Karipap IKEA sedap?

Monday, June 15, 2015 Nazlee Ismail 37 Comments

Semalam satu benda makanan yang   teringin sangat bila mamaD ke IKEA ; Karipap ikea aku panggil nama kuih itu sejak dulu lagi nama itu lah sampai sekarang.

Sama saja kalau namanya kuih karipap dan cuma beza mungkin inti dan cara membuatnya.
Ikea bukan brand kepada kuih ini, tapi bila dijual di kawasan berdekatan , aku label kuih itu sebagai "Karipap Ikea".

Sedap rasa, masih sama dengan apa yang kami pernah makan sebelumnya (tahun lepas²).

Masa aku beratur untuk bayar barang di kaunter barang Ikea, mamaD bisik kata, dia dan anak-anak nak kedepan beli karipap dan tunggu di kerusi menunggu berdekatan.

"beli lebih sikit, lama tak makan" sambil lambai tangan dan tunjuk 4 jari kat diorang .

IKEA

IKEA

Nama Kuih : karipap Ikea
Lokasi : IKEA Damansara Petaling Jaya, depan Kaunter Pembayaran (luar)
Harga : Rm5/6biji @ Rm1/biji

"sedap... saiz makin kecik, dulu telur ayam rebus sebijik dah tukar jadi telur puyuh dalam intinya"

37 comments:

  1. Tak pernah merasa lagi karipap IKEA ni PCL ... nanti nak try la gak :D

    ReplyDelete
  2. Karipap kuih kesukaan masa berbuka puasa. Kena buat stok frozen banyak2.
    #clickclicknufnang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak kena buat stok ,

      t.kasih klik2 tapi iklan nuff dah lama takde :dalam blog ni :)

      Delete
  3. saya suka ada telur..sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain dari karipap biasa tapi boleh buat sendiri kalau rajin..

      Delete
  4. dh bnyk jual kt luar..dulu kat johor ada 1 gerai..memang besar karipap die..ada 1 biji telur kt dlm tu..

    ReplyDelete
  5. perghhh kecur liur bila zoom in isi dia... hihi

    ReplyDelete
  6. Meatball ikea pun tak lepas2 lagi nak merasa.. huaaa lepas ni kena beli meatball dengan karipap ni... wajib! lantaklah org ramai ke tak.. terliur sangat dah ni

    ReplyDelete
  7. memang puas klu mkn karipap ikea

    ReplyDelete
  8. Assalam abang nazlee,
    he3
    sedap nama karipap :)

    ReplyDelete
  9. memang best cuma tak best kena queue tu je :)

    ReplyDelete
  10. lama tak makan, sejak pindah sekolah kt telok ni, mmg lama tak ke sana, dulu masa duduk dekat selayang, mmg rajin pegi ikea, paling suka meatball dia..sedap !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meatball IKEA mmg sedap dan femes sekali he hehe

      Delete
  11. pergh pcl shoot gambar inti dia lelelelleleleh air liuqq

    ReplyDelete
  12. baru ge beli 2ari lepas...terkejut saiz bertambah kecil tapi rasa tetap sama :-)

    ReplyDelete
  13. boleh tahan harga dia.. tp kalau sedap pejam mata dan beli heheheheh

    ReplyDelete
  14. Dah lama x makan karipap telur IKEA...alahai teringin dh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapkan SA Karipa telur tu...
      Kat Cyber panggil karipap lorry tengah2 dia ada telur rebus sebelah yummy

      Delete
  15. TAK PERNAH LAGI KE IKEA..

    ReplyDelete
  16. Karipap IKEA ni mmg sedap lagi-lagi makan masa panas... hu hu hu
    tak cukup 1 he he he

    ReplyDelete
  17. Huhuhu nampak sedappp tapi mahalnyerrr Rm1 satu bijikkk

    ReplyDelete
  18. nama tu dia karipap ikea gtu.. hihih

    ReplyDelete
  19. karipap dekat uncle jack pon sedap gak . ikea tak pernah rasa

    ReplyDelete
  20. My favourite ...tp pernah lg rasa karipap ikea ni...

    ReplyDelete
  21. nak kena cuba karipap ikea sedap menarik nampak

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.