Char koew teow penang

Friday, June 26, 2015 PCL 5 Comments

char koew teow penang

"kicap, udang, koew teow, tauge, kucai, cili, daun bawang dan kerang" benda ni semua aku pi beli tadi.. merepit sat dari ofis.

dah lama tak buat sendiri ; goreng char koew teow , kalau beli siap tapaw memang tak best..kembang, harga boleh tahan mahal gak tu. Kalau berbaloi takpa la.. ni Selangor bukan Penang or Kedah.. susah nak rasa gerai char koew teow penang original rasa.

kalau makan kat kedai tak puas rasa.. sebab sikit. Korang kalau biasa pekena char koew teow penang original, tak kisah lah area mana sama ada kat Penang sebelah pulau atau Perai atau Bukit Mertajam.. perghh !!

aku memang dah cuba banyak resipi char koew teow.. apa yang beza antara satu gerai ke gerai ialah kicap depa.. memang rahsia?


tapi ni aku punya, lima minit sebelum berbuka aku dah ready tenggek kuali.. kuah dah buat siap²..Goreng char koew teow memang mudah..semudah campak dan campak.

5 comments:

  1. nyum nyum..sedapnye tgk char kuew teow tu.. :)

    ReplyDelete
  2. aahkan..klu beli kat luar..balik2..dah kembang..muak nak makan

    ReplyDelete
  3. Abg PCL guna sos apa ye??? nak tahu juga sebab nak try buat kat rumah.. Kalau beli kat luar, tak jamin sedap ke tak.. Favourite ena niii...

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaa pcl! Eh blog pcl dah mcm irra lah.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.