Tempah Palova Sedap dan Murah

Thursday, May 14, 2015 PCL 10 Comments

Apa Itu Pavlova?

ada yang tidak tahu, apa itu Pavlova?
apa rasa pavlova? kenapa nama dia Pavlova.
ok, mari saya ceritakan sedikit tentang Pavlova,
Secara ringkasnya, Pavlova adalah sejenis makanan,
atau dessert yang berasal dari New Zealand,
walaupun ada yang mempertikaikan asalnya Pavlova,
Nama Pavlova ini diberi sempena nama Penari Ballet
Rusia, iaitu Anna Pavlova.

Pavlova asalnya dibuat hanya untuk perayaan dan musim panas, tapi kini Pavlova dihidangkan sepanjang tahun.
Pavlova ada lah Meringue atau kerak yang segar dan lembut, keras diluar tapi lembut di dalam. Apabila makan bersama buah dan krim, nak nak semasa sejuk ( baru keluar chiller ) ianya menjadi bertambah sedap.

Pavlova manis, sebab itu lah ia digabungkan dengan buah buah yang masam seperti berries, strawberri, kiwi, passion fruits dan sebagainya. Kini, di Malaysia, Pavlova semakin popular, dan mereka telah mula mempelbagaikan topping pavlova. Ada yang suka, chocolate Pavlova, ada yg suka karemel, ada yang suka nutella dan macam macam lagi.

dessert pavlova

Mini Pavlova

Selain dari sebiji pavlova yang besar,
ada juga yang buat pavlova dalam bentuk mini,
kecil kecil, ia sesuai untuk dijadikan dessert untuk
hantaran atau menjamu tetamu di rumah.

Mini Pavlova

Mini Pavlova

Tempah Mini Pavlova Sedap

Jika teringin untuk rasa Pavlova yang sedap, boleh tempah dengan Rara atau boleh visit IG SugarlandByRara di Sugarland By Rara, ada pelbagai jenis Pavlova yang boleh korang pilih, ada chocolate dan pelbagai topping,

Kebanyakan orang yang 1st time makan Pavlova Rara, pasti akan repeat order, Sugarland By Rara juga menerima
tempahan untuk majlis akikah, majlis hari jadi, perayaan dan sebagai doorgift.

Semua boleh deal!

Tempah Pavlova untuk Anniversary

Jika BOSAN dengan kek untuk Anniversary atau lain lain ulang tahun, anda boleh berubah kepada membeli PAVLOVA.

Mulakan dengan menempah Pavlova bersaiz M. Size M sesuai untuk dimakan
2 orang dan size XL sesuai dimakan 6-8 orang. Untuk mereka yang gila dessert,
pavlova size M tu makan sorang pun boleh habis.hehehe.

pavlova hantaran

pavlova

Pavlova Pakaging

Pavlova by Sugarland By Rara didatangkan dengan pakaging yang comels! kotak putih, dengan ikatan tali guni yang menampakkan ia lebih menarik, sangat sesuai jugak jika hendak dijadikan hadiah surprise kepada suami atau kawan kawan.



Tempah Pavlova

untuk menempah, boleh Whatsapp RARA
019-477 4240 ( whatsapps only )
atau, anda boleh FOLLOW

Instagram SUGARLANDBYRARA
jangan lupa, SugarlandByRara okay!
why Sugarland? because LIFE is Sweet.


10 comments:

  1. Nampak sedap... cantik plak tu decoration die..

    # Antara Kerja & Kerja - Owh!MananQayyim™

    ReplyDelete
  2. pheww kak rara punya pavlova mengiurkan

    ReplyDelete
  3. Nampak sangat menggiurkan...bila nk boleh makan nie

    ReplyDelete
  4. Assalam abang nazlee,
    iols tak pernah rasa pavlova he3

    ReplyDelete
  5. Saya dah rasa pavlova Rara.. memang best....!! buah-buahan banyaaakkkk... tu yg tak muak tu... :)

    ReplyDelete
  6. sedapnya tgk... tgh confinement ni mcm2 dugaan... huhu...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.