Makan dengan senang hati jangan susahkan isteri, kalau nak rasa bahagia..

Thursday, January 07, 2016 Nazlee Ismail PCL 10 Comments


Suka pulak aku bila mamaD hidangkan set menu macam ni, katanya dah lama teringin nak buat tapi selalu lupa.. lupa nak beli kacang panggang dalam tin, lupa nak beli roti.. selalu kita makan apa yang boleh dimasak pada masa tu..

Aku fikir mudah je, senang dan mudahkan isteri apa yang disediaka itu lah yang aku jamah dan makan dengan senang hati.

Aku memilih makan? .. rasanya tak sangat, kami ni boleh kira sehati sejiwa. Kalau tak sempat masak pagi, aku akan beli apa yang terasa nak dimakan..

Sekarang ni fikir bab penjimatan je.. nak berbelanja lebih pun kena fikir banyak kali.. susah kita zaman sekarang, susah lagi ibu bapa kita dahulu besarkan kita sampai la sekarang dah beranak pinak.  Tak pernah pulak dorang mengeluh pasal kita , pasal membesarkan adik beradik yang lain. Sabar jer.. berkat sabar dioranglah kita jadi "orang".

Masa makan selalu teringatkan kampung, teringatkan ibu bapa.. mudah mudahan mereka sihat selalu.

10 comments:

  1. Setuju PCL...simple tapi hati bahagia...sederhana itu memudahkan...

    ReplyDelete
  2. Kacang panggang memang fav cik akak nie pcl
    Tak kira makan dengan roti ke nasi..memang berselera

    ReplyDelete
  3. I suka ni. Sedap ni....tiba2 nak cari kacang panggang.

    ReplyDelete
  4. simple dan mengeyangakan, In shaa Allah :) lama tak ke sini .

    ReplyDelete
  5. Selera saya dgn hubby berlainan kalau di rumah. Kesian tgk dia mkn kalau bukan jenis yg dia suka.

    ReplyDelete
  6. wow... bgs2... harus tidak membebankan isteri... hehe

    ReplyDelete
  7. Sedapnya telur mata tu pcl..menyelerakan..hehe

    ReplyDelete
  8. bahagia semua isteri kalau suami gini.hehehe..sedap kacang ni..plus ngn french fries pun mantap pcl..hehe

    ReplyDelete

[PERINGATAN MESRA]
Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Untuk yang berminat melanggan tapak IKLAN BLOG, email admin (nazli.angkasa@gmail.com). Mohon jangan SPAM ruangan KOMEN . Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.

[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Blog Archive