#CABARAN20HARI PUASA/RAYA 2015 | LAGU RAYA PILIHAN

Tuesday, July 07, 2015 PCL 6 Comments

#Cabara20Hari ; Day 11

Lagu Raya Pilihan

sapa yang pilih? .. kalau bagi corong telinga aku ni memang suka lagu evergreen..Lagu Dendang Perantau oleh Allahyarham Tansri P. Ramlee

#Cabaran20Hari
gambar hiasan "mendendang"

ini lirinya satu-satunya lagu yang aku hafal liriknya (tang korus jah !)

Dendang Perantau 

Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku

Di tepian mandi
Danauku hijau yang aman damai selalu
Nun di sanalah tempat aku bertemu
Aku dan dia

( korus )
Apakan daya
Masa tak akan kembali
Hancur musnahlah semuanya

Impian yang murni
Tinggal menjadi kenang-kenanganku
Hanya rangkaian kata dan lagu
Dendang perantau

( ulang korus hingga akhir )


Okay..korang boleh LIKE page EFG di sini terdapat senarai url peserta mengikut tajuk dan anda juga boleh ping dan blogwalking :


Entri # Day10 :
http://www.nazlee.com/2015/07/cabaran20hari-tetamu-raya-paling.html

#Cabaran20Hari, #Day11 #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari.

6 comments:

  1. sampai bila-bila lagu ni ramai peminatnya

    ReplyDelete
  2. lagu dendang perantau ni feveret saya juga....

    ReplyDelete
  3. Suka jugak dengar lagu ni. :D

    ReplyDelete
  4. terngiang-ngiang suara PCL mengalunkan lagu evergreen ni :)

    ReplyDelete
  5. Bolehlah PCL buat cover lagu ni...mesti terbaik..

    ReplyDelete
  6. Lagu raya 4U2C pun evergreen jugak..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.