Dol Char Kuey Teow dekat Petronas Kanchung Darat Banting.

Saturday, August 15, 2015 Nazlee Ismail 11 Comments


Dol Char Kuey Teow dekat Petronas Kanchung Darat


char kuey teow sedap

Char Kuey Teow kalau pandai masak memamg sedap dan bertambah enak lagi bila kuey teownya tak mudah kembang selepas digoreng. Mungkin jenama yang digunakan adalah dari jenis kuey teow yang kenyal dan halus. Jarang-jarang jumpa gerai yang menggunakan kuey teow jenis halus dan kenyal.

Semalam lepak makan di sebuah gerai di Jalan Kanchung Darat. Dol Char Kuey Teow dekat Petronas Kanchung mungkin ramai orang Banting dah cuba makan di sini.

Harga berpatutan dan udang dia pun segar, rasa sangat sempoi macam mana char kuey teow belah utara sana buat macam tu lah rasa keenakkannya. Payah nak jumpa Char Kuey Teow Penang yang betul-betul menepati ciri-ciri Char Kuey Teow Penang yang original rasanya.

Char kuey teow, char koew teow

Okay, korang boleh cuba sepinggan dulu di gerai Dol, sedap bagitau saya kalau tak sedap , tak puas hati bagitau kat taukeh dia.. cantek!!

Gerai : DOL Char Kuey Teow
Lokasi : Tepi Petronas Kanchung Darat, Jalan Banting Morib, 42700 Banting Selangor.
Masa : Petang ke malam




11 comments:

  1. Huhh! menggoda selera sebaik tengok yg dihidang tu PCL

    ReplyDelete
  2. Nie yang mesti cuba...nampak begitu menyelerakan

    ReplyDelete
  3. Fuhhh tempting!!!! Lapar terus perut ni

    ReplyDelete
  4. Tengok udang tu..ermmm..bila makan panas panas..best..

    ReplyDelete
  5. Segar udang kat mee tiaw tu..

    ReplyDelete
  6. sedapnya char kuey teow..feveret ni...

    ReplyDelete
  7. malam ni nak pi makan CKT jugak la..hehe

    ReplyDelete
  8. memang kegemaran ni dulu kini dan selamanya... hahahahahaa..
    must try jugak lah gerai Dol ni... (kikikikikiii... klasiknya nama Dol tu)

    ReplyDelete
  9. Assalam abang nazlee,
    peberet toi CKT
    seb baek iold dok penang he3

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.