Bukan mudah nak bina keluarga bahagia ?

Friday, June 12, 2015 PCL 7 Comments


Satu ayat dalam entri blog Maisarahsidi, pagi tadi sempat dibaca dan share di wall facebook aku berkenaan Mudahnya Tinggal Solat ! , maaf cakap lah ya...baik kaum lelaki mahupun wanita ada saja alasan yang diberikan untuk tidak solat.

Apabila kita bercakap, bukan makna kita nak menunjuk yang kita ni perfect !, bukan riak tapi sebagai tanggungjawab yang sepatutnya...wallhualam , atas niat masin-masing untuk mentafsirkannya.
"Sanggup tinggal solat kerana sayang pada makeup takut hilang bila wuduk padahal TINGGAL SOLAT 1 WAKTU akan DISEKSA 6000...
Posted by Nazlee Ismail on Thursday, June 11, 2015

Sebagai ketua keluarga, bagi yang sudah berumahtangga semestinya mahukan yang terbaik. Apa saja perkara, kalau boleh nak buat yang terbaik untuk ahli di bawah tanggungannya dan untuk dirinya juga.. 

Saling menasihati jika ada kekuranngan. Rumahtangga akan sentiasa rukun dan damai apabila suami isteri dan anak-anak sering bekerjasama, saling hormat menghormati antar satu sama lain.

#keluargaimpian #keluargabahagia
#bukanmudahnakbinakeluarga #kawinnampakmudah

7 comments:

  1. Allah. Moga moga kita istiqamah melaksanakan tanggungjawab sebagai hambaNya :)

    ReplyDelete
  2. Yup, bunyi senang, tapi itulah yang paling susah orang nak buat. Kalaulah jenis hukuman kat neraka tu boleh dilihat mata manusia, pasti penuh masjid didunia dengan manusia.

    ReplyDelete
  3. apa yg penting kerjasama...saling hormat menghormati...xyah ada ego kan PCL

    ReplyDelete
  4. nice sharing terima kasih saling memperingati =)

    ReplyDelete
  5. moga kita semua diberi petunjuk dan hidayah..aamin

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.