#publish. ..haha itulah dia, aku dan blog ?

Wednesday, April 15, 2015 Nazlee Ismail 20 Comments


Nasi Ayam Sedap

Bila tekak sendiri nak makan, pandai pulak aku cari bahan..beli bahan kat kedai runcit secukup dan ringkas bahan asasnya.

Dulu masa memula mamaD dah pernah listkan bahan untuk masak nasi ayam..so, memang dalam kepala aku. Modal Rm11.50, teringin nak 'mamam' nasi ayam yang sedap dan memuaskan hati.

mamaD cafe

siap barrang ni aku beli awal pagi sebelum masuk pejabat, ingat aku nak up entri awal tapi meeting pulak..dan banyak perkara lain. Sampai la ni..baru tenang sikit.

Terbayang...kat rumah mesti  dah ready dengan nasi ayam siap terhidang di atas meja

#Untung ada isteri, boleh request masak dan boleh makan sedap selalu.
#Untung rumah tak jauh dengan tempat kerja, boleh balik rumah makan :)

*Update pagi tak sempat publish. stop kat sini


mamaD cafe

Bila sampai di mamaD Cafe :
ambik gambar, upload dan edit entri pagi tadi..

#publish. ..haha itulah dia, aku dan blog ?

20 comments:

  1. PCL nak ayam... tuuu he he he
    bila nak buat JJCM cafe mamaD

    ReplyDelete
  2. sedap nye nasik ayam . bukak la kafe mamaD . boleh kite pegi .

    ReplyDelete
  3. nampak sedap tu PCL...bila tekak nak makan,kenalah beli bahan² nya kan

    ReplyDelete
  4. Untungkan ada seorang wanita di sisi...hehe

    ReplyDelete
  5. pergkhh....i like toge....bila ramai2, kita pun jadi together

    ReplyDelete
  6. mana boleh jalan macam nie...sepintas lalu je..tengok ada nasi ayam pula dah...

    ReplyDelete
  7. Hadoi, sedapnya nasi ayam. PCL, nak request pos kat Tawau sekor! MamaD, pleash >.<

    ReplyDelete
  8. Bertuah suami boleh jimat duat GST...

    ReplyDelete
  9. aku suka chicken rise shop

    ReplyDelete
  10. Sedapnyerr .lama tak mkn nasi ayam huhu...........Ada taugeh jugak ke ...Wah lagi sedap ni byk ulam kan PcL..

    ReplyDelete
  11. untungnya PCL, Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  12. perghhhhhhhhh sedapnyaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. untungnya alahai... bertuah badan... part tempat kerja dekat dgn rumah pun bertuah.. syok r

    ReplyDelete
  14. menyelerakan...nasi, nasi mana nasi :)

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum... PCL,

    wahh.. dah sedap nie... visit sini dapat menikmati hidangan nie.... yumm2..

    mselim3

    ReplyDelete
  16. #Untung ada isteri, boleh request masak dan boleh makan sedap selalu.
    #Untung rumah tak jauh dengan tempat kerja, boleh balik rumah makan :
    Untung kan ada isteri ..umah dekat ngan pejabat ..nak makan vroomm vrommm balik umah ..jimat pon jimat...

    ReplyDelete
  17. untung mamaD ada suami yang suka memuji..aiceceh...

    ReplyDelete
  18. Assalam abng nazlee,
    he3
    untung laaaaaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  19. bestnyer la cafe mamaD, mengancam betul !

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.