Barangan Keperluan, Pakaian Haji Dan Umrah di KHALIS NURI ENTERPRISE

Friday, August 21, 2015 PCL 24 Comments

KHALIS NURI ENTERPRISE MENJUAL BARANGAN KEPERLUAN HAJI DAN UMRAH


Menjual barangan keperluan haji dan umrah. Pakaian jubah/kurta lelaki dan wanita. Aksesori untuk keperluan haji/umrah serta Makanan sunnah. Baru sahaja beroperasi, lokasinya sangat strategik bagi penduduk setempat (Bandar Baru Salak Tinggi) dan juga mereka yang lalu-lalang di antara KLIA dan Putrajaya.
khalis nuri enterprise
khalis nuri enterprise

Kami sempat meninjau ke dalam premis yang sekarang dikendalikan oleh seorang pemuda, Mohammad Nazry (25). Seorang belia yang gigih bersemangat, berani meninggalkan alam pekerjaan sebelumnya 'makan gaji' untuk meneruskan perniagaan warisan Ayahanda beliau.

Melihat ke dalam premis (semasa lawatan adalah waktu malam), terdapat banyak barangan seperti yang disebutkan... dan ada lagi yang saya sendiri belum pernah lihat, Kita ini adalah bakal-bakal tetamu Baitullah, insya Allah suatu masa nanti kita juga akan ke sana (sekarang niatnya sudah ada). Kita kenali dulu dengan barangan yang ada dijual .


Arabic Gum (Manna), yang ada disebut didalam Al-quran surah Al Baqarah ayat 57:
"Dan kami naungi kamu dengan awan dan Kami turunkan kepadamu 'Manna' dan 'Salwa'. Makanlah Dari mu makanan yang baik-baik yang telah Kami berikan kepadamu...dan tidaklah mereka menganiaya Kami, akan tetapi merekalah yang telah menganiaya diri mereka sendri" Arabic Gum jenis pepejal  dan Arabic Gum jenis serbuk seperti gambar di bawah ;
manna, arabic gum
manna, arabic gum
Set penjagaan untuk jemaah haji/umrah lelaki dan wanita Deodorant, Krim muka, Lips balm, Krim haji, pencuci muka dan Sabun juga terdapat dijual di Khalis Nuri.

Makanan sunnah Habbatus Sauda, Appricot, pomegranete dan habbatus sauda + olive oil , Gulsan pomegranete,  Air zam-zam dan Air anugerah,  vinegar dates and vineger apple (cuka kurma dan cuka epal) Saffron .


KHALIS NURI ENTERPRISE MENJUAL PAKAIAN HAJI DAN UMRAH


Sememangnya cukup lengkap di KHALIS NURI , nama pun 'kelengkapan' sudah semestinya bila anda berkunjung ke sini kebanyakan ada dijual.




Memang banyak barang-barang diperagakan di KHALIS NURI, ini adalah sebahagian daripadanya.
Anda boleh datang sendiri walk-in,  ke alamat seperti berikut ;

No. 45, Jalan Gemilang 1, Pusat Perniagaan Gemilang,
43900 Bandar Baru Salak Tinggi,
Sepang,  Selangor Darul Ehsan.

Tel : 0172921401, 03 87053484
Facebook : Khalis Nuri Enterprise
Instagram : @khalisnuri.enterprise



24 comments:

  1. dutindunya nak pergi umrah lagi..dulu masa g umrah saya beli product dari al-hajj.. lotion dia sangat best. hilang pecah2 tumit. hehe..

    Lovely Friday Charity!! Fill Up The Form & You will Receive a GIFT!

    ReplyDelete
  2. macam mana nak beritahu yee...mmm....dari zaman belajar lagi yaya berangan - angan nak pergi menjejakkan kaki ke tanah suci. tapi lagi pentingkan ummi dan ayah yaya untuk pergi ke tanah suci dahulu....serba salah dengan ummi dan ayah sebab kita sebagai anak selalu minta duit dengan dia .jadi..keputusan yaya akan terus mencari kerja terus. apa pun buat bro pcl . yaya dah follow blog bro. jemput ke blog yaya www.yayacendana.com :)

    ReplyDelete
  3. Semua keperluan umrah dan haji lengkap di sini. Menarik PCL :)

    ReplyDelete
  4. Bila ada macam ni..ianya sangat memudahkan..membantu bakal bakal jemaah yang akan ke tanah suci..

    ReplyDelete
  5. menarik semua ada ni ^_^
    moga ada rezeki utk pergi sana nt in sha Allah

    ReplyDelete
  6. Sangat menarik..semua keperluan cukup lengkap..pendek kata tak perlu pergi byk tempat..kat sini dah tersedia segsla yg diperlukan...Alhamdulillah satu perkongsian yg cukup berguna utk kita semua ..Thanks pcl sudi kongsi info ini..

    ReplyDelete
  7. wah macam-macama keperluan ada.. yang menarik tu siap ada jual makanan sunnah dari sana.. Pakaian haji pun boleh dapat disini. Mudah untuk dapatkan.. tq PCL share kan info..

    ReplyDelete
  8. Memudahkan bakal haji membeli keperluan yang tidak mencukupi...kerana premis terletak ditempat yg strategik...

    ReplyDelete
  9. Bagus tgk.kelengkapan semua...terpikat tgk blackseed oil tu mcm nak beli

    ReplyDelete
  10. jubah budak budak agak2 brapa la tu PCL..teringin nak bg 4 hulubalang tu pakai hihi

    ReplyDelete
  11. PCL, arabic gum tu leh x tau harga dia?

    ReplyDelete
  12. Mmg rambng mata g kat KNE ni. Byk barang yg ada..

    ReplyDelete
  13. Assalam abang nazlee,
    moga perniagaan sahabat ini terus bertambah maju
    AMIN

    ReplyDelete
  14. semua ada kat sini..mudahkan bakal haji nak beli barang kan..

    ReplyDelete
  15. Wahhh leh sugest kt kawan nti

    ReplyDelete
  16. Slm. 1st time jejak. Tbaikla kedai dia..

    ReplyDelete
  17. Mudah la nk cari barang keperluan haji/umrah ni

    ReplyDelete
  18. wahhhh semua brg keperluan ada.. memang bagus kedai ni

    ReplyDelete
  19. serba lengkap.. yg dekat boleh datang support laa kan..:)

    ReplyDelete
  20. Wah...semua keperluan nak pergi umrah dan haji ada kat sini..boleh lah singgah nanti..lagipun dekat dengan KLIA

    ReplyDelete
  21. Menarik..lpas ni mudah la nk cari brg keperluan nak g haji dan umrah

    ReplyDelete
  22. Minat itu gam arab Manna dan Habbatussaudah....

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum wbt

    Dengan berbesar hati kami menjemput Tuan/Puan/Saudara/Saudari untuk menyertai,

    Muslim Product's Fashion Lifestyle Fest 1.0
    Tarikh : 30 April & 1 Mei 2016
    Hari : Sabtu & Ahad
    Masa : 10 pagi - 12 tengah malam
    Tempat : Stadium Malawati Shah Alam.


    Advertisement and Promotion Pihak kami adalah seperti berikut:

    - Radio Hotfm
    - TV 9 menerusi NLKO
    - Billboard
    - Edaran Risalah Sebanyak 24 000 pcs
    - Menerusi media sosial vendor yang menyertai Muslim Products. Fashion & Lifestyle Fest 1.0
    - Menerusi Fizo Omar Channel
    - Bunting and Banner


    Pelbagai aktiviti menarik akan diadakan,

    Pertunjukkan fesyen dari vendor yang menyertai,
    Cabutan bertuah
    Persembahan dari Artis
    dan banyak lagi program yang kami adakan.

    Disini kami mencari VENDOR bagi yang berminat untuk menyertai



    ( Utk lebih terperinci saya sertakan attch..)
    * Harga
    * Floor Plan

    Di antara Vendor-Vendor yang dijemput adalah:
    - usahawan pakaian muslimah
    - usahawan jubah & shawl
    -usahawan tulisan kufi
    - usahawan kesihatan dan kecantikan
    - usahawan pakaian kanak-kanak
    - usahawan produk tempatan seperti kasut, handbag & accessories
    - usahawan kraf-tangan
    - usahawan islamiah seperti Sykt Insuran Takaful, Travel Agencies, Produk perbankan Islam
    - gadjet telefon, laptop dll
    - usahawan makanan seperti cake, muffin, biskut, kerepek dsbnya.


    Jika Berminat Cik / Pn boleh hubungi untuk tempahan booth,
    Event kami berkonsepkan "first Come first Serve"
    Untuk tempahan pihak Cik/En perlu membuat bayaran 50% secepat mungkin and baki bayaran selewat-lewatnya 28hb Februari 2015. Sebarang pertanyaan boleh hubungi pihak kami.

    Utk Info Lanjut @ Tempahan Booth, boleh Hubungi:

    cik nabilah
    Sales Executive

    Email : sitinurnabilahr@gmail.com
    Tel : 03 - 2698 0017 | 013- 409 4313

    Peganjur:
    ILHAM CREATIVE EVENT
    event.promotions.exhibitions

    Lot.3.29 A & 3.29 B Tingkat 3,
    Pertama Kompleks,
    Jalan Tuanku Abdul Rahman,
    50100 Kuala Lumpur.

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum wbt

    Dengan berbesar hati kami menjemput Tuan/Puan/Saudara/Saudari untuk menyertai,

    Muslim Product's Fashion Lifestyle Fest 1.0
    Tarikh : 30 April & 1 Mei 2016
    Hari : Sabtu & Ahad
    Masa : 10 pagi - 12 tengah malam
    Tempat : Stadium Malawati Shah Alam.


    Advertisement and Promotion Pihak kami adalah seperti berikut:

    - Radio Hotfm
    - TV 9 menerusi NLKO
    - Billboard
    - Edaran Risalah Sebanyak 24 000 pcs
    - Menerusi media sosial vendor yang menyertai Muslim Products. Fashion & Lifestyle Fest 1.0
    - Menerusi Fizo Omar Channel
    - Bunting and Banner


    Pelbagai aktiviti menarik akan diadakan,

    Pertunjukkan fesyen dari vendor yang menyertai,
    Cabutan bertuah
    Persembahan dari Artis
    dan banyak lagi program yang kami adakan.

    Disini kami mencari VENDOR bagi yang berminat untuk menyertai



    ( Utk lebih terperinci saya sertakan attch..)
    * Harga
    * Floor Plan

    Di antara Vendor-Vendor yang dijemput adalah:
    - usahawan pakaian muslimah
    - usahawan jubah & shawl
    -usahawan tulisan kufi
    - usahawan kesihatan dan kecantikan
    - usahawan pakaian kanak-kanak
    - usahawan produk tempatan seperti kasut, handbag & accessories
    - usahawan kraf-tangan
    - usahawan islamiah seperti Sykt Insuran Takaful, Travel Agencies, Produk perbankan Islam
    - gadjet telefon, laptop dll
    - usahawan makanan seperti cake, muffin, biskut, kerepek dsbnya.


    Jika Berminat Cik / Pn boleh hubungi untuk tempahan booth,
    Event kami berkonsepkan "first Come first Serve"
    Untuk tempahan pihak Cik/En perlu membuat bayaran 50% secepat mungkin and baki bayaran selewat-lewatnya 28hb Februari 2015. Sebarang pertanyaan boleh hubungi pihak kami.

    Utk Info Lanjut @ Tempahan Booth, boleh Hubungi:

    cik nabilah
    Sales Executive

    Email : sitinurnabilahr@gmail.com
    Tel : 03 - 2698 0017 | 013- 409 4313

    Peganjur:
    ILHAM CREATIVE EVENT
    event.promotions.exhibitions

    Lot.3.29 A & 3.29 B Tingkat 3,
    Pertama Kompleks,
    Jalan Tuanku Abdul Rahman,
    50100 Kuala Lumpur.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.