Kedudukan Gambar Dalam Entri Supaya SEO Friendly

Thursday, April 02, 2015 PCL 27 Comments



Bagi mendapatkan entri mesra SEO sebagusnya entri dimulai dengan teks pendahuluan dalam perenggan pertama berserta kata kunci (keywords) dan selepas itu baru disisipkan gambar lengkap dengan "Title Text" dan "Alt Text" (properties).

image SEO Friendly


Jangan biasakan meletak gambar di awalan entri anda. Ramai penulis blog termasuk saya juga selalu terlepas pandang hal sebegini.

Bagusnya ada group seperti #exchangefeedgroup  "Bukan Sembang Kosong" menyedarkan dengan ilmu blogging diserap kepada ahli-ahlinya.

Selepas ini, jangan dibuat lagi..
semoga entri kita sentiasa mesra SEO (SEO friendly). Setidaknya akan lebih baik daripada entri sebelumnya.

Suatu perkara nampak remeh tapi kesannya mendalam..Cuba praktikkan okay.

join #EFG



27 comments:

  1. ok noted, baru tahu PCL, selalunya mmg letak gambo dulu baru tajuk

    ReplyDelete
  2. lepas heading ok la ke PCL?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar lengkap dengan "Title Text" dan "Alt Text" (properties)...kalau ada ni semua search enjin jumpa title dulu...dan ada heading kira ok jugak.

      Delete
  3. Wah dapat lagi ilmu seo blog..hihi..tapi banyak juga yang lepas pandang..teemasuklah cik akak..emmm

    ReplyDelete
  4. ilmu baru.. akan dipraktikkan :) thanx pcl :)

    ReplyDelete
  5. OK, baru tahu ilmu ini.. terima kasih atas perkongsiannya.. :D
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/04/mistine-bb-baby-face-cream-review.html

    ReplyDelete
  6. Pernah jugak buat macam tu hehe

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah dapat Ilmu lagi TQ PCL
    #exchangefeedgroup

    ReplyDelete
  8. Kene scroll balik kat ws tuu. Hahha. Banyak betul x sempat nak baca. Huhu . Coc tgh war. Haha

    ReplyDelete
  9. kira betul la cara saya sebelum ni..hehehehe thanks for the info! :)

    ReplyDelete
  10. dayah selalu buat macam tu..lepas ni faham dah, x buat dah..huhu thanks PCL memperingati dan ilmu baru.
    #EFGbukansembangkosong

    ReplyDelete
  11. ooo.. baru tau.. thanks sharing..

    ReplyDelete
  12. wahhhh yaka?? baru tau jgk..selama ni letak gambar dulu, baru teks huhu tqsm for sharing info :)

    ReplyDelete
  13. selepas nie akan dipertambahbaik lagi gaya penyampaian..tq PCL..good sharing

    ReplyDelete
  14. ok.. dah save dalam hard disk kepala otak... mudah-mudahan selalu ingat....!! ;p

    tQ PCL........!! nak tips lagi..pleaseee... hehehehehe..

    ReplyDelete
  15. Assalam abng nazlee.,
    thanx for the info he3

    ReplyDelete
  16. terima kasih atas peringatan dan perkongaian ini PCL

    ReplyDelete
  17. baru tahu PCL huhuhuhu. Terima kasih

    ReplyDelete
  18. baru tahu...terima kasih PCL ingatkan kita...

    ReplyDelete
  19. Wah satu perkongsian menarik ..Sama2 kita praktikkan agar dapat menjamin entri kita itu mesra SEO.. Thanks PcL sudi ingatkan balik..Kit apon selalu letak gambar dulu baru tulis entri hehehe.. Singgah petang #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.