Cuti Raya Di Perak : Pulanglah perantauan

Wednesday, July 15, 2015 PCL 4 Comments

Cuti Raya kat Kampung Teluk Pial, Jalan Baharu Parit Buntar Perak.


Jangkaan kami akan tiba awal di rumah mak abah, tapi bila dah stuck traffic jammed area Tapah ke Bukit Gantang, maka lewat tengahari baru lah sampai dalam pukul 12 lebih macam tu.. tapi, kami tak singgah dulu..mamaD nak bersantai shopping kat mydin mall Parit Buntar..ada benda nak beli. Aku ikutkan saja.. mata pon belum terasa mengantuk.

Telefon mak, takut nanti ternanti pulak kami..lama sangat dalam perjalanan. Dah beres bab beli.., hemm ada bagusnya aku dihadiahkan butang baju melayu sekotak.. kotak baldu merah.
"Baju Raya sponsor bukan main lagi tapi butangnya tak ada" ..mamaD saja ngusik aku lah tu.. ye la baju tu kan tempahan di tailor... baju je lah dapat .

Masuk kawasan kampung memang nyaman suasana. Sejuk mendamaikan walau cuaca panas ... indahnya beraya di kampung halaman.


Pulanglah perantauan.. hilangkan rasa rindu suasana kampung tercinta.. vaiiii

4 comments:

  1. In sya Allah PC gerak esok awal pagi..alhamdulillah PCL dah selamat sampai..

    ReplyDelete
  2. smart rumah... kite suke amat design klasik2 gitu.. !

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.