Moi sup mamaD Cafe.

Thursday, May 21, 2015 PCL 13 Comments


Paru, tetel, daging, daun sup, daun bawang, kobis, kacang panjang, cendawan telinga tikus, sohoon, tulur masin, sup bunjut tulang dan sos tiram ..semuanya ada dalam mangkuk ni :

mamaD Cafe

food review

Itu semua bahan aku kena beli kat pasar pagi tadi.. dah sudah beli, dah siap pon mamaD masak untuk menu makan tengahari kami.

Bubur nasi dengan sup; kalau kat Utara panggilan popular untuk makanan ni ialah "moi sup" .

Lama dah  tak buat menu macam ni, selalu kalau ada yang teringin makan baru mamaD buatkan.

 Jom lah singgah ke mamaD Cafe :)

#cafedalamanganku

link berkenaan MOI SUP :

Mar 01, 2010
Ini moi bukan sebarang moi...Moi sup ni la buat Pak mertua aku masuk ICU dulu...sedih bila terkenangkan. Arwah Tok Abah penah kata kat kawan dia "moi bini aku buat tak sama macam hangpa makan kat kedai tuh..lagi ...
Jul 20, 2013
... sayur kobis goreng bersama cendawan hitam dan kacang panjang menambah kerangupan ..juga.taburan bawang goreng serta hirisan daun sup dan daun bawang yang segar...semuanya dalam satu mangkuk MOI SUP !

13 comments:

  1. mama D nak resepi lengkap...

    ReplyDelete
  2. Fuhh nampak sedapp ..tetiba lapar la pulak..

    ReplyDelete
  3. orang utara...dengar moi-moi ni laju la singgah :)
    wahh, meriah bahannya..sedapnya lahaii hirup panas-panas time hujan camni.

    ReplyDelete
  4. adehhhh...wat.menambah selera ni.... suppppp....sedapnyaa...
    MamaD..bleh share,resepi dakk..takdan nak sampai cafe mamaD dahhhh

    ReplyDelete
  5. selalunya kalau nak makan moi beli kat pasar malam ja..tak pernah buat sendiri,,nampak sedap la.boleh buka kedai ni..:)

    ReplyDelete
  6. meleleh air liur tengok...

    ReplyDelete
  7. meriahnya moi sup mamaD,serba lengkap dah menu ni.

    ReplyDelete
  8. Nak try makan moi sup pula la kat kedai kak Laila

    ReplyDelete
  9. Assalam abang nazleee,
    sob3
    dah lama tak makan moi sup
    dedolu soka makan sebab aga gerai yang sedap kat penang ni
    la ni dah tutup
    tempat laen semua tak kena dengan tekak iols dah sob3

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum PCL...wah nampak sedap jer...hujan2 ni bagus pekena moi sup ni noo...

    ReplyDelete
  11. gulp..kecur air liur.
    dah la tak sarapan lagi ni :D

    ReplyDelete
  12. pheww ! sedappp .. telan telan ailiur jee ni

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.