Review Nota Purba | Orang Kacak Lawa

Thursday, May 14, 2015 PCL 28 Comments

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG.

EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG akan direview. Dan insan pertama yang bertuah direview adalah blogger yang menetap di Selangor.

Fendi Rocka

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.

FR, EFG , #exchangefeedgroup

Nota Purba

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar. Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

Nota Purba, FR, EFG, #exchangefeedgroup

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha

What is chemistry in academic words (not less than 200 words) 😄

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr.

Blog Nota Purba
Url : http://notapurba.blogspot.com
Ahli ExchangeFeedGroup

.


28 comments:

  1. ahli efg yang kuat nyakat >_<

    ReplyDelete
  2. ucapan Bonde untuk FR...

    "SELAMAT MAJU JAYA" jadikan setiap hari ceria bersama EFG... mulakan hari ini,... untuk maju di masa hadapan...
    InsyaAllah, Aamiin.

    "Bonde Senyum Riang"

    ReplyDelete
  3. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    ReplyDelete
  4. cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

    ReplyDelete
  5. wajib terjah

    memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

    ReplyDelete
  6. FR yang kelakar... tp misteri hahahhahaha

    ReplyDelete
  7. Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

    ReplyDelete
  8. Selamat berjaya buat orang KACAK LAWA...

    ReplyDelete
  9. Orang kacak lawa. All the best :)

    ReplyDelete
  10. Wah...gambar pun berseni ni

    ReplyDelete
  11. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  12. FR yang kacak. Semoga terus menghasilkan nukilan ' nota purba' untuk santai minda.

    ReplyDelete
  13. org kacak lawa memng misteri. hehe

    ReplyDelete
  14. Kacak dalam kacak luar. Bertuah efg mempunyai blogger misteri yg tak lagi misteri ni lagi...

    ReplyDelete
  15. Disenangi...sangat kagum!

    ReplyDelete
  16. berjiwa misteri...hihih

    ReplyDelete
  17. chemistry tu jawab main2 je woi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaaa...!!! jawapan main2 tu dah dikira official tau FR... ;p

      Delete
    2. Orang Kacak Lawa.....?? peeerrggghhhh... :)

      Delete
  18. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...

    ReplyDelete
  19. Mak aii tajuk review tu hahaahaha..misteri sungguh bila ada kacak lawa kat situ ...

    ReplyDelete
  20. penulisan yang tak jemu dibaca :)

    ReplyDelete
  21. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  22. Segala persoalan akan terjawab di nota purba

    ReplyDelete
  23. mungkin satu kerugian jika tidak mengenali seorang yang berbakat seperti FR

    ReplyDelete
  24. FR, penulisan yg sgt kreatif & xbosan membacanye...

    ReplyDelete
  25. terbaikk EFG..tajuk tak menahan..lagi misteri la si FR nie..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.