Auto Ping Entri Blog Anda Di Aplikasi Telegram

Wednesday, October 21, 2015 PCL 15 Comments


Auto Ping Entri Blog Anda Di Aplikasi Telegram


Telegeram tak berat loading dia ; auto ping pulak tu.. sangat memudahkan


Dalam tempoh masa (setiap 15 minit) entri terkini anda akan terindeks di sini :
Gambar Print Scrn dari komputer 

Syaratnya, Blogger perlu ada akaun TELEGRAM (telegram di komputer atau telefon pintar)

Ping Entri?


Ping adalah istilah yang digunakan oleh kebanyakan blogger untuk promote entri mereka.

Selalu blogger akan auto ping entri ke facebook atau twitter. Kalau ke group facebook, blogger akan ping secara manual satu persatu atau ping secara berjemaah.

Sekarang dah ada satu telegram channel yang akan auto ping setiap entri kita. Channel ini akan semak blog kita setiap 15minit sekiranya ada entri baru.

Bermula di EFG (group telegram) sebelum ini , dan kini mahu diperluaskan lagi kepada Bloggers di mana-mana sahaja yang berminat ingin menyertai ;

Anda boleh merujuk di entri Irrayandotcom (untuk keterangan lanjut) atau terus berhubung dengan beliau;
Penyelaras program Telegram Auto Ping ini ialah Daddy G (suami kepada mommy Irra).

Cara mudah  sertai Auto Ping Telegram

Anda boleh daftar terus dengan Mommy Irra. atau boleh lah pm di telegram mommy @irrayyan

"Lagi ramai yang join, lagi besar audience coverage dan lagi meriah dengan link entry yang akan dikongsi bersama."


15 comments:

  1. semakin mudah kerja-kerja promosi entri/blog...

    TQ Mommy Irra n DadyG

    ReplyDelete
  2. Tulah...senang dah sekarang nie

    ReplyDelete
  3. berat sudah mimin punya whatsapps. huhu,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu kita nak beralih ke TQ Mimin. Lebih ringan :)

      Delete
  4. memang menarik..senang nak blogwalking..

    ReplyDelete
  5. makin lama makin senang untuk kita share dgn readers kan..eh husband irra ke..br tau hihihi

    ReplyDelete
  6. Lagi ramai join, lagi besar coverage. Mudah bw & semak entry terbaru :)

    ReplyDelete
  7. macam menarik je.. Nak joinlah.. Boleh ke?

    ReplyDelete
  8. KG pun singgah d sini PCL

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.