Kacamata sebagai aksesories wajah ?

Friday, July 31, 2015 Nazlee Ismail 12 Comments

Kacamata sebagai aksesories wajah

kacamata aksesories wajah

Ermmm, pening dah Nina nak pilih kacamata...kacamata jual tepi jalan je pon . Memang depa dua beradik suka bergaya. Pantang tengok jual mesti singgah mencuba..eh sibuk je nak pilih beli,  tapi mamaD tak kisah pon sebab dia tau perangai anak-anak dia macam mana. Sekejap saja suka lepas tu hilang tah kemana letak barang yang tergedik-gedik sangat nak beli tu...

MamaD pandai saiko... "beli gelang la adik, boleh pakai selalu kat tangan, beli spek tu baut rosak mata aja"
kacamata aksesories wajah

Model kacamata

kacamata aksesories wajah
 kacamata aksesories wajah

kacamata aksesories wajah

Sampai kesudah mamaD tak belikan depa, ada sebab dan alasan mamaD berikan... depa pon mudah terima. "Belum sampai waktu nak pakai spek...esok dah pakai sibuk nak berkontek lens pulak..mata dok elok lagi kan? "

Bila tanya pada aku.. Ya aku memang suka berkacamata hitam tapi tengok tempat lah. Kacamata sebagai aksesoris di wajah. Ada orang selalu 'berselindung wajah di sebalik kacamata' ..kadang dia nampak tampan /jelita , kadang boleh nampak lagi huduh..haha (maaf keterlaluan). Pemilihan kaca mata yang tepat akan membuat pemakainya semakin bergaya. Aku tak arif bab tu...kena pi belajar kursus penampilan diri lah gitu.

kacamata aksesories wajah

#kita bukan model iklan.. belasah je pakai kacamata yang mana suka.

Klik sini untuk artikal berkenaan :
Jun 30, 2015
photo shoot gambar pcl, pemakaian kaca mata dan wajah.

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pilihan di hatimu wahai Lelaki !

Friday, July 31, 2015 Nazlee Ismail 9 Comments

Isteri solehah dambaan para suami 


Encik Y berasal dari Perlis berusia sekitar 40an, telah mendirikan rumahtangga dengan seorang gadis yang 15 tahun lebih muda darinya. "kami mendirikan rumahtangga atas dasar suka sama suka, dia seorang gadis yang luas pergaulan sosialnya, ramai teman dan kenalan lelaki juga wanita tapi saya tak peduli dengan gelagatnya kerana saya percaya dia memang benar-benar cintakan saya."

Menurut Encik Y, di awal perkahwinan dia berkeyakinan akan dapat membentuk isterinya menjadi seorang suri rumahtangga dan ibu kepada anak-anaknya nanti. Malangnya segala cita-cita Encik Y tidak pernah tercapai. Isterinya tetap dengan sikap lamanya, suka besosial sampai lupa diri dan tanggungjawab sebagai isteri orang. Berfoya dan bersosial tak mengira masa.

Encik Y menjelaskan yang dia tidak boleh tahan lagi dengan sikap isterinya yang tak mahu dengar cakap dan sikap kurang dewasa isterinya itu. Walaupun Encik Y cuba mempertahankan rumahtangganya, dek kerana sikap isterinya yang tidak mahu dikongkong, dia terpaksa mengambil keputusan untuk berpisah dengan isterinya. "Rumahtangga kami hanya sempat bertahan tidak sampai setahun, akhirnya saya ceraikan dia dengan talak satu"

Pilihan di hatimu wahai Lelaki
"ok..dapat dah" ..entah apa yang dibualkan mamaD  ~ gambar sekadar hiasan

اَلْخـَبِيـْثــاَتُ لِلْخَبِيْثـِيْنَ وَ اْلخَبِيْثُــوْنَ لِلْخَبِيْثاَتِ وَ الطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِيْنَ وَ الطَّيِّبُوْنَ لِلطَّيِّبَاتِ. “ Wanita-wanita yang tidak baik untuk laki-laki yang tidak baik, dan laki-laki yang tidak baik adalah untuk wanita yang tidak baik pula. Wanita yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik. (Qs. An Nur:26)

heeemmm...tarik nafas sikit dan lepaskan, bukan mudah ye seperti apa kita impikan sebelumya untuk mengecap kebahagiaa dalam kehidupan berumahtangga. Syukur Alhamdulillah bagi keluarga kita dan kawan-kawan kita yang sentiasa dilindungi dengan rahmat Allah swt. Tahniah !. Kita tengok pon suka apa lagi kalau kita yang merasakannya.

Itulah kisahnya (Encik Y), kita ambil tauladan darinya...nak mencari anak dara orang untuk dijadikan isteri. Isteri solehah dambaan para suami. Solehkah kita?. Kita (bakal suami) kena persiapkan sebaik mungkin ilmu di dada. Jika jodoh kita itu tidak 'membebankan' alhamdulillah dan jika sebaliknya...usaha keras dan taggung jawab kita untuk memimpin ke arah yang terbaik semampu kita. Ujian untuk kita semoga ada hikmahnya..teruskan bersyukur atas nikmatNya sambil kita berusaha memperbaiki kelemahan kita.

Mampukah kita?
kalau mampu boleh la cari gadis-gadis yang cantik dan suka bersosial di luar sana.. Kita boleh membawa jalan kebaikan kepada pilihan kita tu kelak. Kalu tak mampu... usahakan temui jodoh di kalangan gadis dan wanita yang berbaju longgar dan hijabnya lebar. Pilihan di hatimu wahai Lelaki !

Entri lain berkenaan :
Jun 16, 2015
Sebagai isteri, anda suka tidak kalau dia (suami / bakal suami anda) sering bersama rakannya selepas waktu bekerja dan pulang lewat ke rumah atau selalu menghabiskan banyak masa dengan 'orang luar' berbanding ...

Jul 09, 2015
Relanya itu diteruskan kerana beranggapan suaminya itu adalah suami yang wajib dihormati dan dipatuhi. Dan hati yang tidak merelakan itu hanya tinggal di dalam dirinya yang semakin hari memakan dirinya. Pernahkah ...

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

Thursday, July 30, 2015 Nazlee Ismail 11 Comments

Tarikh Hantar Segmen : 30 Julai - 31 Ogos 2015 (kena letak gambar raya dan cerita sikit pasal baju raya keluarga ..gitulah , apa pon kalau teringin nak join sila ikut syarat yang ditetapkan oleh Penganjur Mamamyja)

Ok, ni gambar raya pertama di kampung Pcl kat Perak (dah banyak kali cerita kat Perak kan?) cerita banyak kali sebab suka beRaya di kampung kita, ..tahun depan insyaAllah kalau umur panjang kat kampung isteri pulak. Bab baju raya pon pcl dah cerita jugak pasal kesedondonannya. Ada seperkara lagi.... entri Gambar Raya 2015 hari tu tak dan habis cerita  sebab segan pon ada..takut riak pon ye jugak.

Baju Raya PCL di Sponsor

Pendek cerita macam ni, baju pcl disponsor sepasang legkap oleh tukang jahit berkenaan dan duit bajet beli baju yang sepatutnya pcl keluar duit poket sendiri dialihkan kepada bajet baju isteri dan anak-anak. Kiranya nak buat berlaku adil dan saksama. Orang 'belanja' kita, kita belanja keluarga..ok kan ? Berapa Rm sepasang baju pcl tu tak perlu lah nak heboh..tukang jahit dah cakap pakai saja..lain kali kalau bekenan kita kira lain..tudiaa ! Bestnya raya kali ni baju disponsor..design feet cutting, tahun depan kalau slim lagi boleh cuba lagi design baru.

Baju Melayu Cekak Musang

Sebelum nak join korang terjah la dulu blog penganjur , kena baca syaratnya mudah saja.. ok klik sini !


11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Penat melayan karenah anak dara zaman sekarang nih.. jenuh la.

Thursday, July 30, 2015 Nazlee Ismail 15 Comments

Saruk Kasut Bunga-bunga..

fasyen kasut bunga-bunga

anak dara kami dua orang tu pakai kasut biasa-biasa aje tapi mama diorang pakai kasut bunga-bunga.. Masa beli memula tu Nina yang empunya, ikut trend bila orang dah tak berapa nak pakai..out dated fashion lah kot..mamaD kena saruk lah, tak sampai hati nak biar berkulat dalam store..itulah bagusnya kalau saiz kasut sama.

Cantik tak? yang penting selesa..tapi kalau sakit kaki tak guna jugak pakai...jangan menyusahkan diri.

Biar alah membeli menang memakai, ikutkan sangat fesyen ! ...penat melayan karenah anak dara zaman sekarang nih.. jenuh la.

p/s ..ada student sanggup kerja part time, kerja sambil belajar semata-mata mahu dapatkan barang keperluan yang tak berapa nak perlu tu..huh ! sabor je lah.


15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Gambar Raya Aidilfitri 2015 ; PCL & Famili

Thursday, July 30, 2015 Nazlee Ismail 24 Comments


gambar keluarga PCL
gambar PCL
gambar mamaD, Hanis, Nina
gambar pcl dan hanis
gambar anak-anak PCL
MamaD , PCL
loveing couple
Raya 2015
Gambar mamaD dan PCL terkini

Best beraya aidil fitri 2015 sebab kami beraya di kampung kelahiran pcl di Perak. Selalu Raya pertama kat Kedah, aku selalu menangkan belah isteri sebab ada sebab-sebab tertentu..

Tak payah tanya banyak kenapa ye, nanti bila korang dah berumah tangga adalah jawapannya. Yang penting kita happy di mana kita beraya. Isteri happy, anak-anak happy. Bila dorang gembira kita akan dapat merasa kebahagiaannya. serius!

Ada seperkara lagi berkenaan pakaian raya kami, tak sama sedondon warnanya tapi inilah kami, tiap tahun begini.. Kami cari warna yang seakan sama walau banyak kali pandang nampak tetap tak sama. tapi tak adalah kontra sangat.

Salam Syawal, Selamat Hari Raya Maaf zahir Batin.

24 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PERCUTIAN DI LANGKAWI LAGOON RESORT

Wednesday, July 29, 2015 Nazlee Ismail 25 Comments

Langkawi Lagoon - Private Residence

Percutian 3 hari 2 malam kami di bumi Pulau Lagenda Mahsuri memang mengujakan kerana sudah lebih 15 tahun tidak jejakkan kaki ke sini. Adat lah bagi orang tempatan yang berhampiran tempat selalunya tidak begitu menarik perhatiannya untuk datang melawat. Setelah sampai melalui perjalanan feri dari Kuala Perlis, PCL nampak banyak sangat perubahan infrastruktur berlaku, Malaysia negara maju dan Langkawi begitu pesat membangun.

Langkawi Lagoon Resort, sebuah perhentian yang selesa di mana lokasi hanya 11.3 km dari pusat bandar dan 4.1 km dari lapangan terbang, Hotel bertaraf 4 bintang yang selesa dan mendamaikan suasana ini menarik banyak pelancong asing kebanyakannya pelancong dari negara timur tengah.

Langkawi Lagoon Resort- private residence

2 malam kami di sini hanya ternampak kelibat orang Arab sesaja. Kenapa Orang Arab? , pcl tak pasti, mungkin juga tarikan mereka lebih ke sini kerana terdapatnya menu-menu makanan kegemaran tersedia. Dengan lokasi yang strategik, hotel ini memberikan akses mudah ke destinasi di bandar ini yang mesti dilawati pelancong. Tengok kat bawah ni, pihak berkenaan menyediakan perkhidmatan dengan papan tanda bertulis dalam bahasa Arab lagi.. welcome sangat kepada warga pelancong dari kalangan mereka yang banyak menyumbang pendapatan kepada hotel.

Langkawi Lagoon Resort
Langkawi Lagoon Resort- private residence
Langkawi Lagoon Resort
Langkawi Lagoon Resort- private residence
Langkawi Lagoon Resort- private residence
Langkawi Lagoon Resort- private residence

PCL datang sekeluarga (mamaD, Nina dan Hanis), kami menginap di Bilik Sea Village Deluxe Studio Suite, Langkawi Lagoon - Private Resident.
 
Langkawi Lagoon Resort- private residence
Langkawi Lagoon Resort

Hari pertama kami datang tu, cuaca lembab dengan hujan renyai-renyai. tak best nak mandi manda pantai atau kat kolam dengan view yang cantik tu.., kami plan bershopping lagi best kot !
Langkawi Lagoon Resort

Lepas saja check-in bilik, bersihkan badan dan solat, terus kami ke Pantai Cenang, lokasinya tak jauh cuma 10 minit berkereta (8 km). Kami sentiasa teringatkan Pantai Cenang yang indah memang tak asing namanya bagi kami, dulu aku pernah ke sini dan kali ini juga ke sini tempatnya yang disinggahi. Shopping time sampai ke malam ! lenguh kaki belakang cerita, ubat gamat dan segala minyak angin sudah dibeli, semuanya hasil tempatan langakawi. Hari pertama ni kena membeli belah dan hari seterusnya cuma nak jalan-jalan cuci mata di sekeliling Langkawi.

Pcl sempat buat entri-entri santai semasa kami jalan-jalan di Langkawi, korang boleh baca (klik) pada pautan berkenaan ; best sesekali melawat Langkawi memang tak cukup masa 3 hari 2 malam tau !
  1. Langkawi Eagle Square - Dataran Lang
  2. # Background view :Ombak Villa Langkawi Lagoon Resort Langkawi
  3. # SkyCab Rates ; Langkawi Cable Car
  4. # Telaga Tujuh, Langkawi, Telaga Harbour Park, Pantai Kok
  5. # Jom Mai Langkawi !
  6. # Cenang Langkawi Steamboat moving truck

Terima kasih #KelabBloggerBenAshaari dan Langkawi Lagoon Resort - Private Residence.

Langkawi Lagoon Resort - Private Residence ;
Untuk tempahan bilik hotel boleh layarai web ini : http://langkawiresidency.com/
@ hubungi talian 013-6409111

Lokasi - 3 km dari Langkawi International Airport (LIA) dan 21 km dari Jetty Point Kuah (30 minit berkereta)

atau terus ke alamat berikut :

Langkawi Lagoon Private Residence
78, Jalan Kuala Muda,Kampung Padang Masirat,
07100 Langkawi, Kedah, Malaysia
Tel: 013 640 9111


25 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Uncle Gedek vs Pakcik Lee

Tuesday, July 28, 2015 Nazlee Ismail 13 Comments

Pioner Selfie Blogger Malaysia

Lama sudah tak bertemu blogger pames Pioneer Selfie Blogger Malaysia nih. Uncle Marzuki Gedek Mahbob buat Blog Begins At Forty, agaknya masa dia cecah umur 40 baru nak blogging. Sapa tak kenal otai.. Ahad lepas kami bertemu di kediaman pcl sempena majlis tautan mesra aidil fitri 2015.

Otai pada umur dan juga pengaruhnya dalam penghasilan entri kreatif  (Azie Azah kata "blog letak gambar dan sikit caption ...anak kecik aku boleh buat..haha". memang statment sesedap rasa ja akak kita ni...tapi betul apa cuba masuk blog uncle tengok.. http://www.blogbeginsatforty.com/

Selamat Hari raya Maaf Zahir Batin.

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Iklan Raya TM2015: #PakcikMisteri bukan PakcikLee ?

Tuesday, July 28, 2015 Nazlee Ismail 11 Comments

Dulu ada jugak kawan aku perangai macam Azura nih, bila sesekali mintak dia belanja bayarkan makanan ada saja helah dia..nampak sangat kedekut dia. Bila tengok video TM ni mengigatkan aku kisah lama..mudah-mudahan kawan aku tu sekarang ni sihat dan beroleh rahmat dalam hidupnya..lama dah tak jumpa.


Iklan RayaTM2015

Korang boleh tengok video Iklan RayaTM2015 ni, ia juga merupakan kempen klik untuk menderma. Boleh buat amal sambil tengok drama pendek, caranya mudah hanya perlu ikut arahan. Klik anda akan dikira sebagai jumlah syiling terkumpul yang dikira sebagai sumbangan anda.

Cara mudah, korang pergi ke halaman https://www.tm.com.my/pakcikmisteri/  , kemudian tekan "JOM MULA"...dan klik ikut arahan seterusnya. Tersangat mudah !

Syawal dah nak habis dah.. kalau anda dah tonton video dan klik, jangan segan dan lokek...lapangkan masa, korang boleh buat berkali-kali selagi kempen ini berjalan.

Iklan tersebut bukan iklan biasa, tapi ianya penuh masej dan bukan sekadar menyampaikan ucapan Selamat Hari Raya kepada semua. Iklan Raya TM2015: #pakcikmisteri ini adalah iklan yang berupa kempen kebajikan yang dianjurkan oleh TM untuk membantu beberapa pertubuhan yang memerlukan dana bagi menampung perbelanjaan mereka, Di antaranya adalah Pertubuhan Wanita & Kesihatan (WAKE), Rumah Kebajikan Anak Yatim dan Miskin, A Munrah Pendang Kedah dan Sabah Earthquake Relief Fund (Projek Komuniti Digital TM).

#TMRaya2015 #OrangMemberi #KitaMerasa #PakcikMisteri bukan pakciklee #AgakAgakBerapa pada pos anda? Klik anda boleh memeberi impak yang besar kepada kehidupan seseorang individu. Bantuan Anda amat dihargai!

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Group photo : Majlis Tautan Mesra Aidil Fitri Bloggers 2015

Monday, July 27, 2015 Nazlee Ismail 9 Comments


Program semalam sangat happening...sampai buatkan mamaD naik pening kepala sebab kepenantan. Maaf lah ye para tetamu atas kekurang dari pihak kami sekeluarga selaku tuan rumah majlis potluck hari raya anjuran group 'orang lama' . Bila bergambar baik duduk maupun berdiri , pcl rasakan memang muda selalu aha..ha.. jangan la cemburukan saya uncle gedek , rasa penat pon tak... entah la apa benda pcl telan sebelum hari kejadian buatkan tenaga dalam diri berlebihan semacam jek....hepi nak bergathering agaknya.

Grup foto blogger Orang Lama

no worry, jiwa kita semua tetap muda walaupun IC dah tua sebenarnya. Happening.. Anda semua memang sporting. MamaD menjamu anda semua dengan Nasi Lemuni herba awet muda..insyaAllah kalau tak muda pada rupa jiwa tetap muda . maklumlah kan, kami dah selalu makan..


Grup foto blogger Orang Muda



Ini pulak group 'orang muda', sebahagian yang datang selepas jam 5pm, tak dirancang tapi diorang ni memang suka datang lewat kecuali ada event berbayar haha (gurau ea).. Bila bergambar diri sebelah sebelah sitinggi lampai , pcl dan mamaD nampak ketot pulak.. Ya..kami memang kecik saiz tapi sangat berbesar hati dengan kehadiran anda semua memeriahkan majlis. Sila jangan serik...dan jemputlah datang lagi jika ada kesempatan .

Sebenarnya tiada beza antara kita, baru atau lama hanya sekadar istilah ganti nama sahaja..yang penting ukhuwah terbina sentiasa berpanjangan hingga hujung nyawa Insya Allah dalam dunia maya mahupun di luar sana..


Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan juga mereka yang telah berniat nak hadir tapi tak kesampaian. Anda semua memang sporting.

Selamat Hari raya Maaf Zahir Batin.


9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hanis ; makin dewasa makin malu-malu dia..

Thursday, July 23, 2015 Nazlee Ismail 8 Comments

Ingatkan kami dah tak berkesempatan ke Langkawi Eagle Square - Dataran Lang, nak bergambar.  Hanis dah siap buat style helang terbang masa hari semalam..dia kalau bab posing memang ok..malu malu dia memang macam tu tapi depan kamera dia terbaik. Hanis ; makin dewasa makin malu-malu (resam anak dara memang gitu lah.. wajib ada rasa malu dalam diri)



Langkawi Eagle Square - Dataran Lang

Dataran Lang , Kuah. Lokasi dekat je dengan jeti feri. Kalau dalam perjalanan balik ke jeti pon masih lagi sempat kalau nak bergambar, tak perlu ambik masa lama. Semua sudut nampak cun!!



tadi tu view waktu tengah panas terik dan sekali lagi kami singgah waktu senja...hemm dah naik tanduk pcl haha.. lama sangat berjalan-jalan round Langkawi .



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Throwback Langkawi ; ada yang kata kami dan anak-anak sepasang seiras?

Thursday, July 23, 2015 Nazlee Ismail 8 Comments

Kalau tengok view kat belakang kami tu.. huh memang best dapat menginap dalamnya ; Ombak Villa Langkawi ..kalau dapat tapi lain kali lah. insyaAllah Langkawi kami datang berkunjung lagi.

Sebelum balik ambik gambar banyak-banyak dulu..sini view dia memang cun!!

Background view :Ombak Villa Langkawi Lagoon Resort Langkawi. 


Okay komen pasal wajah pcl, mamaD dan anak²... ada yang kata kami sepasang seiras.. kakak nina ikut muka mamaD, Adik hanis ikut muka pcl.. tapi perangai sorang² kontra la pulak.. aku perasan sendiri tapi mamaD pon akui ; nina pemurah senyuman macam abah dia. Hanis sikit sombong tak cakap banyak .. hemm kan?

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Langkawi Steamboat moving truck ; Lain tempat lain rasa lain feel ..

Thursday, July 23, 2015 Nazlee Ismail 6 Comments

Dua anak pcl semakin membesar, zaman kanak-kanak mereka makin jauh ditinggalkan..lega poket abah sebab depa dah  tak layan tempat permainan dan rekriasi berbayar.. boleh rabak poket nak melayan karenah. Tapi tu dulu... sesekali teringat masa depa masa kecik.


pcl & mamaD nampak je steady, turun dari Telaga Tujuh terus kaki rasa sakit sakit.. macam orang tua!...haha. Gagahkan jua ikut kehendak anak-anak.. depa boleh la, jalan-jalan seharian pon ok.. lagi suka. Kami ke skycab, hanis nak tengok cable car.. tengok saja tak berani naik. Alhamdulillah... semuanya 'penakut'.

SkyCab Rates ; Langkawi Cable Car


Cenang Langkawi Steamboat moving truck

Pusing satu pulau, dari pagi sampai ke malam penamatnya malam tu kami ke Pantai Cenang sekali lagi sebelum balik ke hotel..mamaD dah nampak kelmarin lagi makanan favoritenya ; steamboat cucuk (celup-celup). Dah nampak pasti nak try.. sedap atau tidak tu lain kira.. yang penting kena rasa.


steamboat cucuk so so ok la.. downtown keyell ok lg kuah dia.. lain tmpt lain rasa lain feel. #pickupdepanCenangMall

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.