlee (tel/wa : 017-4009726) (email : nazlee@xcelltravel.com)  
Xcell Travel & Tours Managements Sdn. Bhd. KPK/LN : 7355

.

6 comments:

  1. Wahhhh menarik ni PCL, boleh recommend dekat abah, kaki memancing tegar hewhew

    ReplyDelete
  2. kaki pancing ni boleh lah pegi

    ReplyDelete
  3. Hasil tangkapan tu kalau jual tak pa kan? Boleh cover duit yuran penyertaan heheh

    ReplyDelete
  4. LAMA TAK GI MANCING..

    ReplyDelete
  5. Khas untuk kaki pancingggggg :)

    ReplyDelete
  6. hubby CN mmg kaki pancing..tp cn tak pernah ikut, sekali jer teman suami g mancing udang depan mcd, taubat takmo ikut ! bosan..hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.