Sampai bila nak beranggapan begini..

Friday, June 19, 2015 Nazlee Ismail 4 Comments


Bila orang yang tak pernah kenal tegur kita, tanya pasal kesihatan, pasal anak-anak dan last sekali  mintak nombor fon sebelum beransur.

Kita layan sembang dengan dia sebab dia peramah, sebab tak ada orang lain nak sebang masa tu, kita ni jenis tak kisah, kita memang tak sombong. Orang buat baik kita pon suka.

Terpaksa bagi gak nombor fon sebab dia nampak kita tengah wasup dengan group. Sebab dia bukan jenis orang  yang bermasalah, nampak dia tak mencurigakan, lagi pon dia lelaki biasa bukan gay atau dara.

Lama senyap, lepas beberapa hari ada call masuk tertera nama dia di skrin handphone, dah save nama.

"boleh kita sembang-sembang kat mamak kejap?"
"sori bro..saya ada kerja nih...bizi ngan anak-anak" aku bagi alasan.
"malam esok boleh... tak ada apa..saja lama kita tak borak kan?"

Esok malam call lagi..dan lagi.

"bila free bro?"
"bulan puasa , kita pegi masjid" aku balas
"malam sikit pon ok bro" ..dia nak ajak jugak.
"letih arr bro..cakap je dalam fon nih" ..aku bagi alasan sebab memang malas nak keluar malam.
"takpe nanti senang kita jumpa bila u free"

Huh..nak entertain aku eh (aku tak jaga projek kerajaan tau?)

Dia ni bukan orang kita, tapi sangat fasih bercakap dalam bahasa melayu.
mula-mula jumpa kenal di hospital masa nak tunggu giliran ambik ubat.

Persepsi pada mulanya okay dah tukar jadi lain...

  • dia nak jual apa? ..insuran kot
  • dia bisnes apa? .. MLM cari downline kot
  • dia minat aku? ..minat apa nya

Sampai bila nak beranggapan begini..hurmm.






4 comments:

  1. ada l akot.. kena try gi sekali.. dengar pe dia nk sembang.. ehhehe...

    ReplyDelete
  2. Bro.. Malam ni free? Boleh jumpa... Kalau soalan macam ni diberikan, memang jawapan dia "tidak free".. :)

    ReplyDelete
  3. haha! selalu terkena macam ni tau.. rupenyer mmg MLM

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.