Serasi dengan sambal tapi bukan dengan cheese ..

Thursday, August 27, 2015 PCL 17 Comments

Goreng pisang atau pisang goreng ; pepagi lagi aku dalam kekeliruan nak guna mana satu..

MamaD buatkan sarapan pagi, memang dah lama tak makan pisang goreng cicah sambal pedas. Sambal cili sotong lebihan semalam.. #janganbazir

Goreng dengan tepung gandum Faezah  FAIZA . ..haha sekarang ni semua nak beli produk terpilih dan yang pasti Halal dan bersih... senang nak masuk ilmu-ilmu dunia akhirat yang kita cari seharian. insyaAllah.



17 comments:

  1. Adoiii laaa kejamnya PCL...pagi pagi blogwalking nampak pic ni, terliur dah! hahahah

    ReplyDelete
  2. dua dua tu nmpk sedappp ^_^

    ReplyDelete
  3. perghh first time tgk..nk try

    ReplyDelete
  4. SEDAPnya xpernah pula mkn dgn smbl.. huh

    ReplyDelete
  5. Tak pernah cuba dengan sambal nak try sekali mesti sedap

    ReplyDelete
  6. hehe. kejam betul :D
    perut berkeroncong da wei. hehe.

    ReplyDelete
  7. X pernah dengar lagi tepung Faizah. Kita suka cicah gorang pisang dgn sambal kicap atau gula

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf kesilapan ejaan ; bukan faezah tapi FAIZA (tepung gandum)

      Delete
  8. Sarapan yang paling sedap...pisang nangka sedap cicah sambal tumis...

    ReplyDelete
  9. Makan panas panas sedapnya ni..

    ReplyDelete
  10. kalau pagi2 sdap cicah sambal..kalau petang sedap tabur cheese..alahai

    ReplyDelete
  11. Melting sungguh ... nyum2

    ReplyDelete
  12. Pisang Goreng - Kata Nama, sesuai digunakan kalau kita nak merujuk kepada pisang yang sudah digoreng. Goreng Pisang - Kata Kerja, digunakan untuk melambangkan perbuatan, iaitu ketika hendak atau sedang menggoreng pisang.

    Ahamad sedang makan pisang goreng.
    Ahamad sedang goreng pisang di dapur.

    Menu kegemaran Muz ni, PCL! Hehehe...

    ReplyDelete
  13. Assalam abang nazlee,
    pssstttt
    nak kabor ni haaaaaaaa
    iols sampai sekarang belom berkesempatan makan pisang goreng cheese hokeyh he3

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.