Boleh merasa "Kahwin Muda" ?

Wednesday, July 01, 2015 PCL 11 Comments

Lelaki bujang kalau dia serius nak kenal dengan mak atau bapa atau famili terdekat kepada kawan perempuannya...adalah niatnya tu?

Aku dulu macam tu, tau lah tektik lama masih boleh pakai..dan nampak kesungguhannya disitu.
Cuma saja nak tanya ; antara mak dan bapak gadis tu korang lebih prefer siapa nak jumpa?
Jumpa mak?, jumpa bapa? atau kedua-dua boleh jumpa ataupun dedua takut nak jumpa??

Kita ni lelaki biar gentleman ..bukan gentel man ok ! haha.
soal jodoh itu takdir Tuhan, tapi kerja dan doa kita yang usahakan.

Jodoh kalau dah nampak jalan,  biar cepat-cepat diusahakan. Jangan tunggu lelama.
Baru boleh merasa "Kahwin Muda" ..untung tau! ada rezeki dapat anak cepat.. cepat la diorang membesar.

Part paling best dan bersyukur sangat ; malam boleh tidur lena dan tenang sebab takde baby merengek². Apa yang kawan-kawan sungutkan..kita dah laluinya.

Lelaki umur 30 ke bawah still ok lagi tak kawen-kawen. Tapi kalau dah lebih banyak dari umur tu..kena la cari / dapatkan gadis umur awal 20an untuk buat isteri, boleh uruskan anak sementara awak sudah tua tak larat nanti.


11 comments:

  1. kahwin muda mmg best. tapi skrng mentality manusia lebihkan bercinta daripada kahwin muda. sbb tu maksiat sukar nak kawal.

    ReplyDelete
  2. teringin kawen muda tapi calon xde !! hahaha . pape pon belajar dlu ma kate . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bonde doakan jodoh lela yea, InsyaAllah.

      Delete
  3. memang rugiii tak kawin awal,tapi kita kawin lambat sebab kerja cari duit dulu tuk family huuhuuu

    ReplyDelete
  4. heee~ sha kawin muda... masa tu umur 23... hasben umur 35... sampai sekarang orang sangka kami anak beranak -_-

    ReplyDelete
  5. Kenallah keluarga teman wanita tu dulu, beli hati mereka...
    Mohon restu, kalau betul2 ikhlas nak buat teman hidup...kan kan kan

    ReplyDelete
  6. calon xdak. macam mana nak kahwin muda.hmm

    ReplyDelete
  7. Betul..muda2 badan kuat lagi nak anak setahun sorang pun boleh..masuk umur 30 tak larat dah la..heheheh

    ReplyDelete
  8. Ena ni jenis kahwin lambat juga nanti ni. Nak fokus study dulu.. Teringin nak kahwin awal, tapi mungkin jodoh tak sampai lagi..

    ReplyDelete
  9. Bera[a umur yang seseorang dikatakan kawin muda?

    ReplyDelete
  10. cn kawin umur 25 dan encik suami 27, kira normal la tu..cuma rasa lambat gak sebab adik cn anak dah 2, cn baru 1..huhu

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.