Kerja makin mudah dengan Electric Presseure Cooker !

Saturday, October 10, 2015 PCL 6 Comments


Pertama kali guna Electric Presseure Cooker, ni kita dapat sekali dengan tulang lembu dari kakak ipar yang baik hati, tulang lembu ambik buat masak dan pressure coocker tu buat pinjam sementara..haha katanya. Oklah kan kalau tak ada coocker memang susah dan lambat la nak kasi empuk daging lembu.

Nampaknya proses makin mudah, orang lelaki pun boleh buat kerja dapur kalau semua barang keperluan tersedia. Aku dan mamaD selalu bekerjasama kalau dalam bab masak memasak. Tak jadi chef besar kat dapur sendiri , jadi tukang cuci pinggan mangkuk pun kira okay sangat lah. kan ? Yang penting ...kalau bolehlah sesekali teman berteman di dapur apa salahnya. (suami-suami.. tolong buang sifat ego anda, bantu isteri di dapur bila ada masa terluang).



Ye lah, betul kerja memasak makin mudah dengan Electric Presseure Cooker. Selain buat soup coocker,  kegunaan lain coocker ni juga boleh buat food steamer, rice coocker , stir-fry and slow coocker.

Boleh sangat lah kalau dapat memilikinya sendiri.. (suatu hari nanti) !

Okay.. tunggu mamaD sediakan bahan untuk Moi Sup ?  lepas tu boleh ambil kuah sup ni jadikan kuah kepada Moi Sup ( bubur nasi special @mamaD Cafe) .

Sabar !

Shrort video on my instagram : @nazleeismail (klik) , aku dah share dalam ig ..boleh la tengok..



https://instagram.com/p/8paZ42qZTn/
https://instagram.com/p/8pbDAIKZUg/

6 comments:

  1. Ramai jugak kaum kerabat pakai brand ni.. harganya pun boleh tahan la kan..
    teringin jugak nak beli..

    ReplyDelete
  2. Ada rezeki boleh beli presseure cooker ni..mudah terutama nak masak cepat bila ada tetamu datang..

    ReplyDelete
  3. alaaaaaaaaaa.. kecintaan ni. masuk dlm wishlist. noxxa!

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaaa. Nani pun ada alat tu kat rumah. Senang bila nak masak

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.