Code:

Lokasi menarik memancing Keli di Banting

Wednesday, December 30, 2015 Nazlee Ismail 11 Comments


Lokasi berdekatan pekan Banting, belakang tapak pasar malam, berdekatan dengan pasar Banting ada sebuah kawasan yang menarik untuk memancing ikan keli dan ikan patin.

Sungai Langat port pancing Ikan Keli dan Patin (Belakang Mc Donald Banting)


Lokasi ni semakin popular bagi orang tempatan malah ada juga yang datang dari luar kawasan khususnya 'kaki pancing'

Kalau lihat pada pemandangan sekitarnya memang cantik, elok juga datang bersantai sambil memancing bersama keluarga.

Biasanya aku tak akan pulang dengan tangan kosong, kalau tak dapat hasil pancing sendiri,  mungkin  akan dapat habuan pemberian ikan dari kaki pancing lain. Ini yang bestnya bila memancing di sini .

ada satu lagi dalam kawasan taman rekriasi berdekat kunci air..haa kat situ lagi menangkap-nangkap, kalau bertahan sejam dua, boleh bawa balik keli lebih 10 kilogram..seriuss aku gaitau ni !! (*airnya kurang cantik tapi keli tetap rasa keli original..xde bau longkan punya) .



#jimat belanja beli lauk
#aktiviti sekeluarga

Antara Yang Menarik Berkenaan Memancing Di Banting :


2 Mei 2015 ... Sungai Langat ; awal pagi tadi Kami memburu ikan Patin Buah. Port kami adalah sekitar belakang tapak pasar malam Banting, jalan kunci Air.
www.nazlee.com
LabeledMy Blog List
5 Jun 2014 ... port pancing biasa, ..air sungai Langat memang cantik (cantik tapi bukan boleh di buat minum ye..haha), memang ramai kaki pancing patin dah ...
www.nazlee.com
LabeledMy Blog List
Sungai Langat ; awal pagi tadi Kami memburu ikan Patin Buah. ... pulang dua ekor patin buah dalam tempoh tiga jam memancing di Sungai Langat, Banting.
www.nazlee.com
11 Jun 2014 ... Sungai Langat yang banyak dalamnya terdapat ikan patin. Inilah moment semasa menanti ..., menanti dengan kesabaran yang tinggi , bila lah ...
www.nazlee.com


11 comments:

  1. bes nye dapat ikan keli.. goreng kunyit makan dengan nasi panas2 sedapnye..#sambiltelanayaqliuq .. heheh

    ReplyDelete
  2. ikan keli kalau buat bakar pun sedap..

    ReplyDelete
  3. Seronok mancing kalau dapat ikan kan..

    ReplyDelete
  4. dah lama tak makan ikan keli...
    tapi dulu memang hantu ikan keli.. pantang nampak.. :)

    ReplyDelete
  5. Saya peminat ikan keli, tapi tak minat memancing (Eh ke tak pernah memancing?) Hehe.

    ReplyDelete
  6. Abah SA pun dah jarang pergi memancing sejak mak tak sihat ni..kalau SA balik weekend baru dia berani nak pi sebab ada orang tangokkan mak...

    ReplyDelete
  7. tak pernah pi memancing, memancing kat paso je tau

    ReplyDelete
  8. Wahhh seronoknyaa dapat memancing :)

    ReplyDelete
  9. tak pernah memancing..huhu..teringin jgk nak try .hehe

    ReplyDelete
  10. pernah cubab memancing kecik2 dulu tapi tak dapat apa then terus tak pernah memancing dah.. hahaha.. Selamat tahun baru.. Somoga tahun ni lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya inshaAllah.. MD singgah follow sini..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Blog Archive