#Cabaran20Hari : Menu wajib bulan puasa

Tuesday, June 30, 2015 Nazlee Ismail 13 Comments

#Cabaran20Hari Day04

Menu wajib bulan puasa

Menu orang yang sudah berkeluarga macam kami ni yang punya anak dah besar dan manja, selalunya kami ikutkan keinginannya. Kira menu wajib lah bagi Hanis Umairah (13) ; "Popia Goreng dengan Kuah rojak/cili".

Baru semalam berbuka mamaD buatkan khas untuk hanis memang tak cukup sikit nak lebih selalu. Kalau beli memang tak menepati selera dia, sebabnya inti bukan hebat mana pon cuma ada telur dan dan hirisan timun saje.

popia goreng, #cabaran20hari
popia
Ini menu anak-anaklah.. kita yang dewasa dulu pon sama, kita cuba melayani kemahuan mereka. "Anak suka aku bahagia.." gitulah aku kalau dengan anak-anak.

Seperti kata dalam komen Zura KBBA "tak nak resipi² nak terus makan jer...haha.

Okay..korang boleh LIKE page EFG di sini terdapat senarai url peserta mengikut tajuk dan anda juga boleh ping dan blogwalking :



#Cabaran20Hari Day03 : 

#Cabaran20Hari, #Day04
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari

13 comments:

  1. Pcl letkla resepi kuah cili tu.. boleh x hehee..

    ReplyDelete
  2. sedap jugak popia untuk sahur..tapi kena siapkan awal :)

    selamat berpuasa PCL !

    ReplyDelete
  3. Bila dah ada anak ni, selera sendiri adakala terpaksa dipendam demi memenuhi keinginan anak2.. sebab kalau buat takut tak termakan, nanti membazir.

    ReplyDelete
  4. wahhh popia MamaD memang menarik perhatian dan membuka selera...

    ReplyDelete
  5. wajib ikut selera anak kan...

    ReplyDelete
  6. kalau mak masak, berdouble sedap kan.. pasni anak dara boleh belajar masak dengan mamaD

    ReplyDelete
  7. favorite popiah buat sendri..kalo beli selalu x kena selera kan...

    ReplyDelete
  8. Uiii... Memang sedap popia ni..

    ReplyDelete
  9. sedapnya..fav saya juga ni

    ReplyDelete
  10. harap2 kalau datang raya ada gak lah menu ni.....

    ReplyDelete
  11. popia kita jarang makan. Tapi popia mini isi serunding tu antara favorite la.hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.