Dapatkan pembaca blog dari pengunjung yang pelbagai

Tuesday, April 07, 2015 PCL 17 Comments

Tips dapatkan pembaca blog dari pengunjung yang pelbagai

Kalau mahukan pembaca yang pelbagai, buatlah  entri berselang seli dengan cerita-cerita santai, boleh diselitkan dengan review produk/makanan/percutian sekali sekala ...tak la ianya hanya fokus kepada jual produk semata-mata.

Bosan ?

Bosan tak kalau masuk blog hanya baca produk jualan dan promosi itu ini?

Bosan tak kalau masuk blog hanya baca dan..tinggalkan komen "selamat bersegmen n good luck?"

Bosan juga kalau skrol dari entri ke entri tiada santpan minda, tiada celoteh, tiada hiburan, tiada nasihat...aku kongsi ini khusus untuk niche blog lifestyle blogger. Kalau itu lah kehidupan blogger, maka begitulah sepatutnya.

Entri versatile

Pentingnya entri versatile. Bila ada bahan menarik dan santai nak baca..insyaAllah ramai yang singgah dan jeling-jeling apa yang ada kat sekeliling Nak pasang iklan pon berbaloi jugak sebab pelawat yang datang adalah pelbagai..."untung sabut timbul..alhamdulillah".

Blog umpama 'kedai'
Blog aku sendiri dah rupa macam kedai runcit.. Tak kira masa, aku ON data nak buka link blog tu kira semacam bukak kedai lah..(umpamakan saja ye...hihi)

Anda mampu? 

Jika mampu berfikir jauh lebih dari aku, jangan fikir sangat pasal yang lebih lebih tu...buat atas kemampuan dan usaha sendiri.
Jangan sampai lupa diri dan tanggung jawab yang ada.


17 comments:

  1. Cik akak nie uncle...kalau rajin...rajin juga lah entri nya...
    Kalau malas...semua ke laut..kiii

    ReplyDelete
  2. Sebab tu scha lebih suka selang selikan review dengan cerita kehidupan dengan lawak. haha. Nanti orang bosan dtg blogg. Bosan asyik komen benda yg sama. hihi.

    ABG PCL, jemput join GA Sayang oleh Scha eh? :)

    Giveaway Sayang by Scha Nazri

    ReplyDelete
  3. blog umpama kedai runcit. cari apa je, mesti ada....hehehe...blh ke PCL?

    ReplyDelete
  4. pcl,khaty punya blog lagi rojak..nak maintain macam kedai runcit tue khaty kena usaha lagi..tq pcl atas maklumat yang diberikan

    ReplyDelete
  5. Agreed. Suka baca blog yg diselitkan dengan entri lifesytle blogger tu sendiri, bukan sekadar review produk saja

    ReplyDelete
  6. mimin setuju. bukan nak ckp apa. sekarang zaman daaa moden, semua jualan mejority pakai online. huhu..

    ReplyDelete
  7. STUJU SANGAT2...Takkan la nak singgah blog orang lain sekadar nak tinggalkan komen kat entri segmen ngan giveaway jer..Bosan gak kalau banyak sgt entri GA dan segmen..Kena pelbagaikan laaa untuk masa akan datang .. Singgah dari #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete
  8. yg jd msalah.... tiada idea nk up entry apa. yg bt org tertarik lgi menarik de boom! hoho

    ReplyDelete
  9. okey.. ermm.. betul jg tu...

    kebenaran yang pahit utk ditelan.. huhuhuhuuu.. :p

    ReplyDelete
  10. yeahhh mana yang termampu hehehe

    ReplyDelete
  11. huhu. terasa pedas makan cili plak... Pasni kena selit macam2 cerita plak...
    salam kenalan #EFG

    ReplyDelete
  12. oke pcl..akan diperbaiki lagi..yeahh :)

    ReplyDelete
  13. Niche lifestyle mmg mudah,semua bnda boleh jd bhn uyk entry,sbb tu cn tak mampu nk buat niche pendidikan,xde idea woo

    ReplyDelete
  14. Setuju sesangat....hidupkan penuh dengan warna warni...

    ReplyDelete
  15. setuju sangat..kalau msuk blog asyik review sja pun x best jgak..

    ReplyDelete
  16. blog aku takde produk, aku cuba post entri pendek diselang seli dgn yg panjang, tapi kadang tak dapat nak kontrol.

    FR

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.