Hati Puas Kerja Tanpa Majikan?

Wednesday, June 03, 2015 Nazlee Ismail 13 Comments


kari udang sama kacang panjang berenang renang dalam mangkuk @  mamaD Cafe pagi ini sudah siap terhidang di meja makan.

mamaD Cafe

mamaD Cafe

Awal dah siap hidang?

haa , inilah cara mamaD mengurus rutin hariannya . Selalunya memang ikut jadual , nampak kerja teratur dan  suasana harian tak jadi stress dan kucar kacir.

Kalau dah pandai mengurus, mamaD dah boleh bukak pusat asuhan sendiri?

Tak mungkin kata mamaD, biarlah macam ni, sempat lagi nak buat makan minum suami dan anak-anak dengan air tangan sendiri...Hati Puas Kerja Tanpa Majikan

#puashati
#buatkerjatanpamajikan
.

13 comments:

  1. Keja sendiri lebih best dari yang ada majikan uncle...kita yang makan gaji nie..emmm..nak buat apa pun tak boleh..kiki

    ReplyDelete
  2. seronoknya jadi surirumah.. hari2 boleh masak utk suami dan anak2
    teringinnya nak jadi fulltime housewife tapi keadaan belum mengizinkan..

    ReplyDelete
  3. bestkan dpt kerja sendiri mcm Mama D..

    ReplyDelete
  4. tengah berusaha ke arah bekerja tanpa majikan... soon.

    ReplyDelete
  5. kalau ada pulut kuning ni sedap la..cicah dengan kari udang..

    ReplyDelete
  6. sedapnya kari udang...

    btw, cantik template baru PCL..

    ReplyDelete
  7. Assalam abang nazlee,
    betui3
    iols dok teringin laaaaamaaaaaa dah
    nak koje sendiri
    ada masa lebeh untuk keluarga, anak & suami
    setakat ni belom tercapai
    sob3

    ReplyDelete
  8. untung MamaD dapat bekerja sendiri tanpa majikan..
    dapat uruskan rumah dan anak-anak..
    dapat main masak2 hari-hari...

    huhuhuhuu..
    InsyaAllah begitu juga impian Ain tak lama lagi.. Aamiin.. :)


    p/s : pegi blog Kak SA tgk udang masak lemak cili padi, dtg blog PCL plak tgk udang masak kari.... addoiiiyaaaaiiii.... :p

    ReplyDelete
  9. Kalau ada pilihan Sha memang nak jadi bos kepada diri sendiri. Tapi itulah, tak ada kesempatan. Bila kerja bawah orang, faham-faham sendiri lah kehendaknya. Apa pun tak boleh T_T

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum PCL...betul tu kalau dah tahu masa yg teratur.. kita ikut pasti semuanya teratur jadinya...:)

    ReplyDelete
  11. Kita sebagai suami pon senang hati bila isteri kita senang hati kerja tanpa majikan macam ni.

    Memang banyak membantu kehidupan seharian kita kan? xdela gaduh2 sangat ye tak?

    ReplyDelete
  12. pcl..deko kan main,ada love love gitu

    ReplyDelete
  13. bestnyer, tp cn mmg tak boleh jadi housewife, cpt boring bila duk rumah jer, kena keluar keje gak baru hati tenang..hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.