Organic Mushroom Mini Farm Kit

Tuesday, April 07, 2015 Nazlee Ismail 15 Comments

Organic Mushroom Farm 

Lebih mudah dan menjimatkan dengan Organic Mushroom Farm, produk cendawan keluaran bumiputera dalam bentuk kit tampil lebih kemas dan bersih : Letak dalam bilik, Spray,  tunggu masa dan tuai hasilnya.

Organic Mushroom Mini Farm Kit  kini sedang dipasarankan ;
RM30.00/kit SM , RM35.00/kit SBH/SRWK (Harga dengan POS)

mushroom kit

Cara penjagaan sangat mudah :-

1) Letak kit di dalam rumah atau tempat redup yang jauh dari cahaya matahari, suhu terbaik ialah di antara 26 hingga 30 darjah Celcius.

2) Spray 2x sehari di sekeliling lubang pangkah.(tak perlu spray direct ke lubang pangkah)

3) Dlm mase 10 hari dah boleh tuai hasil.

4) 1 box kit boleh mengeluarkan hasil sebanyak 5 - 10 kali hasil tuaian

5) Pastikan air yg digunakan tidak berklorin..boleh guna air masak atau air mineral.

mushroom kit

Untuk keterangan lanjut boleh email / whatsapp ; (nazli.angkasa@gmail.com) (017-4009726)

.

15 comments:

  1. waahhh, rupanya macam ni kee... senang dan mudah

    ReplyDelete
  2. bagus ni. tapi tak sempat lagi nak jaga sebab sekarang sibuk

    ReplyDelete
  3. bertani secara moden nie..good sharing pcl

    ReplyDelete
  4. wah...ada juga mcm ni?berbeza dgn cara yg kawan KG buat la....harga berapa ni?

    ReplyDelete
  5. comelnya cendawan. syg nk mkn...huhuuu..

    ReplyDelete
  6. Nampak menarik jer produk ni ya PcL..Comel jer cendawan tuu ..Macam kata Ewan sayang nak makan hehehe.. harga yang ditawarkan pon berpatutan ..Letak dalam bilik spray tunggu masa nak tuai jer ..Memang berbaloi kalau beli kan PcL..Singgah dari #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete
  7. Kat opis ni pon ada kawan jual...
    geram je tgk cendawan ni...
    cadangnya nak beli ltk kat pantry opis... tp bila pk.. hr cuti x bersiram pulak... keringlah karang

    ReplyDelete
  8. cantik dah packaging dia, dulu masa mula-mula projek ni tanam dalam botol tu je, pernah gak beli dan simpan kat belakang rumah :)

    ReplyDelete
  9. macam tu punya senang....?? macam tak percaya... hahahahahaa...
    okey, nak try lah... :)

    ReplyDelete
  10. kalau musim panans macam ni pun boleh tumbuh ke dia?dok pikir2 kalau beli nak letak kat mana...hahaha

    ReplyDelete
  11. ayah anis dulu pernah la buat.. sedap goreng cendawan n buat sup..waduhhh... terbayang suda..hihi..

    ReplyDelete
  12. Cndawan ni faveret cn,goreng celup tepung pn sodap!

    ReplyDelete
  13. Inovasi yang menarik. Mungkin boleh tiruvasi dengan menggunakan pokok sayur lain pulak. Boleh jimat duit dapor.

    ReplyDelete
  14. huish..macam senang jer nak tanam tu

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.