Mulakan Baca Dari Bawah !

Wednesday, September 23, 2015 PCL 3 Comments


Raya Haji 2015, kami tak balik kampung



Jemput lah datang rumah, pagi sebelum jam 12 tengahari insyaAllah kami ada dirumah menanti.

Bali dah petang, lemang patut kena beli awal.. walau "Esok belum tentu ada tetamu ramai datang beraya .. cukuplah dibeli 2 batang " ..Rm12x2 kat tepi Jalan Kanchong Darat menuju ke Pantai Morib, ramai pelanggan datang mungkin sebab "lemang nogori" ni dah terkenal kesedapannya.


Balik dari makan cendol durian di tepi Jalan Olak Lempit , makan laksa penang sorang semangkuk memang kuahnya sedap sangat! Perut tak lapar, tapi macam nak makan laksa. Makan kongsi-kogsi !

Hanis dah tuntut janji dari mamaD supaya belikan dia iPhone bila kami mendapat "rezeki" lebih. Hati hanis senang, abah ajak makan Cendol Durian Olak Lempit !

Alhamdulillah, part ni dah selesai lega rasa.. tapi aku pulak yang jeles sebab anak punya gajet lebih hebat dari ayahnya..



Awal lagi plan nak ke IOI Mall lepas berkemas rumah, Singgah di Banting plan nak ke IOI terbantut pula sebab barang yang Hanis hajati dah jumpa di Banting ni dan beli untuk dia #iPhone

Makan pagi di kedai mamak selepas penat berkemas rumah tadi, dengan gigihnya bangun awal...eh aku ambil cuti hari ni rupanya.. patutlah, macam-macam mamaD plan..

Ramainya manusia di Pasar !
Aku, mamaD beli ayam, beli udang, beli barangan dapur.. memang meriah plan dalam kepala kitaorang nak masak itu dan ini...penat memebeli terasa lapar, belum makan pagi..


(sila baca dari bawah perenggan ke perenggan)

3 comments:

  1. Selamat Hari Raya AidilAdha PCL

    ReplyDelete
  2. Fuh...lomamg tu ttp menarik perhatian sbb ada nama nogori..jehehe

    ReplyDelete
  3. tahun ni SA satu family tak makan lemaang pun...x larat nak balik kampung sebab masing-masing masih penat...gigih baca dari bawah tau...hehehehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.