Ramai wanita suka candat sotong?

Wednesday, April 29, 2015 PCL 15 Comments

Wanita dan candat sotong

Betul tak sangka ...sejak kebelakangan ini kaum wanita bekerjaya kini suka meluangkan masa bercuti dengan aktiviti mencandat ?

candat sotong

Bukan mencandat tudung kepala! tetapi mencandat sotong hidup di lautan. Sejak awal tahun lagi, aku sudah banyak menerima tempahan bot untuk aktiviti tersebut. Ramai pelanggan kebanyakannya sekeluarga yang terdiri dari kaum wanita.

Pengalaman wanita dari Melaka ini bercerita tentang minatnya bermula ;
"akak ni tak pernah pon sebelum ni teringin nak memancing, pancing pon tak tahu macam mana nak guna.. Ada satu hari tu bila akak beli pakej snorkeling di Krabi, tekong bot yang baik hati beri peluang kami cuba pancing ikan di situ, Ya Allah..seronoknya bila dapat rasa ikan makan umpan dan tarik tali pancing.. naik ikan mahal pulak tu...huh teruja sangat ! ... akak call nazlee ni sebab nak tempah bot la...nak candat sotong pulak. Perempuan boleh kan?" 
Itu antara perbualan aku dengan pelanggan wanita bot candat.

CARI HOTEL DI TERENGGANU (klik sini)

Mungkin ramai lagi wanita teringin nak cuba aktiviti candat sotong di lautan tapi risau tak ada kemudahan untuk mereka semasa di atas bot. Selalu yang dirisaukan ialah Tandas !

Jadi, untuk pengetahuan semua.. boleh pilih bot yang ada menyediakan kemudahan : Boleh tempah awal..

Sekarang orang berebut-rebut bertanya kekosongan bot untuk bulan May, huh laris macam pisang goreng panas !! alhamdulillah.

Candat sotong

Makan hasil candat memang best, sotong segar segar dimasak oleh tekong dan dinikmati bersama. Rezeki Allah nak bagi...kalau banyak hasil boleh bawa balik atau jual kepada peraih.

Wanita pon boleh mencandat sotong , jika berminat : .

Boleh whatsapp nazlee (0174009726) untuk keterangan lanjut.


candat sotong

.


15 comments:

  1. bestnye. berapa pakej ni ekkk? reply d blog sy ea :)

    ReplyDelete
  2. wahh. pcl ada sediakan khidmat sewa bot kaa?

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum pcl, alamakk baru makan sotong. nak muntah la, sebab sheila tengah tak lalu nak makan sotong tapi macam best je aktiviti mencandat sotong ni...

    ReplyDelete
  4. seronok kan, pasti suatu pengalaman yang baru buat sesetengah orang dgn aktiviti sebegini .

    ReplyDelete
  5. tak pernah candat sotong hehehe

    ReplyDelete
  6. wah...menarik sangat2 ni..tp kekangan masa sekarang memang x mengizinkan...bz dengan projek Malakoff yang baru...

    ReplyDelete
  7. cn tak suka mencandat sotong tp cn suka makan sotong ! terasa kat tekak lagi sotong king beli dekat pasar malam sg rambai ! hehe

    ReplyDelete
  8. x pernah cuba lagi. tapi macam menarik je kan... bole la try. xde masalah untuk perempuan mencuba..

    ReplyDelete
  9. Assalam abang nazlee,
    memang menarik :)

    ReplyDelete
  10. saya pun berminat.. tp husband tak benarkan naik bot.. sabar je lah hehehe.. sekadar memancing tepi laut je pernah...

    ReplyDelete
  11. Regular blood strain is vital to life.

    ReplyDelete
  12. Clear houses say you care and maintain the home.

    ReplyDelete
  13. This article is actually a nice one it assists new internet users, who are wishing for blogging.

    ReplyDelete
  14. Wow, this paragraph is pleasant, my sister is analyzing these kinds of things, therefore I am
    going to inform her.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.