Lokasi menarik memancing Keli di Banting

Wednesday, December 30, 2015 Nazlee Ismail 11 Comments


Lokasi berdekatan pekan Banting, belakang tapak pasar malam, berdekatan dengan pasar Banting ada sebuah kawasan yang menarik untuk memancing ikan keli dan ikan patin.

Sungai Langat port pancing Ikan Keli dan Patin (Belakang Mc Donald Banting)


Lokasi ni semakin popular bagi orang tempatan malah ada juga yang datang dari luar kawasan khususnya 'kaki pancing'

Kalau lihat pada pemandangan sekitarnya memang cantik, elok juga datang bersantai sambil memancing bersama keluarga.

Biasanya aku tak akan pulang dengan tangan kosong, kalau tak dapat hasil pancing sendiri,  mungkin  akan dapat habuan pemberian ikan dari kaki pancing lain. Ini yang bestnya bila memancing di sini .

ada satu lagi dalam kawasan taman rekriasi berdekat kunci air..haa kat situ lagi menangkap-nangkap, kalau bertahan sejam dua, boleh bawa balik keli lebih 10 kilogram..seriuss aku gaitau ni !! (*airnya kurang cantik tapi keli tetap rasa keli original..xde bau longkan punya) .



#jimat belanja beli lauk
#aktiviti sekeluarga

Antara Yang Menarik Berkenaan Memancing Di Banting :


2 Mei 2015 ... Sungai Langat ; awal pagi tadi Kami memburu ikan Patin Buah. Port kami adalah sekitar belakang tapak pasar malam Banting, jalan kunci Air.
www.nazlee.com
LabeledMy Blog List
5 Jun 2014 ... port pancing biasa, ..air sungai Langat memang cantik (cantik tapi bukan boleh di buat minum ye..haha), memang ramai kaki pancing patin dah ...
www.nazlee.com
LabeledMy Blog List
Sungai Langat ; awal pagi tadi Kami memburu ikan Patin Buah. ... pulang dua ekor patin buah dalam tempoh tiga jam memancing di Sungai Langat, Banting.
www.nazlee.com
11 Jun 2014 ... Sungai Langat yang banyak dalamnya terdapat ikan patin. Inilah moment semasa menanti ..., menanti dengan kesabaran yang tinggi , bila lah ...
www.nazlee.com


11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

HalalSurf menawarkan ruang niaga online PERCUMA kepada Pengusaha dan Peniaga

Wednesday, December 23, 2015 Nazlee Ismail 3 Comments

HalalSurfwww.halalsurf.com

HalalSurf ialah satu tapak perdagangan untuk perniagaan online, yang memberi fokus kepada pasaran Halal bagi membolehkan pengguna berjual beli segala keperluan halal dengan cara yang mudah. HalalSurf mengumpulkan sebanyak-sebanyaknya perniagaan dan produk halal di bawah satu tapak e-dagang HalalSurf.Com.

Justeru, pengguna muslim kini mempunyai satu one-stop-center khusus untuk mendapatkan pelbagai keperluan dan barangan halal secara online di www.halalsurf.com.  Sebagai promosi pelancaran, HalalSurf menawarkan ruang niaga online PERCUMA kepada merchants dan sellers. Mendaftarah sekarang juga!

Klik HalalSurf untuk mendaftar Percuma.

3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pembersih Muka DASHING Untuk Lelaki Aktif

Wednesday, December 23, 2015 Nazlee Ismail 4 Comments


Dashing Untuk Lelaki Aktif

dasing

dashing

Jenama terkenal DASHING telah memperkenalkan 5 rangkaian baru produk pembersih muka khusus untuk lelaki yang aktif, bila sudah aktif kulit akan mudahi sensitif dan ini lah masanya kita kena ambil berat tentang penjagaan kulit terutamanya kulit muka. Pilih dan sesuaikan untuk kulit kita (kulit orang Asia). Kalau aku, aku nak cuba kesemuanya satu per satu sebab 'sample' sudah ada di tangan...haha, tunggu masa saja nak berkongsi dengan korang dalam ni . Korang baca nih, aku salin apa yang tertera pada setiap pek produk.

Harga Pembersih Muka Dashing :

Untuk setiap pek 100g  harganya  RM10.90 dan 50g pada harga RM6.90 sahaja..

Penerangan berkenaan Produk Pembersih Muka Dashing :


dashing
OIL CLEAR: Dashing Oil Clear diformulasi dengan kandungan rahsia arang buluh yang menyingkirkan kotoran & minyak berlebihan daripada kulit menjadikan wajah bebas minyak dengan berkesan. Memberikan perlindungan terkuat daripada minyak seperti pertahanan tengah, Vincent Kompany.

dashing
ICY FRESH: Dashing Icy Freshmengandungi Ice Glacier Water (air ais glasier) untuk kesegaran segera dan hidrasi kulit. Ia memberikan kesegaran berpanjangan dan sensasi kesejukan kepada kulit dengan melegakan haba berlebihan secara pantas. Atasi kekeringan dan kick it cool seperti David Silva.

dashing
EXTRA WHITE: Dapatkan kulit putih dan serlahkan diri bak penyerang, Samir Nasri. Diformulasi bersama tumbuh-tumbuhan pergunungan Alp Switzerland, Dashing Extra White memberikan anda kulit lebih ringan, cerah & tona sekata. Ia turut dilengkapi perlindungan UV bagi mengelakkan bintik-bintik gelap.

dashing
ACNE FREE : ‘Tiada siapa lebih mahir menggelecek & menjaringkan gol setangkas Sergio Aguero!’ Hapuskan akne bersama Dashing Acne Free yang diformulasi istimewa dengan Zink & Lempung (tanah liat) bagi melawan akne penyebab bakteria. Ia turut menjadikan kulit licin dan sihat dari luaran sekali gus memberi pembersihan pantas kepada kulit!

dashing
WHITENING SCRUB: Siapa kata lelaki tidak dapat memiliki kulit berseri? Dashing Whitening Scrub diformulasi dengan garam laut yang membersih jauh ke dalam dan membantu proses pengelupasan bagi memberikan tona kulit lebih sekata. Ia membantu membuka liang pori, menyingkirkan kekotoran dan bintik hitam. Ayuh dapatkan kulit berseri seperti Kevin De Bruyne!


dashing

Info dari Facebook Dashing :


Dashing sedang menjalankan peraduan di seluruh Negara :

1. Memberi peluang kepada 11 pemenang bertuah untuk menikmati jelajah 6 hari 5 malam ke Manchester, UK secara percuma!

2. Jelajah ini akan meliputi 3 hari di kem latihan di City Football Academy bersama-sama para jurulatih Akademi

3. Peluang mendekati para pemain pasukan pertama, jelajah di Etihad Stadium

4. Tidak ketinggalan tiket VIP bagi menonton perlawanan secara langsung (LIVE) di antara Manchester City FC dan Manchester United pada 19 Mac 2016.

Hanya menggunakan SMS yang mudah untuk menyertai (perlu membeli mana-mana produk Dashing atau Elite) . Terbahagi kepada 2 Fasa Peraduan. Peraduan ini  berakhir pada 31 Disember 2015.

Terma dan syarat: http://bit.ly/1gauFak

Nama-nama pemenang untuk Fasa 1 Peraduan sudah diumumkan, anda boleh rujuk pada :

Facebook : Dashing
Instagram : @dashing_my

.




4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bowling Persahabatan LZS & Media 2015 - Team KBBA hantar Wakil

Monday, December 21, 2015 Nazlee Ismail 10 Comments


Megalanes Plaza Alam Sentral, Shah Alam
20 Disember 2015 - Perlawanan Bowling Persahabatan LZS & Media 2015




Lembaga Zakat Selangor baru-baru ini telah mengadakan perlawanan Bowling Persahabatan LZS & Media 2015, di mana KBBA diminta untuk menghantar wakil satu kumpulan.

Lama sungguh rasanya aku tak turun main bowling sama ada suka-suka dengan family atau kawan-kawan. ya memang dah lama , dalam tahun 2015 ni, ini adalah kali ke dua.., kali pertama awal tahun , huh mana tak kekok bila ada pertandingan sebegini tapi itu semua tak menjadi masalah dan bukan alasan untuk kami tidak menghantar wakil.

Wakil KBBA terdiri dari Encik ST, Mas, Yanie dan Pcl. Terbaik, semuanya memberikan persembahan yang terbaik pada hari tersebut.


~ nampak keletihan sebab dah lama dan orang lama gayanya memang gitu lah..
Apa pun team KBBA tetap bergaya !




10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX

Sunday, December 20, 2015 Nazlee Ismail 0 Comments

Internet plan, Prepaid tahan 2 tahun lebih, SMS dan call rate murah dengan One XOX

Assalamualaikum
Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX | Ramai orang nak jimat kan? Jangan tak tahu kita juga boleh JIMAT dengan talian telefon yang kita gunakan. Kelebihan talian OneXOX ni adalah ia sangat menjimatkan di tambah pula simkadnya murah sahaja.
simkad-onexox-murah-best-kelebihan

Masalah dan penyelesian dengan Simkad OneXOX

Antara masalah yang kita hadapi sekarang ialah:
1. Call tidak dapat tetapi kredit kena tolak.
>>> OneXOX selesaikan dengan menyediakan perkhidmatan prabayar terkini dengan lebih penjimatan tanpa caj yang teresembunyi.
2. Call sekejap pon kena caj seminit panggilan.
>>> Kadar panggilan serendah 5 sen sahaja KESEMUA RANGKAIAN telco. Tak kira la biru ke.. merah ke.. oren ke..
3. KREDIT BANYAK LAGI TETAPI DAH EXPIRED, NAK KENA TOPUP...!!!!
 >>> The best OneXOX top up boleh tahan sehingga 2 tahun 4 bulan. Top up sekali je tunggu sampai 2 tahun akan datang baru top up semula Kalau kredit tak habis-habis la. Biasanya ayah dan mak kita kat kampung la hadapi massalah ni kan? Top up bayak lagi, tapi tak boleh nak call sebab top up dah expired. So, jom la berubah ke OneXOX. Tahan lama kau.
4. Nak add family ataupun friend tetapi diorang pakai telco lain pulak.
>>> Rasanya ade ke telco yang membolehkan kita add friend ataupun family ke semua rangkaian? Tapi dengan OneXOX kita boleh add 10 nombor famili dan rakan-rakan dari semua rangkaian telco. Waowwww...!!!! 
5. Kita ter-on internet, habis kredit tanpa disengajakan.
>>> Ini satu hal kan? Dengan OneXOX jangan risau selagi anda tidak melanggan data internet, tak kisah la ter-on ke.. Sengaja on internet ke.. Tak kan ada cas 'Pay Per Use' la. Confirm...!! Lebih lebih lebih lagi data internet dia amatlah laju.
6. Call masuk voice mail je, habis kredit kena tolak banyak.
>>> OneXOX selesaikan dengan menyediakan perkhidmatan prabayar terkini dengan lebih penjimatan tanpa caj yang teresembunyi.
7. Internet slownye. Nak send gambar dalam wassap pun berjangut nak tunggu
>>> Pelan internet yang laju dan tiada 'Pay Per Use' dan di jamin tiada kehilangan kredit
Kan OneXOX boleh selsaikan masalah-masalah korang kan? By the way, sim kad OneXOX ni hanya RM10. Ianya tidak menzalimkan betul tak...? Banyak JAMINAN terbaik yang bakal korang dapatkan. Tiada pay per use data dan program-program yang menyedut kredit secara halus. Kredit anda selamat dari ditipu. Memang banyak berlaku pemotongan kredit oleh telco gergasi tanpa kerelaan pelanggan. Rela ke kita sering di tipu? Sudah-sudah la kan kena tipu?
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan

Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang sim kad MURAH tapi best ni. Boleh la contact PapaG (24 hour 7 day) . 

Tel/whatsaap : 0196141393 Muhammad Faizal B. Mohd Musa @ Musa (PapaG) 

#sponsored entry

0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sham Char Kuey Teow 696 - Seksyen 19 Shah Alam

Wednesday, December 16, 2015 Nazlee Ismail 8 Comments


Sham Char Kuey Teow 696 - Seksyen 19, Shah Alam Selangor


Sedap makan char kuey teow kami sekeluarga kat restoran Sham, Seksyen 19 Shah Alam (semalam) .. macam-macam menu ada kebanyakan menunya terdiri dari kuey teow basah :  Udang galah, Udang kara, Ketam, Kerang dan sotong. Selalunya lah apa yang aku tengok dan senang dapat di pasaran hanya char kuey teow udang/kerang sahaja tapi kat sini banyak menu lagi best.. banyak pilihan , order saja mana berkenan.


Kat sini (Brader Sham) telah berniaga sejak 3 tahun lalu, mulanya hanya digerai kaki lima di Seksyen 20 , bila agak maju beliau berpindah dari gerai ke restoran untuk memenuhi keselesaan para pelanggannya.

Konsep 'layan diri' memang terbaik, layan diri yang dimaksudkan adlah cara ambil pesanan dan pelanggan sendiri serah senarai pesanan ke kaunter. Brade Sham sendiri akan menggoreng char kuey teow yang dipesan. Kalau tengok pada senarai menu yang berjenis-jenis memang menarik perhatian aku yang buat pertama kali berkunjung ke sini. (senarai menu/harga terlupa nak snap gambar ..asyik sangat hah!)

Tempoh menunggu pesanan pun tak ambil masa yang lama, sekejap saja dah sampai ke meja.. aku dah biasa dengan proses menggoreng char kuey teow ni, ia sangat mudah..tapi semua itu perlu ada skill. Brada Sham memang hebat bab ini.

Char kuey teow Sotong untuk hanis @Rm8.00
Char kuey teow Udang galah untuk mamaD, nina dan MIL.
@Rm12.00
Char kuey teow Udang+Sotong untuk diri sendiri, aku nak cuba rasa yang ada campur sotong.
@Rm11.00

Sepinggan/mangkuk char koey teow di sini memang cukup puas makan sebab portionnya banyak dan harganya juga berpatutan.


Lokasi Restoran Sham Char Kuey Teow 696


Kalau korang nak cari di mana lokasinya Sham Char Koey Teow 696, gunakan khidmat waze.. letaknya berdekatan Hotel De Palma Shah Alam, (sebelah Tat Nasi Ayam).


Mai Try Dulu Baru Taw Best Ka Dak???
Buka Dari Jam 12.30 Tengahari Sehingga Jam 12 Malam...
Setiap Hari Rabu Kami Cuti.....Tq.....(fb sham char kuey teow 696)

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

DCODE Tayangan Skrin Besar Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2015

Monday, December 14, 2015 Nazlee Ismail 6 Comments


DCODE Live Viewing Party @ Stadium Shah Alam 12.12.2015  

TM Piala Malaysia 2015

Tepat jam 4 petang aku sudah berada di perkarangan luar Stadium Shah Alam, untuk memenuhi jemputan event DCODE. Ramainya manusia kesemuanya aku rasa mereka ni adalah kaki-kaki bola tegar belaka. Kalau perhatikan nampak penyokong kepada kedua-dua belah pasukan yang mara ke Perlawanan Akhir Piala Malasia 2015 iaitu Selangor dan Kedah siap lengkap dengan baju, mafla dan sebagainya dengan berbagai ragam bagi menunjukkan kemeriahan sokongan mereka kepada pasukan favorite masing-masing.

TM Piala Malaysia 2015

TM Piala Malaysia 2015

Teruskan melangkah dalam kesesekan orang ramai, aku ke Zon D Stadium dimana lokasi DCODE buat event. Nun jauh hujung di sebelah kiri pintu masuk (pintu masuk untuk penyokong Kedah) ..emm patutlah nampak Hijau dan Kuning sesaja ! 

DCODE telah menyediakan satu tempat khas berbumbung dan sangat selesa . Setiap orang yang berumur 18 tahun ke atas boleh masuk secara percuma untuk menyaksikan aktiviti-aktiviti yang sangat menghiburkan. Aktiviti bermula seawal jam 3 petang sehingga ke akhirnya. Acara kemuncak sudah tentulah menonton perlawanan bola sepak akhir Piala Malaysia di skrin besar. Skrin besar khas untuk mereka yang tak berjaya mendapatkan tiket masuk stadium. 'Stadium skrin besar' juga mampu menaikkan semangat dan memberi kepuasan kepada penyokong di sini. Terima kasih DCODE

Pendaftaran di pintu masuk DCODE dengan layanan mesra staf memudahkan urusan pendaftaran. Kebetulan cuaca diluar sedang hujan lebat pada masa ini, ramai orang berpusu masuk ke dalam dewan DCODE sementara menunggu acara kemuncak. Dan ada juga di kalangan orang ramai tertanya-tanya apakah yang sedang berlaku di dalam dewan?

Kita tengok apa ada ;
DCODE membawakan artis-artis terkenal untuk menghiburkan para penonton.

Live performance dari Kumpulan Forteen 
Life performance dari Dayang Norfaizah
Live performance dari Faizal Tahir

Bermacam-macam aktiviti dan permainan menarik DCODE telah sediakan
Permainan Dribble ; nak memperlihatkan kemahiran pemain menggelecek bola dengan syarat bola jangan sentuh dinding dalam kepantasan maksimum

Permainan Snook Ball ; memperlihatkan bakat pemain memasukkan bola merah ke dalam lubang, sama macam main snooker tu lah..


Berapa kelajuan anda sepak bola? inilah satu permainan menguji kekuatan tendangan anda
Sambil ada yang bermain dengan permainan yang disediakan, di lain sudut kawasan dewan DCODE ini juga disediakan tempat lepak santai , boleh lepak buat live update bagi yang suka bermedia sosial . Namun sayangnya di kepadatan orang ramai yang berkunjung membuatkan capaian kemudahan internet agak terbatas. Terkial-kial bagi mereka yang sukakan buat  update status media sosial dan aku juga salah sorang darinya..merana dan kecewa sungguh. Harap ada pihak yang boleh buat sesuatu untuk meningkaktkan capaian kemudahan internet berkuasa tinggi di keadaan dan suasana begini di lain masa nanti.



DCODE Tayangan Skrin Besar Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2015 


Sekitar jam 8 malam, suasana dalam dewan sudah dipenuhi orang ramai untuk mengambil tempat duduk bagi menyaksikan Tayangan Skrin Besar. Aku berada di sini dan dapat rasakan kemeriahnnya. Bagi yang muslim boleh tunaikan kewajiban anda sebelum duduk menonton di sini, kemudahan ada disediakan oleh pihak stadium, carilah.. (kalau nak tunaikan kewajiban, di mana saja asalakan bersih..laksanakan kewajiban kepada yg Esa).



Saat gol pertama dijaringkan, begitu kemeriah jeritan penonton khususnya bagi penyokong Pasukan Selangor dapat disaksikan. Begitu ramainya dewan ini dipenuhi dari kedua-dua pasukan. Sorakan dan jeritan membangkitkan suasana menjadi gamat umpama gamatnya di dalam stadium sebenar. (ralat : abaikan tarikh 03/12/2015)
Perlawanan berkahir dengan keputusan memihak kepada Selangor degan jaringan gol 2, 0. Tahniah Selangor !

Tahniah juga kepada DCODE kerana telah berjaya menganjurkan satu Event yang sangat menarik dan sempoi sebegini walau di luar stadium ianya sungguh havoc !

Sebelum sepak mula perlawanan, aku sudah penuhkan perut untuk makan, baru lah best sorak!, kat sini disediakan food truck dengan pelbagai menu menarik.. terbaik.



Details : DCODE boleh klik sini
#Kelabbloggerbenashaari

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.