Cantik, menarik dan menagkap-nangkap, rugi kalau tak pancing !

Tuesday, January 26, 2016 Nazlee Ismail PCL 3 Comments


Tenang air di kolam ini sememangnya medamaikan suasana, kalau di waktu  hari bekerja, sesekali akan aku singkap bidai  kamar pejabat dan melihat keluar jendela.... Suasana dari dalam pejabat ada kalanya tepu dan membosankan.

(Memang patut aku mengintai keluar, nak mencari idea yang hilang sebenarnya)

Lokasi ini bagus untuk memancing, haaa.. tapi sebenarnya 'di larang' untuk berbuat demikian. Sayangnya kalau di biar macam itu saja ...kesian ikan-ikan di dalamnya ; kelihatan sesekali mengocak air, sekawanan tilapia merah melihatkan kelibatnya seolah tanda-tanda menyeru untuk dipancing..

Ini lah difikiran orang yang 'pantang' melihat lopak air.. ada saja perancangan dalam kepalanya apa nak buat hujung minggu ini dan seterusnya..

Kolam hiasan lanskap : hurmm...nampak tu, ada tangan makhluk yang sudah melanggari 'larangan'. 

"Kitaorang mancing bukan nak perabis ikan dalam kolam ni, saja suka-suka je Encik.. "

Yang menegur ni hanyalah untuk menyapa, hajat di hati memang nak turut serta...

TENGOK LAH MACAMA MANA NANTI...




3 comments:

  1. Dah pancing lepas kan balik.. yang penting puas hatikan..

    ReplyDelete
  2. Jgn la. Sian ikan tu. Heee

    ReplyDelete
  3. Menarik... kalau dah kaki pancing, pantang nampak air PCL.. hehe

    ReplyDelete

[PERINGATAN MESRA]
Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Untuk yang berminat melanggan tapak IKLAN BLOG, email admin (nazli.angkasa@gmail.com). Mohon jangan SPAM ruangan KOMEN . Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.

[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Klik untuk Info details

Pets House Designer

Blog Archive