Langkawi Steamboat moving truck ; Lain tempat lain rasa lain feel ..

Thursday, July 23, 2015 PCL 6 Comments

Dua anak pcl semakin membesar, zaman kanak-kanak mereka makin jauh ditinggalkan..lega poket abah sebab depa dah  tak layan tempat permainan dan rekriasi berbayar.. boleh rabak poket nak melayan karenah. Tapi tu dulu... sesekali teringat masa depa masa kecik.


pcl & mamaD nampak je steady, turun dari Telaga Tujuh terus kaki rasa sakit sakit.. macam orang tua!...haha. Gagahkan jua ikut kehendak anak-anak.. depa boleh la, jalan-jalan seharian pon ok.. lagi suka. Kami ke skycab, hanis nak tengok cable car.. tengok saja tak berani naik. Alhamdulillah... semuanya 'penakut'.

SkyCab Rates ; Langkawi Cable Car


Cenang Langkawi Steamboat moving truck

Pusing satu pulau, dari pagi sampai ke malam penamatnya malam tu kami ke Pantai Cenang sekali lagi sebelum balik ke hotel..mamaD dah nampak kelmarin lagi makanan favoritenya ; steamboat cucuk (celup-celup). Dah nampak pasti nak try.. sedap atau tidak tu lain kira.. yang penting kena rasa.


steamboat cucuk so so ok la.. downtown keyell ok lg kuah dia.. lain tmpt lain rasa lain feel. #pickupdepanCenangMall

6 comments:

  1. Lama tak makan steamboat :)

    ReplyDelete
  2. dah ada steamboat celup2 dekat sana ek

    ReplyDelete
  3. ni kat chenang ya PCL? Seyes tak perasan masa pergi dulu huhu...

    ReplyDelete
  4. Haha ok ayat "alhamdulillah semuanya penakut" tergelak guling2 jap . Haha . HUrm tak sangke ade steambot kat skycab , nanti singgah langkawi nak try la . Thanks for the info :) Nice post

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi makan steamboat.. Yong Tau Fu biasalah..

    ReplyDelete
  6. Macam lapar steamboat la pula..hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.