Tapai goreng Banting ..

Thursday, March 19, 2015 PCL 11 Comments

Tapai Goreng 

Banting


hari ni mak tak berapa nak puas hati bila menantu dia ni belikan tapai goreng buat makan petang. Tak puas hati dia takde lah sampai nak menyumpah makanan. Tapai dah masam tetap diaroang goreng dan jual..

Tengok gambar close-up ni macam menarik..Tapi selalunya memang sedap- sedap kuih muih yang dijual di gerai ni. Cuma kadang la sesekali ada kurangnya... takapa lah.

Lokasi : Gerai Atap Nipah (bukan nama rasmi) Jalan sungai Lang Baru 42700 Banting.

11 comments:

  1. Alahai nampak comel tapi tak berapa sodaap la pulak..hahaha kalau tak baik mesti ngap dlm kereta ni hahaha

    ReplyDelete
  2. tak pernah rasa tapai goreng..sedap ek..alah..kesiannya..beli masam..ape lah orang yang jual tu..nak kaut untung lebih pun agak² la kan

    ReplyDelete
  3. First time tau ni pasal tapai goreng... macam nak try je !
    memang tak best dapat tapai masam....

    ReplyDelete
  4. Pertama kali makan tapai goreng ni masa belajar kat Besut Terengganu sampai sekarang terkenang2 ke enakkannya.

    ReplyDelete
  5. Sha tak makan tapai. Hehehe. Tapi ada kawan fev dia sepanjang zaman adalah tapai :D

    ReplyDelete
  6. kak sha, ainaa pun xmkn tapai. xpernah makn. huhu mcm tulah kalau mknan beli, sedap dan tak sedap. yg kena tak sedap tu yg nak hangin tu,.

    ReplyDelete
  7. SA x pernah lg mkn tapai goreng ni ..nampak mcm menarik....

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap.. Lama dah tak makan tapai goreng.. Huhu..
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.