Bergambar di kawasan Padang Pasir Klebang Melaka

Wednesday, February 10, 2016 Nazlee Ismail PCL 10 Comments


Cuti di Melaka, bergambar menarik di Padang Pasir Klebang


Nun jauh di hujung sana, ada lokasi timbunan besar bukit pasir dan kawasan landai berpasir putih.. sanggup kami berjalan kaki sebab kami tak pernah sampai sini lagi. (lebih kurang 7 km berjalan kaki pergi balik dari parking) kenderaann tak boleh masuk laluan mungkin dihalang oleh pihak tertentu .

Lokasi padang pasir klebang ni sebenarnya tak jauh dari Dataran 1 Malaysia yang ada bajet hotel (BusTel) Klebang. Boleh nampak dari situ ada jalan menuju ke kawasan padang pasir.

Di sekitar kawasan padang pasir ni ada timbunan bukit pasir dan kalau bijak mendapatkan sudut yang menarik untuk bergambar, hasilnya nanti akan nampak seolah berada di tanah Arab..haha cubalah!

10 comments:

  1. lama tak gi klebang..kalau balik sna,macam wajib je pi sana..hehehe

    ReplyDelete
  2. menarik ni kalau buat photoshoot kawen.

    ReplyDelete
  3. Saya pergi hari tu, selamba je bawak masuk kerete sampai ke kawasan bukit tu. Tak ada orang yang halang

    ReplyDelete
  4. minggu lepas pergi Klebang, tapi masa tu malam... jalan2 dekat Bus hotel n pasar malam je...

    ReplyDelete
  5. huih..macam kat arab je..heheh..tak panas ke kat sini?

    ReplyDelete
  6. pernah gak ternampak member2 tangkap gambar berlatar belakang macam kat padang pasir..ingatkan kat mana?melaka rupanya..

    ReplyDelete
  7. Laa.. Nape tak roger LeYa... Boleh hangout together n bawak Nazlee jalan2 sekitar Melaka...

    ReplyDelete
  8. Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
    http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

    Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com

    ReplyDelete

[PERINGATAN MESRA]
Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Untuk yang berminat melanggan tapak IKLAN BLOG, email admin (nazli.angkasa@gmail.com). Mohon jangan SPAM ruangan KOMEN . Terima kasih atas kerjasama yang anda berikan.

[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Klik untuk Info details

Pets House Designer

Blog Archive