Review Aku Penghibur I Best Lifestyle Blog 2015

Tuesday, May 19, 2015 PCL 18 Comments

Tak payah nak review lebih sebab blogger yang aku stalk ni korang memang kenal !
Pemenanag award MSMW, dua tahun berturut-turut 2014 dan 2015. Hebatlah kan .

Blogger Acik Aku Penghibur


Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?

Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. Unik dan versetail. Mungkin juga, bila melihat nama domain ini, tanggapan pertama kita ialah ialah sebuah web yang berasaskan hiburan. Tapi hiburan apa yang cuba di sampaikan?

Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan "awak boleh jadi penghibur yang baik". Disebalik kejayaan dalam dunia Blogging achik sebenarnya ia adalah dari doa seorang mak dan keluarga yang tiada henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di Blog. Achik juga seorang yang 'low profile'

Feb 27, 2014
Untuk pergi ke anugerah ini agar sukar bagi acik kerana acik menaiki kenderaan awam, dari klang terus ke zebra square. Alhamdulilah sampai tepat pada waktunya ...
Apr 23, 2015
Pada malam tersebut, di janjikan mula pada pukul 8 malam tetapi kelewatan sedikit tetapi perjalananan program dan aturcara anugerah berjalan dengan baik sekali.
Mar 06, 2014
Ada yang kata blog acik tak layak menang ? rezeki Allah siapa tahu, siapa kita untuk menidakkannya ? Acik serahkan .... 

Pemilik yang mesra disapa acik ini selalu memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina, 'jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti.' Acik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punyai semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan.

aku penghibur


Secara peribadi pula, Acik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan sorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. Bukan terlalu menghormati,tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh jugak bawak bergurau dan tegas pada masanya!

Jika tiba-tiba, dalam satu hari tu, anda macam tak tahu nak buka web apa. Cubalah pergi ke www.akupenghibur.com . Pelbagai input menarik yang boleh kita dapat. Cerita kekeluargaan dan nasihat untuk kita yang selalu alfa..beruntung beb !! dapat jejaka macam dia ni... :))

Acik sedang mencari gadis untuk suri hatinya... cepat isi borang !!

Aug 01, 2013
prinsip sy dalam cari jodoh... bila sy terjumpe satu kata-kata hikmah.. "Carilah cinta Ilahi pasti akan jumpa cinta sejati".. saya pegang pada kata2 tu.. dekatkn diri dgn Allah dan moga Allah temukan sy dgn jodoh yg terbaik.
Dec 26, 2013
Kita selalu "expect" jodoh kita yang terlalu tinggi, dengan gayanya mahupun rupa parasnya. Edisi mencari kita teruskan , dari dunia nyata hinggalah ke dunia alam siber, tapi masih tak ketemui lagi. Puas juga mencari dan ...






18 comments:

  1. Acik cari jodoh ya? Kat USIM ramai yang solehah... Acik nak tak? hehe

    ReplyDelete
  2. hiburan disalut dgn teladan

    ReplyDelete
  3. wah..2 tahun berturut2 dia menang ye...hebat!

    ReplyDelete
  4. terima kasih PCL..May Allah bless you

    ReplyDelete
  5. Good luck Acik...
    & PCL pon selamat maju jaya

    ReplyDelete
  6. entry acik memang penuh bermakna

    ReplyDelete
  7. hope dipeemudahkan jodoh achik.. :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat acik, best review PCL :)

    ReplyDelete
  9. ayat akhir tu punchline... cepat isi borang ye calon2...

    ReplyDelete
  10. tahniah bt acik... sgt best dan patut menang... pcl pun apa kurangnya,,,, :)

    ReplyDelete
  11. Tahniah! you deserve it.Bukan mudah nak maintain the award setiap tahun.

    ReplyDelete
  12. menarik entry2 Acik yang PCL kongsikan tu... :)

    ReplyDelete
  13. Assalam bro nazlee,
    pernah terjah blog achik :)

    ReplyDelete
  14. review menarik dari pcl :D

    ReplyDelete
  15. terbaikk EFG..tajuk PCL menarik..review pun best..

    ReplyDelete
  16. entri blog Acik sentiasa menarik hati pembaca

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.