Ada perancangan nak majukan blog anda?

Monday, April 13, 2015 Nazlee Ismail 14 Comments


Baru teringat tadi bila blog aku diingatkan tentang tarik luput ; "Domain Renewal Please...lagi dua hari!" (ini aku set reminder jadi PA aku punya blog pada calender)

Kita ni bloger bajet kecik, ada untung sikit kita melaburlah ke arah untuk memperbaiki mutu blog kita.
Tak rugi malah banyak faedahnya yang boleh dapat kalau kita melanggan hosting berbayar...

hosting yang sangat popular

Faedah melanggan Web Hosting Berbayar 

Antaranya ;
Perkhidmatan pada web hosting berbayar lebih lengkap jika dibandingkan dengan perkhidmatan yang terdapat pada web hosting percuma. Untuk itu web hosting NetKL atau yang seumpamanya boleh menjadikan web tampak lebih profesional.

Dengan web hosting berbayar, Anda boleh dijaminan akan keselamatan data dan back-up data dan kemudahan ini biasanya tidak terdapat pada web hosting percuma .

Lebih diberi penekanan; untuk keperluan perniagaan online, ada baiknya jika anda mempunyai nama domain dan web hosting berbayar kerana ia akan menambah prestasi dan kepercayaan pelanggan.

nazlee.com ; guna web hosting NetKL sudah 3 tahun

Kalau nak maju kena berani kedepan. Jangan duduk bersimpuh sambil minum kopi di beranda saja..sambil asyik mendengar orang lain 'bergebang' tentang kelebihan Domain dan Hosting itu dan ini. Blogger baru pon boleh melangkah terus melanggan hosting berbayar ni ..murah saja !
Kesannya amat ketara bila aku kini sedang giat mempromosi bisnes di dalam blog. Ramai pelanggan yang datang melalui enjin carian di google. Kadang ianya sesuatu yang tak disangaka..syukur alhamdulillah.

NetKL Networking?

Hosting NetKL di Malaysia memang merupakan syarikat hosting yang sangat popular dan ramai blogger sedang mengunakan perkhidmatan untuk blog atau website mereka. Dengan servis tiptop yang disediakan, hosting NetKL ini dapat menarik perhatian ramai pengguna sama ada blogger baru atau blogger lama. Sangat mudah berurusan dengan mereka.  Feedback mereka yang sangat laju. Setiap pertanyaan anda akan dibalas dengan kadar segera.

Ada perancangan nak majukan blog anda?

hosting yang sangat popular
Klik untuk info :

Boleh juga belajar teknik SEO dengan ahli #exchangefeedgroup

14 comments:

  1. Cik akak maaih guna blogspot..kiki

    ReplyDelete
  2. cmne nak tukar web hosting berbayar ni PCL? ada effect tak kat entry lama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh registrar dgn klik NetKL kat bawah dlm . Rm35/yr, domain lama diselaraskan oleh netKL..jgn risau bab tu

      Delete
  3. dulu aku langgan web hosting, domain..pastu dua kali kena hack by bangladesh army apa ntah..dahhlah aku tak pandai.sudahnya terkubur di medan perang.

    ReplyDelete
  4. insyaAllah. ada niat jgk nak ada domain khas.

    doakan #EFG terus maju ^_^

    ReplyDelete
  5. Berapa bayarabpn untuk menggunakan hosting netkl ni pcl?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rm35/yr, domain lama diselaraskan oleh netKL..

      Delete
  6. PCL, mcm best jeee.nk suruh suami buat lah.dia dh teringin nk jd blogger tu.hehehe.rara pon baru renew haritu.hehehe.baru sethun jgung.

    ReplyDelete
  7. info best ni... In sha allah nak try guna domain & hosting nanti.

    ReplyDelete
  8. dah lama mengidam hosting&domain ...tapi bila KG tanya seorang blogger otai tu..mau tak mau aje dia jawab..terus down keinginan nak langgan hosting...

    ReplyDelete
  9. masih dalam perancangan nak tukar domain.. :)

    ReplyDelete
  10. masih bekerja dengan company ni semua yang selain blogspot di block nya ..
    tggu la ada rezki sendiri

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.