Tolong isteri urus anak yang ramai.

Tuesday, April 28, 2015 PCL 13 Comments

Kelmarin kami sekeluarga 'cuti kerja'. MamaD cuti mengasuh, nina memang dah cuti cuma tunggu minggu depan nak masuk kolej, Hanis cuti sekolah..Aku cuti masuk pejabat dan cuti blogging..

Kebetulan sangat...masa cuti tu mamaD demam dan sakit tekak pulak, walau demam sikit namun sampai juga kami ke IKEA.

Pagi ni dengan aura baby.... mamaD gagahkan jugak...tak kan nak minta cuti lagi...kesian pulak parents diaorang.

baby yasmin datang dengan mood ceria walau ada batuk sikit, sebelum masuk pejabat sementara tunggu mamaD uruskan baby Arman dan kakanya Laikha (sambung tidur kat rumah mamaD).

Sorang demi sorang datang, rumah pcl ni juga adalah 'mamaD skools' hari bekerja memang penuh dengan anak-anak, ceria suasana.. Layan yasmin dulu..

yasmin, pengasuh baby

 untung rumah tak jauh dari pejabat, boleh punch card dulu..hihi, boleh tolong mamaD.

.

13 comments:

  1. sebelum korang komen pasal punch card ; suka aku nak nyatakan.. aku punch in 7.30am, sebelum 8am masa breakfas aku balik rumah dan masa tulah aku tolong mamaD....andai kata tak ada meeting pagi, aku masuk lewat sikit tapi setiap petang aku cover masa tu dengan punch out lewat tanpa claim OT.... beres kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..pcl dah explain awal..khaty pun baru nak bertanya..hehehehe

      Delete
  2. alahai comeynya bby ni... rindu nak berbaby ker PCL

    ReplyDelete
  3. meriah rumah bila ada bebudak kecik gini

    ReplyDelete
  4. Best kalau opis bonde dekat dengan umah dapat balik rumah B.fast dan Lunch...
    Riangnya hati kalau dapat cam tu...

    ReplyDelete
  5. seronoknya opis dekat dengan rumah..comel baby

    ReplyDelete
  6. Untungnya opis dekat.. boleh balik umah selalu.

    ReplyDelete
  7. Assalam abang nazlee,
    alolooooooooooo
    nomei baby
    tapi napa pelik muka tu he3

    ReplyDelete
  8. Seronok laa dpt main ngan ank2 asuhan..bgus btol pcl ..

    ReplyDelete
  9. alololo...tomeynya baby (PCL jangan prasan comel)..ahha

    ReplyDelete
  10. meriahnya rumah ada ramai baby kan, ceria jer rumah dengn suara budak2, anak kecik ni pembawa rezeki ;)

    ReplyDelete
  11. best nya ramai budak2.. tapi jenuh juga. orang penyabar je mampu.. hahaha. mak cik saya jadi pengasuh, dari 3 budak dia jaga, jadi 12.. fuh fuh...

    comel baby :)

    ReplyDelete
  12. seronoknya dpt jg budak budak... geram je kan

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.