Sup Tulang Lembu dalam proses ..

Saturday, October 10, 2015 PCL 7 Comments


Sup Tulang Lembu dalam proses .


Hari Sabtu lagi sunyi bertambah sunyi rumah kami ni bila Hanis tak ada. Kakak nina memang tak balik minggu ni. Hanis pula mengikuti aktiviti sekolahnya, perkhemahan di UKM selama 3 hari 2 malam.

Apa plan hari ni?  jemput kakak ipar datang rumah buat makan-makan sikit. Minggu lepas dia bagi kami seketul tulang kaki, katanya dapat agihan lembu korban di kejiranan rumahnya.

moi sup

Daging korban dah habis dimasak, cuma tinggal tulang kaki lembu seketul.. jadi panggil balik tuan punya datang untuk makan tulang yang dah siap dibuat sup nanti.. haa ni baru planning !

Lepas hantar hanis ke sekolah tadi, kami singgah pasar beli tambah daging batang pinang dan paru . MamaD kata nak buat Moi Sup.

okay tunggulah nanti siap boleh share gambar dalam instagram @nazleeiamail.

Selamat bercuti..

May 21, 2015
Ini moi bukan sebarang moi...Moi sup ni la buat Pak mertua aku masuk ICU dulu...sedih bila terkenangkan. Arwah Tok Abah penah kata kat kawan dia "moi bini aku buat tak sama macam hangpa makan kat kedai tuh..lagi .
Mar 01, 2010
Ini moi bukan sebarang moi...Moi sup ni la buat Pak mertua aku masuk ICU dulu...sedih bila terkenangkan. Arwah Tok Abah penah kata kat kawan dia "moi bini aku buat tak sama macam hangpa makan kat kedai tuh..lagi ...
Jul 20, 2013
... sayur kobis goreng bersama cendawan hitam dan kacang panjang menambah kerangupan ..juga.taburan bawang goreng serta hirisan daun sup dan daun bawang yang segar...semuanya dalam satu mangkuk MOI SUP !
Jul 13, 2014
Nasi Ayam stim; Bihun Sup soto; Laksa goreng berlada; Moi sup (bubur nasi berlauk); Serawa durian. Nina. Nasi pattaya & tomyam; Nasi goreng USA. Hanis. Murtabak mee segera (jenama SEDAP) & Roti canai; Koew teow ...

7 comments:

  1. Sedap buat sup tulang....yummy

    ReplyDelete
  2. sedapnya sup tulang dimakan pula dgn mihun celur...

    ReplyDelete
  3. favourite husband diya ni PCL..tp diya tak pandai nak masak lidah ni hahahhaahha..kena bljr ngan mama D..aci tak LOL

    ReplyDelete
  4. eh nampak mcm lidah terus terpikir lidah hahahahaha..padahal tulang..haish fail imaginasiku

    ReplyDelete
  5. Sedapnya...bawang goreng lebih..adoi...menangis meleleh peluh..

    ReplyDelete
  6. Haaiiilaaaa....sup tulang pulak....hadeyy....pertama kali makan sup tulang waktu dekat concord.hahaha

    ReplyDelete
  7. alahai baru je lepas makan sup tulang massa raya korban ari tuh...tgok ni rasa nak makan lagi plak...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.