Semangat makin pudar, aksi depan kamera sahaja?

Tuesday, August 18, 2015 PCL 10 Comments

Semangat Merdeka Sebenar?


owh memang kebetulan dalam berkursus tadi ada pulak interruption minta peserta join buat rakaman video dan gambar Merdeka ..haa ni ada la peluang masuk contest merdeka kot boleh menang ; ada instagram boleh join :)

(Lawati instgaram @nazleeismail ,  kat situ ada info berkenaan contest ig merdeka)



Kelihatan ceria tergambar di wajah sebahagian warga kami yang terlibat, natijahnya siapa yang tahu.. semangat kecintaan kepada negara sekuat mana bagi setiap individu?

Apakah aksi ceria, meriah dan suka hanya di hadapan kamera sahaja?

#MerdekaIkutCaraKita

10 comments:

  1. erm...makin pudar....makin generasi tak mengerti erti merdeka yang sebenar

    ReplyDelete
  2. Harapnya semangat kemerdekaan meresap,,menyerap dalam jiwa dan minda...amin..

    ReplyDelete
  3. ooo masuk kawad kan?

    ReplyDelete
  4. terbaik pcl.. bagus ada tempat kerja yg terapkan sayang kan malaysia..

    ReplyDelete
  5. btul la PCL... now belum 30 dah tak feel. anak2 lg la kan.. kena gali semangat semula ni.

    ReplyDelete
  6. selamat hari merdeka PCL.. :)

    ReplyDelete
  7. memang feel tak sama macam zaman kecik2 dulu. dah dewasa ni hari merdeka ditunggu-tunggu sebab nak dpt cuti sehari tu.. tak gantung Jalur Gemilang kat rumah pun tak rasa bersalah.. haaaiihh.. entah lah... :(

    ReplyDelete
  8. Feel sambutan kemerdekaan dulu & sekarang tak sama. Kalau mintak nyanyi lagu negaraku pun kadang-kadang macam hampeh. Haish. Reality zaman sekarang T_T

    ReplyDelete
  9. mmmm.....apa kata kita Kelab Blogger Ben Ashaari buat satu sambutan untuk hari kemerdekaan ni ?

    ReplyDelete
  10. Assalam abang nazlee,
    selamat menyambut bulan kemerdekaan

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.