#Cabaran20Hari | Kuih Raya Paling Best

Thursday, July 09, 2015 PCL 10 Comments

#Cabaran20Hari, Day 13

Kuih Raya Paling Best

Tak ada yang menarik lagi best dalam sejarah beraya pcl pasal kuih muih ni..hemm apa dah !

Sebab tak suka makan kuih raya, beli pon tidak untuk stok kat rumah sendiri (jimat)...nasib la sesapa yang datang beraya...aku jamu selera anda dengan makanan lain ...macam kerepek ubi, kerepek pisang ke...haha (Banting dan kerepek memang dikenali sepanjang puasa/raya setiap tahun)

Kuih raya moden atau jenis kuih orang lama ; keduanya aku tak berapa gemar makan. Biasa pagi raya kalau dapat lemang, ketupat dengan rendang dah cukup puas hati dah. memang A plus lah!
Ada kuih raya pon aku jeling-jeling pandang gitu jer..ahha ; perut dah kenyang dengan lemang...memang lah tak jalan dah dengan semua jenis kuih/biskut yang sedap...sapa tau biskut raya apa nama nih?


makan mesti lekat kat gigi...haaa tu yang tak bestnya , kena minum air banyak dan lepas tu perut cepat naik kembung..ayooo !! sendat melekat dengan baju raya feet huhu.

Okay..korang boleh LIKE page EFG di sini terdapat senarai url peserta mengikut tajuk dan anda juga boleh ping dan blogwalking :

Entri # Day12 :
http://www.nazlee.com/2015/07/cabaran20hari-bajet-raya.html



#Cabaran20Hari, #Day13 #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari.

10 comments:

  1. biskut suji tu ...best jugak

    ReplyDelete
  2. kuih apa ye? bab kuih raya cam fail sikit

    ReplyDelete
  3. Kannn pagi raya memamng tak pandang kuih raya. Hahaha ;P Dah nak habis nanti baru berebut rebut nak makan :P

    ReplyDelete
  4. wowwwww...kuih apakah ini?

    ReplyDelete
  5. alaa..x ingat la nama kuih ni..rasa macam pernah makan, tapi x ingat la dekat mana =='

    ReplyDelete
  6. tak berapa makan kuih suji sebab macam bau susu kuat sangat..kerepek pun sedap la pcl..

    ReplyDelete
  7. biskut suji.. sedap tapi kalau makan banyak cepat muak..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.