Orang lain sudah 14 kali ulang tonton filem DILWALE, aku?

Sunday, January 31, 2016 Nazlee Ismail 6 Comments


Dilwale? ada lagi ke kat pawagam? dah berapa hari tayangan masih ada lagi?


Petang semalam ada free tickets untuk kami 4 orang sekeluarga, tonton filem Bollywood lakonan SRK dan Kajol. Ini kira first time aku menonton cerita Dilwale.

Kalau orang lain dalam panggung masa tu ada diantaranya mengaku sudah 14 kali ulang tonton.. terkejut aku mendengarnya huh hebat sungguh memang dia fanatik Shahruk Khan !

Apa yang best nya Dilwale?
kalau belum tonton aku kata entah la.. aku bukan peminat filem bollywood, kalau sesaja nak menonton bollywood di panggung memang tidak ! Tapii..kali ini terima kasih SRK Universe Msia & Antenna Entertainment dapat 'memujuk' aku ke The Cathay Cineplex eCurve  bersama family.. huh best rupanya Dilwale ini, memang patut pun ada benar kata mereka yang menonton lebih dari sekali untuk Dilwale.


Kami menonton start jam 3 pm sampai habis jam 6 lebih,   haa.. rasanya sebab filem ni best, jalan ceritanya menarik, gambaran  yang  mempersonakan, tak terasa lamanya 3 jam berlalu Aku tak nak review details tentang filem ini sebab dah ada ramai blogger yang buat review, jadi aku kongsi beberapa gambar dan selebihnya nak ucap berbanyak terima kasih kepada SRK Universe Msia & Antenna Entertainment .
para pemenang pakaian tema bollywood bergambar kenangan bersama CEO Antenna Entertainment
Sebahagian dari penyokong filem bollywood, SRK Universe Msia
Ada pemilihan pakaian tema bollywood dipertandingkan dan pemilihan dilakukan oleh urusetia sejurus selepas tayangan Dilwale tamat. Ada juga acara bergambar beramai ramai, katanya nak tunjuk atau buktikan kepada pihak management SRK, kat Malaysia ni ada kelab peyokong beliau.. hebatlah dan meriah sungguh.. well, tak mustahil filem Dilwale ni mendapat sambutan hangat..

Kami suka.. kami happy dan kami support !
Celebrating the success of Dilwale in Malaysia.

Sebahagian dari Blogger yang turut serta memeriahkan majlis bersama sebahagian dari penyokong filem bollywood, SRK Universe Msia.

#DilwaleFANtastic
#DilwaleInMalaysia
#Dilwale
#SRKUniverseMalaysia
#AntennaEntertainment
#KelabBloggerBenAshaari

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bila musim mencandat sotong 2016 datang ..

Friday, January 29, 2016 Nazlee Ismail 4 Comments

Alhamdulillah..

Ramainya peminat-peminat aktiviti mencandat sotong serang wasap/telefon aku ni sejak beberapa hari ni..  Tandanya sudah tibalah musim mencandat sotong, musim bermula seawal bulan Mac nanti.
SOTONG hasil mencandat
Setiap tahun memang beginilah sibuknya , tak menang nak menjawab pertanyaan bagi mereka yang pertama kali melanggan pakej dengan kami dan juga pelanggan yang sudah biasa saban tahun.

Sejak setahun lalu ramai di kalangan kaum wanita memberanikan diri mahu cuba nasib candat sendiri. Bila ditanya pasal mabuk laut? ada yang jawab memang dia nak merasa macam mana "mabuk laut" sebenarnya.

Pakej Mencandat yang kami buat ini memang ada menyediakan ubat mabuk laut, confirm lah mabuk selalunya bagi yang pertama kali naik bot dalam tempoh masa yang lama.

Seronok kalau rezeki mencandat yang berbaloi, memang akan datang lagi melanggan pakej kami..  "puas makan sotong"
Berbaloi hasil mencadat sotong
Kalau anda berhajat mencadat, jangan tunggu lama untuk buat tempahan. Pakej yang disediakan seperti berikut :

Pakej 1 (bot max 8 orang)
Pakej 2 (bot max 10 orang)
Pakej 3 (bot max 12 orang)
Pakej 4 (bot max 15 orang)
Pakej 6 (bot max 06 orang)

Boleh direct contact saya untuk info selanjutnya : Call/ WA : 017 400 9726



4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen Irrayyan | Sejarah Blog PCL

Thursday, January 28, 2016 Nazlee Ismail 4 Comments


Sejarah Blog PCL nazlee(dot)com


Tengok orang lain ada blog, aku pun nak jugak ! masa tu semangat datang tetiba  wah bestnya kalau ada blog sendiri.  Salah satu sebabya, aku boleh simpan cerita buat macam diary kehidupan dan berkongsi dengan pembaca blog.

Buat blog tak ada siapa yang ajarkan,  semuanya aku belajar sendiri dengan panduan tutorial blog melalui carian di google. Segan pulak masa tu nak kepohci tanya orang di ofis.

Ini kisah mula-mula aku mengenali apa itu BLOG ;
Biasanya , Aku pepagi lagi dah berada di depan komputer, melayari internet untuk membaca berita semasa, malas dah nak tengok surat khabar, kalau ada pun sekali sekala member ajak keluar sarapan di warung kopi.

Ingat lagi, satu hari membaca dari jam 8 pagi sampai habis waktu kerja, bayangkanlah...boleh dikatakan semua perkara sensasi atau berita semasa, semuanya  dalam kepala otak aku haha. Kalau ikutkan tujuan asalnya nak mendalami bab Teknologi Internet (harghamm..)

Bermula pada Januari 2010, 2 tahun selepas berkhidmat dalam kerajaan, maka terjadilah sebuah blog melalui platform percuma iaitu blogspot.com dengan nama [villakejora.blogspot.com] berterusan kekal blogging sehingga  Mac 2012.

Info sikit pasal nama Villakejora :
Nama blog 'Villakejora' digunakan kerana pada masa yang sama aku diberi kebenaran untuk menghuni Kuarters kediaman yang namaya "Villa Kejora". Cantik dan selesa rumahnya. Alhamdulillah.

Diawal pembabitan aku dalam dunia blog, tak sangaka rupanya tak susah nak dapatkan follower, reader yang setia datang membaca dan memberikan komen setiap post entry yang diterbitkan. Suka dan makin menjadi-jadilah ketegaran aku blogging.

Upgrade sikit blog aku, nama blog aku tukar baru dan langgan domain dari NetKL
Pada April 2012 nama blog telah ditukarkan kepada PCL dengan domain [www.pakciklie.com]
PCL tu mende weh ?? (korang boleh baca sini)

Oleh kerana ada persamaan (nama pakciklie) sedikit dengan nama blog lucah yang kurang 'sedap' dibaca; lalu penukaran dilakukan. Blog kemudiannya ditukar nama kepada www.nazlee.com.
Penjenamaan terkini memberi impak kepada aku sendiri untuk melangkah jauh lagi dengan matlamat tersendiri. Itu cita-cita aku pada masa itu (2012).

Baru beranikan diri istihar, kita ni ada blog masa tu... Aku dah jadi sebahagian dari Blogger Malaysia. Dalam pada masa sama, sebagai blogger yang sebahagian masa menghadap komputer, aku tidak mahu masa disia-sia tanpa ada benifit kepada diri.

Bermula dengan niche blog personal "kekeluargaan" , aku gabungkan kepada pelbagai yang menjurus kepada aktiviti kekeluargaan juga. Konsep "kedai dan promosi" cetusan idea asal oleh sahabat blogger mampu memantapkan matlamat sebenar untuk aku berblog dari hari ke hari seterusnya.

Tahun 2014 ; [www.nazlee.com] dalam proses memantapkan lagi matlamat blogging sambil berukhuwah. Menyertai Kelab Blogger Ben Ashaari di bawah naungan foundernya Ben Ashaari. Berkenal-kenalan dengan blogger di dunia realiti. Dan baru tahu asam garam dan ragam sebenar dunia blogger.

Tahun 2015 bulan Mac ; join sebuah group yang dinamakan Exchange Feed Group, di mana tujuannya adalah untuk membantu meningkatkan trafik blog, meningkatkan ilmu tentang teknik blogging .

Sehingga kini, walau pun kebelakangan ini agak sunyi dari dunia bloggig namun Blogging tetap di hati . Blog akan diteruskan selagi terdaya mencetus idea.

Okay.. korang kalau nak tahu sejarah blogger-blogger lain boleh la join segmen ni (kalau sempat join la) atau klik banner penganjur Irrayyan, ada banyak blog yang perlu kita selongkar sejarahnya...selamat membaca . Terima kasih.







4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

BUDGET – FISHING TRIP & SNORKELING AT PERHENTIAN ISLAND

Wednesday, January 27, 2016 PCL 3 Comments


Xcell Travel & Tours pada tahun ini ingin bersama anda yang berminat mengikuti pakej menarik iaitu : Pakej Bajet Trip Memancing dan Snorkeling di Pulau Perhentian

BUDGET – FISHING TRIP & SNORKELING AT PERHENTIAN ISLAND 


BUDGET – FISHING TRIP & SNORKELING AT PERHENTIAN ISLAND



2D1N Trip To Perhentian Island 
 No of group
for 6 pax
for 8 pax
for 10 pax
for 12 pax
 Price per head
RM 320.00
RM 258.00
RM 208.00
RM 188.00
---
-


ITENARY PROGRAM FOR 2D1N FISHING TRIP & SNOOKERLING TRIP WITH STAY AT ON THE BOAT

Itenary Program For 2D1N Fishing Trip & Snookerling Trip with Stay on the Boat
Day 114.00 PMBertolak Dari Jeti Kuala besut ke Pulau Perhentian
16.00 PmSnokerling Trip – di Perairan Pulau perhentian
19.00 pmBertolak ke Unjang untuk Aktiviti Memancing - Hasil Tangkapan Boleh buat( BBQ On the Boat )
Day 29.00 amBerlabuh boat di Pulau perhentian untuk mandi manda di ( Perkampungan Nelayan)
12.00 amBersiap Sedia untuk Balik Jetty Kuala Besut.
Tours Inclusive :
Transportation from Kota Bharu to Kuala Besut ( return )
Boat transfer Kuala Besut to Perhentian ( retrurn )
Snorkeling Trip at Perhentian Island c/w Equipment for Snorkeling
Driver cum guide Meals ( 1x Lunch)
Insurance Coverage

Tour Exclude :
• Marine Park fees


Untuk maklumat terperinci dan pakej-pakej menarik yang lain , anda boleh berkunjung ke web rasmi xcell travel & tours :  www.xcelltravel.com
-------------------------------------------------------------------
XCELL TRAVEL & TOURS MANAGEMENT SDN. BHD.
KPK/LN : 7355
Tel : 010- 928 2086 (En Wan Ghafar) / 017-4009726 (Nazli)
Fax : 09-747 8005 / Email : sales@xcelltravel.com

3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Fikir pasal isteri kalau anda kaki pancing yang selalu bawak balik ikan..

Wednesday, January 27, 2016 Nazlee Ismail 3 Comments


Haha, haih cerita pancing lagi...... aku  cuma nak fokus pada ikan yang aku pancing ni.. Keli sederhana besar tapi bukan dari jenis keli afrika, tapi ianya keli bunga (sungai) . Ada juga keli bunga ni bersaiz kecil, biasanya hidup liar di telaga atau sawah padi, ada juga orang menamakan ikan jenis ini keli kampung. Sekarang ni susah la nak dapat yang jenis kampung... kebanyakannya sudah berhijrah ke bandar..(haha).

harga ikan keli di pasaran
Hasil pancingan Sabtu lepas : Ikan Keli sungai

Sebut jenis 'kampung' mesti orang beranggapan sesuatu 'barang' baik dan tinggi kualitinya. Ayam kampung contohnya mempunyai rasa sedap pada dagingnya apabila dimasak. Begitu juga pada ikan.. Keli kampung, saiznya kecil tapi harga mahal berganda dari keli yang diternak (diberi makan pallet)

Harga ikan keli di pasaran


Paling murah yang diberi makan pallet, biasanya dengan harga dari Rm4 ke Rm6.50 sekilogram. Bergantung kepada permintaan. Adakalanya harga pasaran boleh jatuh sampai RM3 untuk sekilogram.

Kekadang ramai je orang suka dan sangat mengemari masakan daripada ikan keli (keli goreng, keli berlada, keli masak lemak, keli asam pedas , keli salai, keli bakar dan sebagainya) tetapi ramai yang sangat geli memprosesnya. Ini masalah paling besar bagi sesetengah kaum wanita bergelar isteri kepada suami yang suka makan masakan isterinya dirumah (terutamanya bila diminta masak hasil pancingan atau beli).

Pada masa ni, orang berniaga ikan memang bijak ambik kesempatan, tapi sebenarnay bagus la ada orang tolong siangkan, tinggal kita nak bawa balik ke rumah dan bagi isteri masak aje..
Tak jadi masalah pun, kerja sekarang semuanya makin mudah.. bayar RM lebih sikit untuk upah , selesai.

Kesiankan isteri ..


Ini bab lain, .. saja nak pesan kepada  suami-suami yang kaki pancing, kalau bawa balik hasil pancing ikan (ikan bersaiz besar dari biasa), korang pandai-pandailah selesaikan dahulu (kerja-keja menyiang ikan) sampai la  ke proses sebelum memasak. Kesian isteri korang nanti buat 'kerja' dalam keterpaksaan.

Kalau semuanya dah beres (menyiang, membasuh, taruk asam limau dan sebagainya) pastinya isteri korang akan bersetuju dengan minat korang tu...Dia yang tak minat pun tak akan membebel panjang.. haha serius ni buat lah selalu macam aku.

Yang selalu jadi masalah dan rungutan sebahagian para isteri pemancing tegar ialah.. masa bawa balik banyak ikan tunjuk kepada isteri, tapi bab nak menyiang tu serah pada isteri buat sorang-sorang...hemm mana tak membebel dia..





3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bila kulit wajah makin gelap, aku cari produk Cosmoderm

Wednesday, January 27, 2016 Nazlee Ismail 4 Comments


Bila kulit wajah makin gelap, aku cari produk cosmoderm.


Light & Bright Spot Treatment Crème 30ml


Sebab aku dah terbiasa dengan produk cosmoderm ni sejak setahun yang lepas bersama KBBA.
Kulit gelap sebab selalu berjemur dek panas mentari, sebab ikutkan sangat hobi aku yang semakin menjadi-jadi ni, sampai lupa dah bab menjaga penampilan diri.

Lagi-lagi cerita pasal memancing. Ok ni kira hobi aku yang sesekali muncul tapi bermusim. Hobi yang tak banyak keluar modal, memancing di kawasan yang tak payah bayar guna wang...cuma keluarkan sedikit modal untuk beli umpan dan alatan memancing. Berpanas itu sudah semestinya.

Dulu kulit aku cerah !..kategori orang yang menjaga penampilan tapi sejak minat memancing, kulit makin gelap.  Aku still jaga bukan tak jaga dah...tapi itulah, paling ketara kulit gelap di bahagian muka dan tangan. Nak buat macam mana, akurlah dengan cuaca sekarang ni yang panas menggila. Lindung bawah topi pun masih terasa bahangnya membakar kulit muka. Kalau pemancing pakai payung ..hurmm apa kata orang pulak, buek malu ja.. baik la duduk rumah dodoikan anak !

Kisahnya aku ni selalu pelupa... bila dingatkan baru nak buat. MamaD ni sayang kat suami dia , selalu dia ingatkan aku supaya pakai krim pelindung sinaran matahari bila keluar berpanas.

Aku ni malas sebenarnya .. leceh la nak sapu krim krim pelindung kulit. (macam pompuanlah !) huh ..

Bila balik dari memancing, lepas mandi baru terkejut beruk tengok kulit wajah sendiri kat cermin.... hurmm gelap lagi kusam ! (sesal pun ada...awatla jadi macam ni) takleh dah nak jadi model produk maskulin .

Pengajarannya, korang jangan la malas macam aku ni, even kita ni seorang lelaki. Pakai je lah . saranan aku gunalah produk cosmoderm, bersih suci lagi halal.

Kat rumah ada produk cosmoderm, baru mamaD belikan untuk aku lah kataya bagus untuk megembalikan kecerahan kulit. Susah hatilah agaknya kot, bila suami dia nampak iras macam mamat Bangla..haha .

mamaD beli secara online di cosmoderm : Klik sini

Light & Bright Spot Treatment Crème 30ml




4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cantik, menarik dan menagkap-nangkap, rugi kalau tak pancing !

Tuesday, January 26, 2016 Nazlee Ismail 3 Comments


Tenang air di kolam ini sememangnya medamaikan suasana, kalau di waktu  hari bekerja, sesekali akan aku singkap bidai  kamar pejabat dan melihat keluar jendela.... Suasana dari dalam pejabat ada kalanya tepu dan membosankan.

(Memang patut aku mengintai keluar, nak mencari idea yang hilang sebenarnya)

Lokasi ini bagus untuk memancing, haaa.. tapi sebenarnya 'di larang' untuk berbuat demikian. Sayangnya kalau di biar macam itu saja ...kesian ikan-ikan di dalamnya ; kelihatan sesekali mengocak air, sekawanan tilapia merah melihatkan kelibatnya seolah tanda-tanda menyeru untuk dipancing..

Ini lah difikiran orang yang 'pantang' melihat lopak air.. ada saja perancangan dalam kepalanya apa nak buat hujung minggu ini dan seterusnya..

Kolam hiasan lanskap : hurmm...nampak tu, ada tangan makhluk yang sudah melanggari 'larangan'. 

"Kitaorang mancing bukan nak perabis ikan dalam kolam ni, saja suka-suka je Encik.. "

Yang menegur ni hanyalah untuk menyapa, hajat di hati memang nak turut serta...

TENGOK LAH MACAMA MANA NANTI...




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Puas makan-makan di CRAB HUT Cyberjaya

Tuesday, January 26, 2016 Nazlee Ismail 11 Comments


CRAB HUT Cyberjaya 


Anak-anak ajak makan KETAM di sebuah lokasi baru di Cyberjaya, nama restoran tersebut ialah CRAB HUT ! terletak di lokasi : P2-25, Shaftsbury Square, Persiaran Multimedia, Cyber 6, 63000, Cyberjaya, Selangor



Budak-budak la ni.. nak makan best jer cari info kat internet, google tempat makan best. Hanis memang kuat survey tempat makan dan ini pilihan dia.. "Jom kita pi makan ketam CRAB HUT !" (dia taktau yang abah dia dah makan kat situ senyap-senyap sebelum ni...dgn kawan haha) .

Nak try makan kat CRAB HUT ni sebab dia lain dari yang lain. Cara makannya sangat mengujakan. Menu dengan kuah dituang terus melimpah atas meja, dengan beralaskan kertas bersih. Memang best !. Bab nak jaga kuah atas meja supaya tak terjatuh/tumpah ke lantai, fuhh.. kena bijak, ada teknik sebenarnya dan kalau tak tau cara sila bertanyakan kepada Crew yang bertugas.

Suka la Hanis, suka la Nina.. dapat makan ketam dan seafood lain.. Abah and Mama cool jer haha tapi .. (dalam hati mau kena bayaq berapa nih !!)

Untuk pelanggan yang pertama kali cuba tak perlulah segan-segan...macam kami ni, terkedu jugak maklumlahlah kan benda baru, Crews kat sini semuanya peramah. Mereka akan guide cara nak order, Step by step; step 1 pilih seafood, step 2 pilih sos (ada tahap kepedasan mengikut kehendak pelanggan) semuanya tertera dalam buku menu. Bila dah tersedia makanan, tak tahu cara makan terbaik atau cara nak guna 'weapon' ...tanya jer soalan bodoh tapi bijak !


Gambar kat atas ni adalah hidangan CRABS dengan kuahnya JAMBA-JAMBA SPICY SAUCE dan PROWNS dengan kuahnya GARLIC BUTTERS NORMAL SAUCE. Setiap Combos set ini didatangkan dengan bungkusan plastik dan kemudian dituangkan ke atas meja seperti di gambar.


Selain itu pada masa sama juga kami order menu-menu seperti dibawah ni.., mana boleh tengok saja menu-menu dalam buku, harus oder kebetulan pulak cuaca kat luar hujan lebat, perut masih boleh terima untuk kami merasa, inilah antara menu yang dioder ;

 BBQ CHILLED AUSTRALIAN SIRLOIN BEEF IN SMOKY BBQ SAUCE

MIXED SEAFOOD MATRICIANA SPAGHETTI

Untuk minuman kami order ; Orange Mojita, Ice Blenden Bandung, Pineapple Lemon dan Watermallon & Lychee Smothee ...semunya terbaik !

Rasa macam nak datang lagi... tapi kena cari duit lebih la, ni kira rewards untuk diri dan famili setelah penat bekerja..apa salahnya sekali sekala. Bajet dalam Rm300 lebih kurang, makan untuk 4 orang dewasa. Boleh la. Kan ?

P2-25, Shaftsbury Square, Persiaran Multimedia,
Cyber 6, 63000, Cyberjaya, Selangor
Tel: 03-83226861
Website : http://crabhut.asia
Facebook : https://www.facebook.com/crabhutasia/
Dibuka Setiap Hari : 12PM - 10PM 

Tawaran khas untuk pembaca blog PCL (Nazlee Ismail) :


10% diskaun Blogger Coupon Khas Pembaca untuk makanan sahaja. Sah sehingga 30 April 2016, Cara menebus ;
~ Buat pembayar di kaunter dan tunjukkan gambar ini untuk menebusnya (flash to redeem) .
*tak perlu print OK !

CRAB HUT BEST !! .. jangan lupa tunjuk kupon khas ini masa buat pembayaran. Okay ?


11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kecewa dengan CDM CIMB di Kanchong Darat Banting

Friday, January 22, 2016 Nazlee Ismail 7 Comments


Nina hantar mesej (whatsapp) kata nak duit belanja urgent;  dah 'kering' katanya, sebagai ayah.. aku tak sampai hati dan terus pi bank (cash deposit mechine) yang paling dekat.. kalau boleh nak masukkan duit secepat mungkin. Dia cuma ada akaun bank ni saja.

Anak kat kolej, etah la macam mana minggu ni terbelanja lebih la agaknya dia. Malas aku nak bebel.. yang aku tau boleh buat dia tak susah hati.. bab nak membebel lelebih nanti bila dia balik boleh tanya .

Aku biasa dah rasa dulu macam mana peritnya waktu belajar, jauh dari famili, duit tak cukup nak makan.. hurm kesian rasanya. Itu pasal aku cecepat nak masuk duit belanja bila anak perlukan.

CIMB CDM Lokasi Petronas Kanchung Darat servis mengecewakan.. lama dah !

Masalah problemnya..
Bila nak cepat ada je, ni pasal CDM CIMB, lokasinya kat dalam Petronas Kanchong Darat. Maaf lah ya terkait pulak nama Stesen minyak dalam masalah aku ni. Leceh betul la.. ramai yang merungut kata mesin ni buat hal selalu. Duit note cantik keras baru pun takleh diterima, sensitip sangat! , ada sorang berada tu siap ajar lagi skill dia 'keronyok' duit kertas.. katanya berkesan. Hurmm hampeh jugak bila time aku buat.. tak menjadi.

Tak ada yang repot kepada CIMB Banting kot? ke dah ada laporan cuma tindakan orang CIMB je yang agak lembab?.. Lama dah rasanya orang Kanchong hadap problem ni. Staf keje petronas dalam tu pun tak nak ke tolong bagi tahu sikit tentang ni..kalau nampak orang bank datang?

Cash Deposit Mechine (CDM), di Stesen Petronas Kanchong Darat 
Mesin CDM tu bermasalah, kita ni nak cepat terpaksalah ke pekan Banting pulak... sakit hati betul kadang tu dah la penat beratur menunggu sorang demi sorang terkial kial masukkan note (macam-macam style & skill..haha) .. tolonglah CIMB yang berkenaan !!

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Naturophatic vs Allopathic, Mana Satu Nak Pilih?

Wednesday, January 20, 2016 Nazlee Ismail 0 Comments


Ramai yang bertanya apa itu NATUROPATHIC .. Mari saya terangkan supaya semua mudah faham untuk mengenali Perubatan Naturopathic.. Naturopathy bukan perubatan traditional tetapi perubatan semulajadi yang lebih klinikal...

Natural - Semulajadi
Medical - Perubatan
Naturalmedic - Perubatan Semulajadi.
Naturopathy - Nama sainstifik Perubatan Semulajadi.
Naturopathic - Rawatan Perubatan Semulajadi.
Naturopath - Pengamal Naturopathic..
manakala, ALLOPATHIC - Perubatan konvensional, perubatan moden yang sedia ada.

Naturophatic vs Allopathic, Mana Satu Nak Pilih?

Yumizee Naturopatic Centre

Naturophatic vs Allopathic, Mana Satu Nak Pilih?
Jawapannya kedua-duanya adalah sama penting dan saling bantu membantu..

Secara mudahnya, perubatan naturophatic adalah yang berkaitan dengan pencegahan secara klinikal, lebih kepada mengawal punca penyakit, dan melibatkan mengubah cara hidup dari awal demi menjaga sebuah kesihatan.

Allopathic pula adalah perubatan yang diperlukan ketika kecemasan atau ketika mengalami kesakitan dan ketidakselesaan yang memerlukan rawatan segera. Doktor allopathic akan menstabilkan penyakit am dengan cepat melalui penggunaan ubat-ubatan farmaseutikal moden.

Kedua-dua jenis perubatan ini, yakni naturopathic dan allopathic adalah penting dan diambilkira dalam bidang perubatan moden. Membuat pilihan antara perubatan naturopathic dan allopathic untuk rawatan, adalah bergantung kepada pesakit dan penjaga pesakit.

Perubatan allopathic adalah penting apabila melibatkan keadaan kecemasan dan ketika tanda-tanda yang menyebabkan rasa sakit atau tidak selesa. Misalnya, mangsa kemalangan jalanraya atau yang mengalami strok, rawatan segera diperlukan bagi memastikan tiada kesan langsung yang bakal berlaku akibat kecederaan yang dialami. Manakala, bila datang kepada pencegahan kesihatan, perubatan naturopathic mengambil tempat kerana dia fokus kepada akar penyebabnya.

Rawatan naturopathic secara semula jadi meningkatkan sistem kekebalan tubuh menggunakan vitamin dan mineral, dan lain-lain sumber semula jadi, yang membantu tubuh menyembuhkan dirinya sendiri. Ini boleh membawa kepada pembaikan daya hidup dan mengurangkan pengambilan ubat farmasi.

Sebelum ini  kita hanya diperkenalkan kepada perubatan allopathic, ayuhlah kita mengamalkan perubatan naturopathic bagi mencegah penyakit-penyakit biasa atau penyakit kronik. Dunia lebih sihat bila kita semua sihat, tanpa mengambil ubat-ubatan dari bahan terlarang iaitu bebas dadah. Naturopati adalah perubatan tanpa menggunakan bahan terlarang (dadah), bahan kimia dan tanpa melibatkan pembedahan. Semua rawatan semulajadi adalah naturopati.

Naturopati boleh membantu seseorang dalam usaha mereka untuk menjaga kesihatan yang lebih baik, dari peringkat pencegahan untuk keadaan yang serius atau kronik. Oleh itu, orang ramai boleh mendapatkan pengamal naturopati (Doktor Naturopati yang bertauliah) untuk memeriksa tahap kesihatan mereka, mendapatkan bantuan daripada sekecil-kecil penyakit seperti selesema atau alahan atau untuk merawat keadaan yang lebih serius seperti penyakit jantung atau kencing manis (diabetes).

Sebarang pertanyaan berkenaan Naturopati boleh berhubung terus dengan DrN Yusmizee ;

"Hubungi saya hari ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana saya boleh membantu anda belajar untuk hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik!"

yusmizi natropatic centre
DrN Yusmizee Bin Yusoff Persatuan Pengamal Utama Naturopati Malaysia (MANIS)
Pusat Pengajian Sains Perubatan (USM Kubang Kerian).
Tel : 012-3556736 Alamat : Lot 2.33, Tingkat Satu Bangunan Mara Alor Gajah, 78000 Alor Gajah. Melaka

Naturophatic, rawatan alternative melaka, rawatan resdung melaka, rawatan tulang belakang melaka, naturopathy


0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pancing Siakap, timbang dan BBQ : Aktiviti Kekeluargaan di Jugra Banting

Monday, January 18, 2016 Nazlee Ismail 8 Comments


Pancing Siakap, timbang dan BBQ : Aktiviti Kekeluargaan di Jugra Banting Selangor.


Memancing adalah suatu aktiviti kekeluargaan yang menyeronokkan kalau kena cara manage nya. Seronok bersama keluarga, terasa bahagianya lain dari lain. Boleh cuba apa yang aku sarankan ni..

Syarat yang utama kalau nak ajak famili join memancing, terlebih dahulu kena wujudkan win win situation, biar semua gembira dan tak membosankan.

Ajak keluarga besar anda buat family gathering di kolam pancing ? Ini adalah satu cara yang OK bagi aku lah sebab keluarga aku ni biasanya akan havoc bila ada topik memancing (dalam group whatsapp) .
Ada lokasi yang menarik di Selangor ni rupanya.. KOLAM MEMANCING berbayar dengan konsep menarik.

Kalau korang nak rasa tarikan ikan siakap makan umpan pancing dengan mudah , jom ikut aku ke kolam pancing kat sini. (nanti kat bawah ak bagi details). Saiz ikan kadang tu tak sekata, kalau nasib baik boleh dapat besar 3 ke 5 kilogram seekor.
(dapat ikan besar bayaran pun besar jugak sebab konsep sini pancing bayar ikut hasil selepas ditimbang). Tempat rekreasi memancing ni memang dah lama beroperasi tapi pcl belum pernah datang sini lagi.

Memancing kolam selalunya jarang nak layan sangat sebab cabaran tu kurang bagi 'kaki pancing' dan satu lagi.. kosnya agak tinggi. Keluar duit tapi belum tentu dapat hasil setimpal. Lain lah kalau mancing sungai, free and easy gitu haha. Memancing tempat tak kena bayar lagi feeling dia lain dan puas hati.

Tapi, ..tapi kalau memancing kat sungai asyik kosong tangan je.. apa salahnya memancing kat kolam berbayar sesekali. Kolam pancing berbayar ni bayak cara promosi yang dorang buat untuk dapatkan pelanggan. Ada kena bayar mengikut  masa, ada yang ikut hasil pancing dan timbang dan beberapa kaedah lain lagi yang diperkenalkan.

Bagi pcl sekeluarga memang tak suka konsep macam bertaruh, lebih kurang macam main judi pulak.. bayar tiket masuk mahal tapi peserta belum tentu dapat ikan dalam masa yang ditetapkan. Ada limit time and pressure ..  huh memang tertekan.!

Petang semalam aku bersama keluarga yang lain memancing di kolam ikan siakap Ciptakab Sport Fishing di Jugra Banting. Lokasinya tak jauh dari pekan Banting, kira-kira 15 minit berkereta.

Pagi sebelum ke kolam ini, aku dah mencuba nasib memancing Keli kat sungai tapi hasilnya kurang meyengat la, air tak cantik barangkali..huh geram rasa. Sebab geram punya pasal dan sebab sepupu mamaD juga ajak beramai² kat kolam pancing maka terjadilah program ni ; Dia sanggup datang dari Putrajay semata-mata nak ajak isteri dan anak-anaknya 'memahami' teknik memancing ikan besar. Katanya kalau nak bagi dorang seronok kena layan pancing kolam dulu, pancing bagi rasa ikan tu tarik tali pancing...dah rasa nikmatnya baru lah senang nak buat program memacing selalu-selalu. Dulu sebelum isteri dan anak-anak 'pandai',  katanya  susah sangat bila diajak memancing (macam-macam alasan diberi bila dah tak suka) Sekarang minat dah ada , haa tunggu lagi... Jom pancing dan BBQ .

Cakap pasal aktiviti memancing, kat kolam pancing Ciptakab Sport Fishing ni, peserta memancing boleh pancing ikan dan hasil ikan yang dapat, sebahagiannya boleh di panggang (BBQ). Terdapat perkhidmatan menyiang ikan dan membakar disediakan dengan kadar caj Rm4/ekor siap sedia dengan pakej pencicah air asam untuk dinikmati di lokasi yang tersedia (khemah tepi kolam). Peserta boleh fokus memancing dan bila tiba masanya terus boleh makan tak perlu risau pasal nak hidupkan api dan sebagainya. Sebelum ikan dipanggang, haruslah bayar ikut harga timbangan ikan tersebut.
Malam tu pcl sekeluarga menikmati3 ekor ikan siakap panggang/bakar . Huh nikmatnya sungguh menyelerakan. Lepas makan terus pancing lagi dan lagi..

Memang seronok memancing sebab ikan sangat galak memakan umpan, tapi jangan terlalu asyik sangat... Harus diingat, setiap ikan yang dipancing perlu di bayar mengikut harga setelah ditimbang sebelum aktiviti selesai.

Khemah untuk persediaan memancing, berehat untuk makan-makan

Tak sampai lima minit dah naik ikan siakap, saiz sederhana saja...

Selang beberapa mini lagi dapa saiz besar dari sebeumnya, Siakap 2 kilogram

Tak sabar nak makan ikan bakar, terus pergi timbng dan bayar.. suruh diorang BAKOR !

Ini dia Set Siakap Bakar, dah siap proses membakar dorang hantar ke lokasi kita yang berada di tepian kolam (bawah khemah)

Ini pula kadar haga yang ditawarkan di Ciptakab Sport Fishing, Jugra Banting.

Difahamkan juga, terdapat beberapa group telah mengadakan aktiviti hari keluarga mereka di sini, Kos boleh dirunding dengan pihak pengurusan kolam ini. Siapa ynag berminat boleh hubungi di nombor ini untuk maklumat lebih detail lagi :

FB : Ciptakab Sport Fishing
Tel  011-21242400 (Shahrir)



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Van untuk disewa berserta driver @ pandu sendiri - KELANTAN

Wednesday, January 13, 2016 Nazlee Ismail 4 Comments


Van untuk disewa berserta driver @ pandu sendiri 


Van masih baru, besar dan selesa untuk perjalanan jauh..
Boleh disewa ke mana-mana lokasi di seluruh Semenanjung Malaysia, Thailand & Singapore..
# Van 14 seaters pandu sendiri @ berserta driver

Jika mempunyai sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya untuk respon yang lebih cepat..
+010-928 2086 ---010-798 8005
Whatsapp : +010-928 2086 ---010-798 8005
En Wan




4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kena usaha berjimat cermat

Tuesday, January 12, 2016 Nazlee Ismail 9 Comments


Alhamdulillah rasa syukur sangat sebab masih ada kedai runcit yang jual barang basah jauh lebih murah dari kedai-kedai lain atau pasar sekitarnya kat sini.

Bila aku berkawan, bercampur dengan jemaah masjid di sini, kebanyakan depa dari orang lama dan pendududuk asal, kalau tanya depa ni mesti tau kat mana port membeli belah yang terbaik dan murah. Jangan segan nak bertanya..

Beruntung rasanya aku  dapat tinggal di kawasan luar bandar, walau luar bandar namun tempias bandarnya tak dapat nak dinafikan. kadang tu ada masanya tetap berhadapan sama situasi macam orang hidup di bandar juga. Walau kampung , ada kedai jual barang mahal melampau, ada kedai jual ikut standard dan tak ramai yang tau kat sini ada juga kedai yang jual harga murah tapi barangan tetap berkualiti., hanya di kalangan orang tempatan sekitar ni saja lebih maklum. Orang luar macam aku ni kadang terpaksa membeli di mana yang sempat.

Sebelum ni aku membeli di sini, dan hari ni sekali lagi aku datang membeli, memang betul harga sayur, ikan sangat murah dari biasa, boleh jimat sekupang dua pun kira okalah tu..
Setakat nak beli ikan, sayur dan barang keperluan dapur tak payah cari jejauh ..kedai tepi jalan besar yang aku bagitau ni beroperasi waktu pagi sahaja. Habis barang kedai pun tutup. Tuan yang berniaga ni macam ala-ala nak bersedekah dalam berniaga, untugnya hanya sikit, barangkali dia tak boleh nak tidur malam kalau kaut untung banyak (agaknya lah kot). Alhamdulillah semoga perniagaannya bertambah maju.

Aku.. Boleh la berjimat cermat sebab dekat dan murah. Tahun 2016 ni Kenalah rajin usaha mencari dan bertanya, di mana tempat murah berbelanja .

#teringat zaman gawat 1997, suatu masa dulu.




9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sepakat dalam keluarga

Monday, January 11, 2016 Nazlee Ismail 9 Comments


Bahagia yang kita cari ..


Korang suka tak bersantai mantai dengan keluarga?
Ke mana lokasi selalu pergi. Sapa yang deside? sapa yang punya plan ..selalu dapat kata sepakat tak dengan isteri, anak?

Hurm.. masalah kan?, kalau korang guna kuasa veto (suami)...habis lah. Kesian isteri, kesian ank-anak tak boleh bersuara membantah . Ada jugak suami yang buat gitu .. rileks je tanpa nak fikir pasal hati dan perasaan keluarganya yang lain.

Aku tak boleh ! serius kena fikir keseronokan bersama.. itu masalahnya, aku utamakan keluarga.
Boleh buat dorang seronok dan puas hati semua . Bahagia sangat rasanya.
Bersantai boleh, sesekali dengan kawan-kawan dan berkomuniti.. itu biasa, jangan kita terkongkong pulak..semuanya nak ada dengan family saja. Pandai-pandailah membahagiakan masa dengan semua orang disekelliling kita..


***

Pagi semalam aku ajak mamaD pi sungai nak pancing ikan patin. Kalau nak cari ikan patin segar boleh je beli di pasar tapi kalau membeli ...  feeling dia tak best. Nak yang dapat kail dengan tangan sendiri... (bagi yg minat memancing macam aku ni)

Bukan senang nak pancing dapatkan sekor patin, ikut rezeki jugak la.. kadang melangut jugak tapi yang bagusnya kalau ada peneman. Mmemancing ni sebenarnya tak boleh nak ajak orang yang tak minat, tak suka berpanas, penggeli dan lain lain seumpamanya. baru nak mula tak sampai setengah jam dah mula nak angkat kaki ajak balik..huhu.

Anak dara kami, Hanis tu biasalah.. bukan minat dia pi memancing. Baik berkurung di rumah . Tapi bagus jugak la.. kat rumah boleh rehat, boleh buat kerja sekolah.

Memancing di hujung minggu , aktivi yang jarang-jarang kami buat. Bukan menjadi kemestian kami berdua. Hanyalah hobi semasa kami. Kesepakatan menjadi keutamaan selain dari memenuhi minat dan keseronokan hidup berkeluarga. Buat apa yang kita suka asalkan keluarga kita bahagia.


Ada orang memang bermasalah nak dapatkan kesepakatan dalam memenuhi minat atau hobi pasangan. Cara aku mudah.. bertolak ansurlah, hari ni pi mancing ikut kita, esok lusa atau masa lain ikut la pulak minat isteri, anak2. kan mudah macam tu . Jangan pentingkan diri sendiri. 

Ramai yang kata memancing ni membosankan .. ye memang bosanlah kalau kita buat hal memasing , kan?
Kulit makin gelap kalau dah jadi pemancing tegar ~ ek elehhh kan ! 

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bersenam ikut peringkat umur?

Friday, January 08, 2016 Nazlee Ismail 3 Comments


Pagi tadi ada sorang kakak ni (akak cleaner) tegur, katanya "En nazlee selalu ada pegi jogging tak? "

aku cakap yang aku ni memang dah lama jogging setiap malam Rabu.

Kenapa malam? tanya akak cleaner, siang hari minggu tak jogging ke? tanya lagi.

aku cakap.. kita jogging ikut peringkat umur, macam saya ni dah masuk awal 40an, waktu malam lebih sesuai.. entah apa punya alasan aku cakap macam tu ?

Kalau macam akak ni dah 50 umur macam mana?

Macam ni kak, akak kena ikut style orang cina, sebelum subuh dah buat senaman, berjalan atau yoga. Kalau kita yang muslim ni kena buat lepas subuh .. itu lagi baik, tapi jangan tiap hari. Selang beberapa hari sekali dalam seminggu.

budak remaja baiknya waktu pagi atau petang tak kisah sebab diorang masih kuat tenaga..

Betul ke tak apa aku cakap pada akak tu.. Akak tu mengiyakan saja..macam ada semangat baru nak bagun subuh bersenam bagai. Adatlahkan masuk tahun baru ada azamnya.

Ramai yang target nak kurus langsingkan badan .. huh semangat memasing !

akak dah buat kerja seharian pon dah kira bersenam banyak tu.. cukuplah!


3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz.

Thursday, January 07, 2016 Nazlee Ismail 15 Comments


Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-






15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Makan dengan senang hati jangan susahkan isteri, kalau nak rasa bahagia..

Thursday, January 07, 2016 Nazlee Ismail 10 Comments


Suka pulak aku bila mamaD hidangkan set menu macam ni, katanya dah lama teringin nak buat tapi selalu lupa.. lupa nak beli kacang panggang dalam tin, lupa nak beli roti.. selalu kita makan apa yang boleh dimasak pada masa tu..

Aku fikir mudah je, senang dan mudahkan isteri apa yang disediaka itu lah yang aku jamah dan makan dengan senang hati.

Aku memilih makan? .. rasanya tak sangat, kami ni boleh kira sehati sejiwa. Kalau tak sempat masak pagi, aku akan beli apa yang terasa nak dimakan..

Sekarang ni fikir bab penjimatan je.. nak berbelanja lebih pun kena fikir banyak kali.. susah kita zaman sekarang, susah lagi ibu bapa kita dahulu besarkan kita sampai la sekarang dah beranak pinak.  Tak pernah pulak dorang mengeluh pasal kita , pasal membesarkan adik beradik yang lain. Sabar jer.. berkat sabar dioranglah kita jadi "orang".

Masa makan selalu teringatkan kampung, teringatkan ibu bapa.. mudah mudahan mereka sihat selalu.

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bawal putih Putih mata sebabkan harga?

Thursday, January 07, 2016 Nazlee Ismail 9 Comments



Ikan Bawal Putih siap timbang  tag harga, mungkin orang yang nak beli tadi tak jadi kemudian dia letak balik di tempat asalnya.

Kesian kawantu.. kalau lah niat dia beli untuk isteri yang sedang hamil macam mana tu... kempunan si isteri. Agak masa sebelum timbang beria la dia pilih ikan bawal, tapi bila dapat tau harga .. hurmm terpaksa lupakan, duit dalam kocek lebih perlu kepada barang lain agaknya lah..

Andai kata niatnya nak belikan untuk isteri mengidam mungkin boleh teruskan beli tapi kurangkan kuantiti , beli seekor dua pun jadilah kan.

Cuma nak ingatkan, selepas timbang barang.. semak  dulu sebelum buat bayaran di kaunter, periksa sama ada betul ke tidak jumlah timbangan barang dengan kadar harga yang ditawarkan.

Jangan mudah percaya, kekadang staf yang bertugas menimbang dan tag harga juga ada buat silap. Kita sebagai pembeli kena alert dengan semua perkara, jangan main bayar walau ada rasa tak puas hati.. semak dulu sebelum bayar !

Situasi gini memang pernah jadi pada aku, mungkin pernah juga pada korang.. apa reaksi anda?


9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Heroes Mens Wash Produk khusus Untuk Pembersihan Aset Lelaki Gagah !

Wednesday, January 06, 2016 Nazlee Ismail 7 Comments


Heroes Mens Wash Produk khusus Untuk Pembersihan Aset Lelaki Gagah !


"Bersihkan boboy anda dengan pembersih HEROES MENS WASH.  Produk yang pertama seumpanya di dunia."

Tak pernah dengar kan? Pertama kali tau pasal ni kan? kalau yang lelaki membacanya, pasti anda seorang yang gagah ..hanya dari gagah untuk yang gagah !

Ha'ah logik la... selalunya yang terdapat di pasaran hanya untuk pembersih wanita / femenin wash saje..kan?

Nanafa Beauty
Ini gambar Heroes Mens Wash.

Kat mana aku jumpa produk ni?.. bukan jumpa tapi diberi kepercayaan untuk mencuba.
Bagus jugak la dorang ni sudi jadi penaja Bengkel Fotografi kami iaitu Bengkel Fotografi KBBA di Agrofarmstay Melaka baru-baru ni. Bijak dorang cari peluang untuk promosikan produk. Untung kita orang ni jadi pengguna yang terpilih.

Bukan sebab barang dapat free, kita sini nak gebang lebih dalam post entri. Kena beli dan cuba sendiri, sebelum berhasrat nak beli dan cuba Heroes Mens Wash ni patut juga tahu kelebihannya. Biasa guna sabun/gel mandian pun ok apa? Itu duluu.. sebelum ada produk khusus dari Nanafa Juta Beauty. Sebelum ada kesedaran tetntang pejagaan barang sulit lelaki. Jangan macam-macam ya.. guna sabun sebarangan jenis, nanti salah sental jadi melecet pulak sapa yang susah?

Gunakanlah sebaiknya Heroes Mens Wash kerana  ia adalah produk khusus untuk pembersihan aset lelaki gagah !


Kelebihan yang terkandung dalam produk Heroes Mens Wash

✔ BEATIN iaitu ANTI KERENGSANGAN PADA KULIT MEMPUNYAI FUNGSI ANTISEPTIK YANG MEMBUNUH BAKTERIA YANG TIDAK DIINGINI

✔ EXTRA SIREH iaitu MENGURANGKAN RADANG KULIT DAN MELEGAKAN GATAL GATAL. IA JUGA MENCEGAH EJAKULASI PREMATUR

✔ GLYCERINE iaitu MENCERAHKAN WARNA KULIT. MENGGANTI SEL SEL KULIT YANG ROSAK DENGAN SEL BARU. MEMBANTU MENGHILANGKAN KOTORAN DI PERMUKAAN SEL

✔ SEA SALT iaitu MELEGAKAN GATAL GATAL KULIT. BERSIFAT ALKALI DAN MENGUATKAN SISTEM IMUNISASI BADAN

✔ CATUABA EXTRACT iaitu MEMBANTU MENGATASI MASALAH MATI PUCUK.  MENINGKATKAN SYAHWAT DAN MENGURANGKAN RISIKO KANSER PROSTAT

✔ MENTHOL CRYSTAL iaitu MENINGKATKAN PENGALIRAN DARAH DENGAN MENINGKATKAN PENGANGKUTAN OXYGEN

✔ FREE SLES ✔ FREE PARABEN ✔ FREE SILICONE


Cara menggunakan :

Basahkan dahulu boboy lepas tu picit sedikit heroes men wash ke tapak tangan kemudian gosok ke sekitar boboy sampai berbuih tunggu selama 2 minit kemudian boleh bilas seperti biasa.

Rasa kulit berangin sejuk gitu.. SEGARR !! ~ boleh la sarankan kepada imam kesayanagan anda (bagi wanita berkahwin) .

*[Boboy adalah kata ganti nama bahagian sulit lelaki]


Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat produk boleh terus berhubung dengan staf Nanafa Beauty di nombor telefon yang tertera pada banner atau klik banner untuk ke Page Fb Nana Beauty HQ



Kredit untuk Kelab Blogger Ben Ashaari :Bengkel Fotografi KBBA2-3 Januari 2016AGROFarmstay@Skill Tech,Durian Tunggal, Melaka.

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pelajari Teknik Pengendalian DSLR Dan Asas Fotografi Bersama Adhadi Mohd

Wednesday, January 06, 2016 Nazlee Ismail 3 Comments


Sabtu lepas (2/1/2016) aku diberi peluang megikuti Bengkel Fhotografi KBBA bersama Adhadi Mohd anjuran Kelab Blogger Ben Ashaari bertempat di Resort Agrofarmstay Melaka. Sesuatu ilmu yang baharu bagi aku dan sebahagian peserta. Kalau nak hadamkan dalam sehari memang tak mungkin dapat tapi sedikit sebanyak perkara asas ilmu tentang fotografi dapat diserap di sana.

Bagi aku secara peribadinya memang belum pernah belajar tenknik ambil gambar dengan cara betul. Kalau lihat semula dalam entri-entri lepas, kebanyakan gambar diambil dengan menggunakan smartphone camera (kalau bagus gadget, cantiklah gambarnya). Memang nampak kadang tu cantik tapi banyak yang tak cantik lagi daripada yang cantik dan sempurna..aku sendiri pun tak puas hati.

Siapa Adhadi Mohd?. Nampak orangnya biasa-biasa pada pandangan pertama kali bertemu dengan beliau.
Adhadi Mohd - Sumber Fb
Tentang Adhadi Mohd
Nama saya Adhadi Mohd, dan saya mengajar Asas fotografi, Composition, Lighting, Wedding photography, Adobe photoshop ,  Adobe lightroom, adobe indesign dan premiere pro.
Misi saya adalah untuk membawa ilmu pengetahuan kepada peminat peminat fotografi Malaysia, supaya mereka boleh menghasilkan karya yang lebih baik, dan dapat meningkatkan pendapatan dan taraf penghidupan mereka.
Dalam bidang photography, saya merupakan jurulatih fotografi dan pernah berkhidmat antaranya :
Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah
Kursus Asas Fotografi , dihadiri oleh peserta peserta dari golongan kurang berkemampuan.
Unifilm UUM
Jurulatih untuk Program Kursus Fotografi & Videografi, dihadiri oleh ketua unit fotografi, ahli fotografi dan peminat fotografi dari serata Malaysia terutamanya dari intitusi akademi.
Pusat Latihan Pengajar & Kemahiran Lanjutan CIAST
Trainer untuk Train the trainer program – Photography & Videography
CyberSecurity
Kursus Asas Fotografi , Subang Jaya
Universiti Malaya Center of Continuing Education & Development
Kursus Asas Fotografi – Hydro Hotel Pulau Pinang
Universiti Malaya Center of Continuing Education & Development
Kursus Asas Fotografi – Ilham Resort, Melaka
Yayasan Mara
Kursus Asas fotografi , dihadiri oleh lebih hampir 50 kakitangan yayasan mara.
Jabatan Laut, Klang
Kursus Asas Fotografi, dihadiri oleh kakitangan jabatan laut seluruh Malaysia
Universiti Tun Hussein Onn, Johor
Kursus asas fotografi. Dihadiri oleh lebih 50 orang kakitangan UTHM
Kementerian Dalam Negeri
Kursus Asas Fotografi
Kulim Hitec, Kedah
Kursus Asas Fotografi
Jabatan kebudayaan, Kesenian dan Warisan Negeri Selangor
Sebagai fasilitator dalam Bengkel Fotografi
JBiotech
Kursus asas fotografi yang dihadiri oleh kakitangan Jbiotech.
Jabatan Kerja Raya
Kursus fotografi yang dihadiri oleh hampir 30 kakitangan Jabatan Kerja Raya.
Pharmaniaga
Latihan kepada kakitangan pharmaniaga untuk fotografi asas dan lanjutan.
Di dalam bidang latihan ini, saya telah memulakan inisiatif untuk membawakan ilmu pengetahuan kepada peminat fotografi, dalam bentuk video tutorial yang yang saya hasilkan sendiri, dengan harga yang sangat rendah. DVD-dvd ini telah membantu ribuan jurufoto seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.
Saya juga seringkali menyediakan latihan asas fotografi secara percuma untuk peminat fotografi disekitar lembah kelang dalam aktiviti aktiviti hujung minggu.


Kalau lihat kepada senarai di atas tentang pengalaman dan penglibatan Adhadi Mohd sebagai tenaga pengajar, pasti ramai yang ingin belajar teknik fotografi dengan beliau. Berbalaoi ke tidak, itu anda kena hadir sendiri tapi jika tidak berkesempatan . Jangan risau ye. Adhadi Mohd juga telah menyediakan DVD Kuasai Fotografi Dengan DSLR untuk anda yang sememangnya tidak berpeluang untuk menghadiri kelas/bengkel fotografi beliau. Selain DVD tersebut, Adhadi Mohd juga ada menyediakan DVD berkaitan dengan editing seperti DVD Kursus Asas Photoshop CSS dan DVD Adobe Photoshop Lightroom. Bila sudah menjadi milik anda maka mudah lah untuk anda mempelajarinya. Kalau susah sangat nak hadam boleh tonton banyak kali DVD tersebut. Senang je kan.

Mana nak dapat DVD tersebut?, anda boleh hubungi terus dengan Adhadi Mohd seperti butiran di akhir entri ini. Jika ada yang berminat secara berkumpulan nak buat bengkel khas boleh juga berhubung dengan beliau.
DVD Kuasai Fotografi Dengan DSLR - sumber fb
DVD rujukan fotografi oleh Adhadi Mohd

Kredit untuk Kelab Blogger Ben Ashaari :
Bengkel Fotografi KBBA
2-3 Januari 2016
AGROFarmstay@Skill Tech,
Durian Tunggal, Melaka.


Butiran untuk dihubungi/rujukan Bengkel/Kelas/Perkhidmatan Fotografi Adhadi Mohd :
Blog : www.adhadi.com                                                                                           
Facebook : https://www.facebook.com/adhadi6                                                             
Page Fb : www.facebook.com/adhadimohd/                                                           
Instagram : www.instagram.com/adhadi_mohd

3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Agrofarmstay Melaka Sesuai Untuk Program Team Building

Wednesday, January 06, 2016 Nazlee Ismail 2 Comments


Agrofarmstay Melaka Sesuai Untuk Program Team Building


Aku kali ni dah masuk yang ke 2 tinggal dalam kawasan Resort yang damai suasananya. Kurang lebih macam suasana di kampung aku jugak. Ada kolam ikan, ada dusun buah-buahan dan kemudahan lain bezanya cuma tempat ni lebih dikomersilkan untuk bisnes.

Aku cadangkan kalau anda merancang untuk buat program hari keluarga atau berminat nak buat program team building, program motivasi dan sebagainya memang cukup sesuai dengan kemudahan fasiliti yang tersedia mampu memenuhi target anda. Kadar harga sangat berpatutan dan anda boleh berhubung terus dengan pihak pengurusan @agrofarmstay.

Masa pertama kali datang pada bulan Mei tahun lepas, masa tu chalet kayu masih dalam proses penambahbaikan. Sekarang semuanya sudah siap dengan wajah baru lagi menarik perhatian aku. Terdapat 10 unit chalet di mana setiap satunya boleh memuatkan 10pax (5x katil bujang 2 tingkat). Memang sesuai untuk kumpulan pelajar menginap contohnya jika mereka mengadakan aktiviti di sini.
Apa yang menarik tentang chalet ini ialah kedudukannya berada sedikit tinggi di atas bukit.

Selain itu Resort ini juga menyediakan pelbagai jenis tempat penginapan seperti D'Lodge 6 bedded, Garden View 8 bedded, River View 6 bedded, River View 2 bedded, dan yang paling besar ialah Villa 14 bedded. Sangat sesuai untuk buat Family Day secara besar-besaran di sini.

Tentang Villa indah ini aku telah ceritakan pada entri 'VILLA INDAH DI MELAKA' (klik)

Agrofarmstay ini juga menyediakan kemudahan riadah antaranya seperti kolam renang, bilik karaoke dan berkayak. Instruktor untuk aktiviti-aktiviti dalam team building ada disediakan mengikut keperluan seperti berkayak, water confidence dan jungle trekking.


Kelengkapan lain yang berkaitan khususnya untuk kursus Team Building dan seumpamanya :

Dewan seminar ini boleh memuatkan hampir 40 orang setiap masa. Dewan ini dilengkapi penghawa dingin beserta sistem PA, mikrofon, projektor, carta flip dan papan putih.

Bilik mesyuarat di bawah ini boleh memuatkan seramai 12 orang dan ia dilengkapi papan putih beserta projector untuk kemudahan bermesyuarat.



Surau Teratai atau surau terapung ini boleh digunakan sebagai tempat beribadah beramai-ramai atau mengadakan ceramah. Kemudahan termasuk sistem PA, mikrofon, sejadah dan Al -Quran.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :

RESORT AGROFARMSTAY@SKILL-TECH
Lot 453, Batu 13, Jalan Tebong/Machap, 76100 Durian Tunggal, Melaka
HOTLINE : 016-2098623/012-2118246
Website Agrofarmstay, Melaka :
https://www.facebook.com/agrofarmstay
https://www.instagram.com/agrofarmstay/

Kredit untuk Kelab Blogger Ben Ashaari :
Bengkel Fotografi KBBA
2-3 Januari 2016
AGROFarmstay@Skill Tech,
Durian Tunggal, Melaka.

2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.