Terpulanglah mau jadi apa

Thursday, April 16, 2015 Nazlee Ismail 13 Comments


Di dunia ini ada 'syurga dunia' ; ketika di dunia tidak dapat memasukinya maka dia tidak pernah masuk syurga akhirat. Syurga dunia itu adalah zikir kepada Allah, taat kepada Nya, cinta Kepada Nya , selalu berusaha dekat dengan Nya dan merindui Nya.

Apa yang perlu kita buat ..

#Tingkatkan amalan
#Pendekkan angan-angan
#Jalani kehidupan dengan redha
#Hadapi masalah dengan waras
#Fahami masalah ikut zaman di mana berada
#dan Jaga mulut kita...(ini yang susah sangat !)

Kita tidak boleh berkata tidak sebelum berusaha bersungguh kearahnya ..
Jangan sekali berkata "terpulanglah mau jadi apa" jika kita belum berusha mengubahnya.

baca lirik lagu ni.. (hanya sekadar lirik)

lirik lagu


13 comments:

  1. Yang penting ingat Allah..jangan lupa solat setiap waktu..InsyaAllah berkat hidup kita..saam sama muhasabah diri

    ReplyDelete
  2. baca lirik lagu ni.. (hanya sekadar liri) typooooooo..hahahaha liri tu apa..

    ReplyDelete
  3. liri :p
    lirik lagu apa tu PCL...

    ReplyDelete
  4. eh lirik lagu siapa tu PCL?
    Mau jadi hantu mau jadi buaya..<--lucu pula lirik yg ni

    ReplyDelete
  5. wah.. lirik lagu apani? tak pernah dgr pun..hehhe

    ReplyDelete
  6. Kita tidak boleh berkata tidak sebelum berusaha bersungguh kearahnya .. <<< Betul. Totally agree :)

    ReplyDelete
  7. Insyallah.. Done bw n follow PCL

    ReplyDelete
  8. insyaAllah. lepas ni lebih berjaga2 dgn kata2.

    ReplyDelete
  9. betul tu PCL.jaga mulut paling susah.terutama PEREMPUAN.hmmmm

    ReplyDelete
  10. lebih baik berdiam dari berkata yg bukan2 ;)

    ReplyDelete
  11. first time dengar lagu ni kat radio rasa nak tergelak ada...rasa nak meluat pun ada... hehehehehe... sambil cakap dlm hati "senang betul org buat lagu sekarang nih...haaiiihhhh"...

    apapun yg no.2 : kurangkan berangan-angan tu... sangat owhhh..!!kena setepek atas dahi... :p

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.