Kaum bapa memang tak cerewet.. kan?

Friday, June 26, 2015 Nazlee Ismail 8 Comments

Hanis sembang pasal baju raya dia dengan mamaD ;

"ma..baju kurung adik satu je ke?"
"kawan adik kata..warna coklat tu warna orang tua²"
"adik nak beli lain la..nak warna lain"

"adik nanti bazir ja beli 2, 3 pasang baju kurung.. sekali pakai masa raya pertama lepas tu dak, baik beli baju lain² ?" mama dah faham sangat pasal hanis punya perangai.. cepat jemu.

bapa tak cerewet

Baju Raya Sedondon?


Kami suami isteri memang tak pernah buat baju raya warna sedondon , kalau nak sama pon mungkin warna seakan sama lebih kurang. Selalunya kami pairkan, hanis sama dengan mama dan aku dengan nina. Tahun berikutnya tukar pair pulak.

Bila dah dengar rintihan anak manja pasal warna baju dia..hurm, sedih la pulak.. tak belikan nanti kata abah tak sporting.

ikut la nak.. tapi mamaD dia fikir jauh dari suaminya ni. Kalau aku senang ikut aje apa anak² mahukan asalkan tak melampau sangat.

Kaum bapa memang tak cerewet.. kan?

#sayanganak
#kasihanak


8 comments:

  1. selalunya macam tulah..mungkin bab yang macam ni,isteri lebih terurus kan PCL..mungkin mamaD betul... :)

    ReplyDelete
  2. bini aku suruh beli baju melayu warna merah sebb nak bagi sama, aku cuba nak ngelak ni sebb nak bajet.

    tapi macam akan beli jugak ..pujuk rayu wanita ni aku tak reti handle

    ReplyDelete
  3. Hahaha. Aku pulak serahkan semua kat wife aku. Baju aku pun dia yang pilih.

    ReplyDelete
  4. betul tu PCL, husband sy pun tak kisah sangat kalau tak beli baju raya pun, tahun ni saya "paksa" dia beli jugak baju raya n cari sama kaler dengan kami..lastly..dia beli sampai dua pasang terus..hoho..

    ReplyDelete
  5. wah...biasalah kaum laki ni bab2 baju raya ni x kisah sgt ikut jer...

    ReplyDelete
  6. Saya sebagai seorang lelaki dan seorang bapa kadangkala cerewet, dan kadangkala tidak cerewet.. negok keadaan macam mana. Tapi kalau baju raya, saya kalau boleh nak pakai kain sarung dengan baju melayu je.. Heheheh

    ReplyDelete
  7. asben KG pun ikuttt jer...anak2 dia nak kaler tu ikut..bini dia nak kaler ni..pun mana2 kamu la...abg ikut jer

    ReplyDelete
  8. Betul! tengok ayah ena, dia memang seorang yang tak cerewet

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.