KONSEP MAJLIS PERKAHWINAN @ AGROFARMSTAY Durian Tunggal Ayer Keroh Melaka.

Monday, May 18, 2015 Nazlee Ismail 17 Comments

AGROFARMSTAY Durian Tunggal Ayer Keroh Melaka telah memperkenalkan
satu produk terbaru iaitu  :

Konsep Majlis Perkahwinan kepada umum khususnya bakal pengantin atau mereka yang merancang untuk mengadakan majlis keramaian bersejarah di tempat yang menarik lagi unik serta persekitaran yang mendamaikan.


Agrofarmstay konsep majlis perkahwinan

Semestinya setiap orang memasang niat dan keinginan untuk menyimpan sebuah kenangan indah bermulanya detik kebahagiaan dalam sejarah kehidupan mereka.

Tujuan sesebuah keluarga dan terutamanya bagi pasangan pengantin yang mementingkan nilai penghargaan seperti mengidamkan moment indah diabadikan menjadi kenangan membahagiakan sepanjang zaman, saya cadangkan anda memilih Agrofarmstay sebagai lokasi pilihan utama. Persekitaran di Agrofarmstay ini terdapat lokasi-lokasi sangat menarik perhatian.

Agrofarmstay konsep majlis perkahwinan

Agrofarmstay konsep majlis perkahwinan

AGROFARMSTAY

Konsep Majlis Perkahwinan 

Agrofarmstay meyediakan Konsep Perkahwinan Melayu Tradisional, Konsep Moden dan Santai. Walau bagaimanapun pihak Agrofarmstay sendiri bersedia menerima dan sangat menggalakkan penglibatan dari pelbagai kaum dan adat resam yang terdapat dalam dan luar negara. Dalam hal ini pihak Agroframstay boleh dibawa berbincang berkenaan persediaan majlis bagi memenuhi kehendak setiap pelanggannya.

Konsep Perkahwinan Tradisional Melayu Melaka

Dari acara tradisional iaitu mengiringi pengantin lelaki, menyambut pengantinn perempuan, persembahan silat dan bersanding di atas pelamin. Kelengkapan Busana pengantin lelaki dan perempuan, semuanya termasuk dalam pakej Konsep Perkahwinan di Agrofarmstay. Apa yang anda perlu boleh sahaja dibincangkan diperingkat pengurusan daripada A sampai Z . Yang penting pelanggan berpuas hati. Itu janji Encik Abdul Bari Bin Ahmad Bashiruddin (Pengurus)  ~ Pengurus (baju melayu hijau muda) pon boleh jadi pembawa bunga mangar :) terserlah kemesraan beliau ..tetapi khidmat tersebut tidak termasuk dalam pakej majlis perkahwinan yer ..

Agrofarmstay konsep majlis perkahwinan


Agrofarmstay Melaka

Agrofarmstay Melaka


Photoshoot untuk pengantin juga sesuai di persekitaran Agrofarmstay yang sememangnya mempunyai pemandangan indah nan hijau. Tidak perlu tercari-cari dan mencari-cari lokasi indah di tempat lain ; pakej photoshoot juga boleh ditempah mengikut bajet Pengantin.

KONSEP MAJLIS PERKAHWINAN @ AGROFARMSTAY

KONSEP MAJLIS PERKAHWINAN @ AGROFARMSTAY

KONSEP MAJLIS PERKAHWINAN @ AGROFARMSTAY

Majlis Pertunangan @ Agrofarmstay

Agrofarmstay juga menerima tempahan untuk majlis pertunangan. Konsep Santai dengan pelamin cantik di tepian kolam renang menyejukkan pandangan para tetamu yang datang.




Lain-lain kemudahan

Produk terkini Agrofarmstay adalah Konsep Pakej Perkahwinan, sebelum ini banyak lagi produk yang dijalankan di sini antaranya Agrofarmstay menyediakan kemudahan penginapan untuk mereka bermalam dalam kawasan. Terdapat Villa, River View, Garden View, Chalet dan yang terbaru siap The Lodge.

Terdapat juga sebuah tempat berhibur iaitu sebuah bilik karaoke unik berbentuk kasut dilengkapi dengan sisitem bunyi yang berkualiti tinggi.

Kemudahan Surau juga tidak dipandang remeh ..tempat luas terbuka lagi santai, konsep surau terapung memang unik jarang ditemui di tempat lain melainkan hanya di Agrofarmstay.

Selain itu disediakan juga Dewan untuk menampung tetamu semasa majlis berlangsung; Dewan Lily (80 orang), Dewan Palma (120 orang), Dewan makan (60 orang).

Juga boleh mendapatkan pakej-pakej lain seperti:

Noris Andaman
Attirmidzy Photography 
iLHAM  Katering dan Galeri Perkahwinan  
Hanis Fancy Chocolate
Dodol Masyur
Ais Krim Katering : 013-7060466
Hanna Homemade (goodies bag) : 017-2255085
Halal Ayam Segar  : 0109831707


Untuk keterangan lanjut anda boleh hubungi :

Agrofarmstay @Skilltech, Durian Tunggal, Melaka
Laman Web : www.agrofarmstay.my
Email : pertanyaan@agrofarmstay.my
No Telefon : 012-2118246/016-2098623


17 comments:

  1. wah menarik ..macam2 kemudahan ada..

    ReplyDelete
  2. niknya baju pengantin lelaki tu..tempatnys pon menenangkan je.. :)

    ReplyDelete
  3. Siapa ada swimming pool & juga tempat utk beriadah tuu. Sesuai sangat kalau datang bersama family besar

    ReplyDelete
  4. konsep Surau Terapung tu menarik perhatian..... :)

    ReplyDelete
  5. one stop centre for wedding

    ReplyDelete
  6. itu memang sungguh dia kahwin ka? uniknya... nampak menarik pula

    ReplyDelete
  7. no telephone halal chicken supplier salah. sepatutnya 0109831707

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk makluman semua : No telefon Halal Ayam Segar sudah dibetulkan. :

      Halal Ayam Segar : 0109831707

      Delete
  8. Assalam bro nazlee,
    nampak menarik konsep yang ditawarkan :)
    kalo la dekat he3

    ReplyDelete
  9. terbaik... menarik sungguh..

    ReplyDelete
  10. ada swimming pool..memang sesuai sangat untuk family

    ReplyDelete
  11. tempatnya cantik..tak perlu susah2 nak cari da

    ReplyDelete
  12. pantas... saya blm lagi.. dalam proses lagi nak buat... tgh cari mood yg best baru buat...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.